Gelieve de leeftijd van het kind bij reisbegin aan te geven
  • Value is required and can't be empty
Klantbeoordeling

Dorfgastein

94 Aantal beoordelingen:

92 % Aanbeveling:

Plaats 9,1
Skigebied 9,0

Skigebied Gastein

Informatie over het skigebied
Het hoogste punt: 2.686 m Gondelbaan: 14
Het laagste punt: 850 m Pistes in totaal: 177 km
Hoogte skioord: 830 m
Pistes:
66 km
Liften in totaal: 43
Pistes:
103 km
Sleepliften: 13
Pistes:
8 km
Stoeltjesliften: 16 Skiroutes: 21 km

Skigebied Gastein

De skipas "Ski amadé" geeft u toegang tot in totaal 760 pistekilometers en 270 liften (zie skiregio)! De skiregio Gastein is met ongeveer 198 km pistes (incl. 21 km skiroutes) en 43 liften één van de grootste en mooiste skigebieden van het Salzburger Land. Vanwege de hoge ligging (tot 2.686) en vele sneeuwkanonnen zijn er tot in het voorjaar normaal gesproken zeer goede sneeuwomstandigheden.

In het Gasteinertal liggen maar liefst 4 skigebieden: de skischakels Dorfgastein-Großarltal en Schlossalm-Angertal-Stubnerkogel, de Graukogel alsmede Sportgastein. Ze laten met hun veelzijdige, perfecte aanbod de harten van alle wintersporters sneller kloppen. Beginners vinden boven Dorfgastein en aan de andere kant van de Fulseck in het Großarltal veel brede pistes, zodat ze langzaam met het winterplezier kennis kunnen maken. Vanaf het topstation op de Fulseck heeft u bovendien een geweldig uitzicht op de Großglockner en Dachstein. De uitdagende pistes in de natuurlijke sneeuw op de Graukogel kunnen enkel vanuit het dal bereikt worden, maar zijn absoluut de moeite waard. Eveneens interessant voor gevorderde skiërs is Sportgastein, één van de hoogstgelegen skigebieden in het gehele Ski amadé, dat met skiroutes, hellingen met diepe sneeuw en buckelpistes op u staat te wachten - de perfecte speelweide voor cracks. De skischakel van de Stubnerkogel tot aan de Schlossalm is het grootste samenhangende skigebied in het Gasteinertal en dankzij de hoogte tot op 2.300 m eveneens heel sneeuwzeker. Freestylers vinden op de Stubner- en Kreuzkogel mooie snowparken, waarin ze hun trucjes kunnen laten zien.

Het grote, afwisselende skigebied is ook erg geschikt voor gezinnen en kinderen. Tovertapijt, speeltuin, skischolen en oefenweide zijn de perfecte voorwaarden voor de kleintjes, terwijl de gevorderde gezinnen vanwege de vele brede en zonnige afdalingen in het skigebied volledig aan hun trekken komen.

Bovendien zijn in het skigebied Wi-Fi-hotspots beschikbaar, om ook tijdens de wintervakantie contact te houden met uw vrienden thuis en de eerste foto's al te posten.

Klik op het pisteoverzicht om het te vergroten.

Après-ski Dorfgastein

In Dorfgastein vinden zowel feestgangers als rustzoekers de juiste invulling van hun avonden. In het skigebied staan meerdere hutten al op de dorstige en feestende gasten te wachten. Bij het dalstation zijn de beide bars Thomaselli en Salettl populaire ontmoetingspunten na sluiting van de liften. Wie na het skiën nog actief wil zijn, raden wij de eenvoudige panoramawandelroute op het hoogteplateau boven het dorp aan. Hier staat u een wandeling met een mooi uitzicht in alle richtingen te wachten. Ook een sneeuwschoentrail is aangelegd op de route van Fulseck naar het Arltörl-middenstation.

Veel plezier voor groot en klein biedt ook een rondje rodelen op één van de nachtrodelbanen in Bad Gastein, Bad Hofgastein of Dorfgastein. In het dorp zelf kunt u kiezen uit curling, schaatsen,of een tocht met de paardenslee. In het solebad kunt u zwemmen, de sauna bezoeken en relaxen.

Liefhebbers van geschiedenis kunnen de Burg Klammstein bij de ingang van het dal in de buurt van Dorfgastein bezoeken. Hier vindt u ook een tentoonstelling over de ontwikkeling van de burcht. Ook gezinnen moeten de vesting zeker bezoeken: voor kleine griezelfans worden hier spannende spooktochten georganiseerd. Authentieke restaurants en kroegen nodigen tenslotte uit de avond ontspannen af te sluiten en gezellig bij elkaar te zijn.

Snowpark: Snowpark & Funslope Grossarltal Dorfgastein

Aan de Großarl-kant van de skischakel, bij het bergstation van de Sonnenbahn, bevindt zich een zeer goed uitgerust funpark. Het is ca. 500 m lang en voorzien van rails, slides, golvenbanen, wallride en boardercross. Ook beginners kunnen hier een speciale Easy Line proberen. Direct daarnaast ligt de funslope met tunnels en steile bochten, die via de sleeplift Kreuzhöhe bereikbaar is. Bij de populaire afdaling ligt ook een SkiMovie-route. Wie na het jibben en freestylen een pauze nodig heeft, kan zich ontspannen in de Chill Area. Kortom een zeer geslaagd park.
Klik de snowparkkaart aan om deze te vergroten.

Is het skigebied Gastein niet helemaal wat je zoekt? Kijk dan eens naar: skigebieden Oostenrijk

Beoordelingsrapport van experts Gastein

Het testrapport Gastein is samengesteld uit de categorieën top-beoordelingscriteria, beoordelingscriteria voor bijzondere belangen en andere beoordelingscriteria, die het resultaat met de desbetreffende wegingsfactor beïnvloeden.

Totaalcijfer in de beoordeling

(4,2 van 5 sterren)

Top-beoordelingscriteria
Deze beoordeling wordt dubbel berekend in het resultaat.

Liften & banen
Sneeuwzekerheid

Beoordelingscriteria voor bijzondere belangen

Families & kinderen
Beginners
Gevorderden & freeriders
Snowparks
Langlaufen & loipes

Verdere beoordelingscriteria

Après-ski
Oriëntatie (pistekaart, informatieborden & wegwijzers)
Restaurants, bars & horeca
Aankomst & parkeermogelijkheden

Accommodaties in Dorfgastein

Kaart vergroten

Zoeken…

: Skigebied Dorfgastein

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen beschikbaar.
  • Sorteren op:
  • Sterren
  • Aanbeveling
  • Prijs