Gelieve de leeftijd van het kind bij reisbegin aan te geven
  • Value is required and can't be empty
Klantbeoordeling

Faistenau

NIEUW!

Nog geen beoordeling gegeven.

Informatie over het skigebied
Gaissau-Hintersee
Het hoogste punt: 1.567 m
Het laagste punt: 750 m
Hoogte skioord: 784 m
Liften in totaal: 9
Sleepliften: 6
Stoeltjesliften: 3
Gondelbaan: 0
Pistes in totaal: 34 km
Pistes:
23 km
Pistes:
10 km
Pistes:
1 km

Wintersportvakantie Faistenau – langlaufdorp met uitzicht op 3 meeren!

Faistenau

Maar 20 km oostelijk van Salzburg ligt het kleine Faistenau op een zonnige berg. Met zijn mooie natuur middenin het Salzkammergut biedt Faistenau vakantieganers hier veel sneeuw en zon. De inwoners zijn heel trots op een 1000 jaar oude linde in het centrum van het dorpje. De boom is één van 13 "geluksplekken" in de regio Fuschlsee, plekken waar u rust, evenwicht en ontspanning en daardoor geluk kunt vinden.

Uitstapjes in de regio zijn bijvoorbeeld de Fuschlsee en de Hintersee, waar ook het familie-skigebied Gaißau-Hintersee is gelegen. Bovendien vindt u veel rodelbanen, bijvoorbeeld bij de Faistenauer Schafberg. Het begin van de rodelbaan bij de Schafbachalm bereikt u via een wandelweg, die ook een sprookjes-weg voor kinderen is. Het sprookje is speciaal hiervoor bedacht door kinderen van de Faistenauer basisschool.

Faistenau biedt met zijn snowtubinbaan, sleeafdalingen, schaatsbanen en de mogelijkheid wilde herten te voeren talrijke mogelijkheden voor vrijetijdsactiviteiten. Een aanrader is een wandeling naar de berghut op de Sausteigalm am Zwöferhorn (1.521 m). Vanaf hier kunt u genieten van de zogenoemde "Dreiseenblick", een prachtig uitzicht op de Wolfgangsee, krotensee en Mondsee.

Salzkammergut

De vakantieregio Salzkammergut is gelegen in de noordelijke Alpen in Opper-Oostenrijk, dichtbij de grens naar Stiermarken en het bondsland Salzburg. De regio strekt zich uit vanaf de Wolfgangsee via het Almdal en de Dachsteiner gletsjer tot aan de oostelijke rand van de stad Salzburg. Door zijn ideale ligging in het voorland van de Alpen dichtbij de Kalkalpen vind je in het landschap 76 grotere en kleinere meren, waaronder de Wolfgangsee, Mondsee, Attersee en Traunsee. Talloze bergen zoals de Dachstein, Traunstein en het Höllengebirge vormen samen een adembenemend winters panorama.

Vervoer Faistenau

  • Trein: Salzburg (ca. 30 km)
  • Vliegtuig: Salzburg (ca. 40 km), Linz (ca. 125 km), München (ca. 170 km)

Accommodaties in Faistenau

Kaart vergroten

Zoeken…

: Wintersportvakantie Faistenau

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen beschikbaar.
  • Sorteren op:
  • Sterren
  • Aanbeveling
  • Prijs