Gelieve de leeftijd van het kind bij reisbegin aan te geven
  • Value is required and can't be empty
Klantbeoordeling

Goldegg im Pongau

NIEUW!

Nog geen beoordeling gegeven.

Pistekaart
Salzburger Sportwelt
Informatie over het skigebied
Salzburger Sportwelt
Het hoogste punt: 2.188 m
Het laagste punt: 600 m
Hoogte skioord: 820 m
Liften in totaal: 97
Sleepliften: 40
Stoeltjesliften: 35
Gondelbaan: 22
Pistes in totaal: 250 km
Pistes:
110 km
Pistes:
121 km
Pistes:
19 km
Skiroutes: 18 km

Wintersportvakantie Goldegg - Rustig zonneplateau in Pongau!

Goldegg im Pongau

In de idyllische bergnatuur van Pongau ligt het bergdorp Goldegg op een zonnig plateau op een hoogte van 820 m. Het doorgaande verkeer rijdt door het lagergelegen dal, zodat het hier boven heerlijk rustig is.

Op een hoogte boven het dorp ligt het Slot Goldegg, dat waakt over het dorp. De oude burcht is een bezienswaardig bouwwerk uit de 14e eeuw en één van de culturele hoogtepunten van de regio. In de winter zijn er dan wel geen rondleidingen door de zalen, kamers en het Heimatmuseum, maar alleen de aanwezigheid van het historische bolwerk geeft het dorp Goldegg een traditionele en historische sfeer. Slechts enkele meters bij de muren vandaan ligt de Goldegger Moorsee, een idyllisch meertje, waarop bij voldoende lage temperaturen kan worden geschaatst of ijshockey kan worden gespeeld. Vooral in de adventstijd wordt Goldegg met de authentieke kerstmarkt en het mooi verlichte slot een zeer knus vakantiedorpje. Om het dorpje heen nodigt de betoverende bergwereld van het Salzburger Land uit tot skiën, winterwandelen en rodelen.

Pongau - Ski amadé

St. Johann im Pongau grenst aan de deelstaten Kärnten, Steiermark en Oberösterreich en het indrukwekkende Salzachtal loopt erdoorheen. De regio wordt omgeven door de bergtoppen van de Hochkönig (2.941 m) en de Hohe Tauern (3.798 m) en de originele dorpjes maken indruk door de romantische sfeer, net zoals de fantastische skigebieden de alpine wintersportfans weten te begeesteren. Deze laatsten kunnen zich laten overtuigen door de naam die St Johanns geniet als een van de belangrijkste toegangspunten tot de gigantische skiwereld "Ski amadé". Een highlight van de massieve bergwereld is de "Liechtensteinklamm" die een perfect voorbeeld is van de uniciteit van de bergen die hier te vinden zijn. Het nationale park Hohe Tauern dat in het zuiden van de regio te vinden is is een van de mooiste stukjes natuur van Europa. Het ligt voor de hand om even de prachtige omgeving te verkennen tijdens een sneeuwschoenwandeling of langs een van de talrijke langlaufloipen.

Vervoer Goldegg im Pongau

  • Trein: Schwarzach-St. Veit (ca. 6 km), St. Johann im Pongau (ca. 15 km)
  • Vliegtuig: Salzburg (ca. 75 km), Innsbruck (ca. 180 km)

Accommodaties in Goldegg im Pongau

Kaart vergroten

Zoeken…

: Wintersportvakantie Goldegg im Pongau

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen beschikbaar.
  • Sorteren op:
  • Sterren
  • Aanbeveling
  • Prijs