Gelieve de leeftijd van het kind bij reisbegin aan te geven
  • Value is required and can't be empty
Klantbeoordeling

Golling

322 Aantal beoordelingen:

66 % Aanbeveling:

Plaats 7,3
Skigebied 7,3
Informatie over het skigebied
Dachstein West
Het hoogste punt: 2.100 m
Het laagste punt: 780 m
Hoogte skioord: 476 m
Liften in totaal: 44
Sleepliften: 22
Stoeltjesliften: 11
Gondelbaan: 11
Pistes in totaal: 131 km
Pistes:
44 km
Pistes:
80 km
Pistes:
7 km
Skiroutes: 44 km

Skigebied Dachstein West

Skigebied Dachstein West

Met de skipas voor de regio "Dachstein West" heeft u in totaal 131 kilometer piste tot uw beschikking. De 44 liften brengen u gemakkelijk naar de gewenste piste. Geniet van onvergetelijke uren op perfect geprepareerde pistes in de skigebieden van Gosau, Russbach en Annaberg, evenals de Freesports Arena Dachstein Krippenstein en de andere gebieden Feuerkogel, Karkogel, St. Martin, Lungötz en Dürrnberg, die met elkaar zijn verbonden door gratis skibussen.

Vooral beginners en recreatieskiërs, maar ook gevorderden vinden hier goede en gevarieerde pistes. De Gaudipistes zorgen voor veel winterplezier: slalomafdaling met tijdmeting, snowcrosspistes, golvenpiste en buckelpiste. Nog meer pret tot in de avond biedt de verlichte piste bij de Ötscherlift. Voor alle beginners zijn er brede goed geprepareerde pistes, die uitstekend geschikt zijn voor de eerste meters in de sneeuw.

Gezinnen met kinderen weten allang dat de skiregio optimaal voor hen geschikt is! Er zijn talrijke mogelijkheden voor de kleine skiërs: meerdere skikinderklasjes en skicamps zorgen voor een heleboel plezier. Op het Spatzennest, Bärencamp, Brumsiland en de tovertapijten kunnen kinderen hun hartje ophalen!

In de verschillende funparks kunnen de skiërs en snowboarders zich helemaal uitleven. Het snowpark Dachstein West in het gebied Russbach is het grootst en meest afwisselend en biedt jumps, rails en tables. Freeriders komen in de Freesports Arena Krippenstein helemaal aan hun trekken, één van de hotspots voor de freeriders.

De panoramaroute "Panoronda" met in totaal 44 km is een gevarieerde tour met perfect geprepareerde pistes. Gezellige hutjes en zonneterrassen nodigen uit om tijdens een pauze te genieten van het uitzicht.

U wilt het thuisfront op de hoogte houden? Geen probleem! Als u alle belevenissen van uw skidag verzameld heeft, kunt u deze delen met uw vrienden en familie. In totaal zijn er 13 Wi-Fi hotspots in de hele skiregio Dachstein West - in het funpark, bij de hutten en liftstations. Zo kunt u iedereen meteen foto's sturen en laten zien hoeveel plezier u heeft.
Klik op het pisteoverzicht om het te vergroten.

Nachtskiën Golling

Skiën tot in de nacht hoort in het skigebied Dachstein West bij het vaste programma. Aan de dalzijde van Gosau en dus vanuit Golling goed bereikbaar ligt een klein nachtskigebied. Hier is één keer per week het skiplezier ook na de officiële sluiting van de liften nog niet voorbij. Bij de Ötscherlift wordt elke vrijdag een ongeveer 1 km lang gedeelte van de pistes verlicht om te kunnen nachtskiën. Het onderste deel van de dalafdaling wordt daarmee een nachtskipiste. De rood gemarkeerde afdaling zal ook ervaren wintersporters uitdagen. Bovendien profiteert de oefenpiste in het Brumsiland in de buurt van het dalstation van de Hornspitzbahn van de verlichting, zodat ook hier 's avonds kan worden geskied. Op beide pistes gelden verlengde openingstijden van 18:30 tot 20;30 uur. Pauzeren kan tijdens het nachtskiën in de direct naast de afdaling gelegen Hornspitzbar.

Après-ski Golling

In Golling kunt u na een lange dag skiën ook buiten de piste nog het een en ander beleven of uzelf even lekker terugtrekken. Gezellige restaurants, gasthoven en cafés verwennen u met traditionele specialiteiten of internationale gerechten. En wie dan nog niet genoeg heeft gehad, kan altijd naar de bars of de disco.

Wie in de middag nog meer sneeuwplezier wil, kan zich op de twee natuurrodelbanen uitleven of een frisse neus halen tijdens een winterwandeling door het prachtige landschap. Voor de romanticus onder ons is er ook nog het ritje met de paardenkoets door het besneeuwde Bluntautal.

Cultuurliefhebbers kunnen een kijkje nemen in de handweverij of in Oostenrijks enige privé-papierfabriek in Golling. Ook is de nabijgelegen mozartstad Salzburg echt de moeite waard. Ook de zoutwereld Hallein belooft een uniek beleving voor de hele familie te zijn. Er zijn leuke glijbanen waarop de kleintjes zich naar hartenlust uit kunnen leven.

En voor wie dat toch te veel actie is, kan lekker gaan ontspannen in "Aqua Salza", de oase in Golling, met sauna, beauty- en wellnessgedeelte alsook een binnenbad met kinderwereld!

Snowpark: Snowpark Dachstein West Golling

De skiregio Dachstein West beschikt in totaal over vier verschillende funparken en is perfect voor freestylers!

Iedereen die van adrenaline niet genoeg kunnen krijgen moeten eens het gevarieerde snowpark Dachstein West bezoeken! Hier hebben boarders de keuze uit verschillende obstacles zoals een 7 m lange curved box en diverse medium kickers een jib box, een pro kicker met 10 m table en een wallride. Dat vindt u iets te moeilijk? Geen probleem, voor beginners zijn er ook voldoende mogelijkheden. Professionele shapers garanderen perfecte shred-sessies. Dankzij de gratis Wi-Fi-hotspot kunt u de successen meteen delen.

Wie eerst eens naast de freestylezones wil oefenen, kan in het skigebied op maar liefst drie plaatsen terecht: het Ötscher Kids Park in Gosau, het youngsters freestyle park in Annaberg en het Rookie Park in Russbach. Kleine golven, steile bochten, jumps, boxen en rails zijn hier ideaal om op te oefenen.
Klik de snowparkkaart aan om deze te vergroten.

Het skigebied Dachstein West is niet het passende voor u? Kijkt u eens naar: skigebieden Oostenrijk

Beoordelingsrapport van experts Dachstein West

Het testrapport Dachstein West is samengesteld uit de categorieën top-beoordelingscriteria, beoordelingscriteria voor bijzondere belangen en andere beoordelingscriteria, die het resultaat met de desbetreffende wegingsfactor beïnvloeden.

Totaalcijfer in de beoordeling

(4 van 5 sterren)

Top-beoordelingscriteria
Deze beoordeling wordt dubbel berekend in het resultaat.

Liften & banen
Sneeuwzekerheid

Beoordelingscriteria voor bijzondere belangen

Families & kinderen
Beginners
Gevorderden & freeriders
Snowparks
Langlaufen & loipes

Verdere beoordelingscriteria

Après-ski
Oriëntatie (pisteplan, uithangborden & bewegwijzering)
Restaurants, bars & horeca
Aankomst & parkeermogelijkheden

Accommodaties in Golling

Kaart vergroten

Zoeken…

: Skigebied Golling

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen beschikbaar.
  • Sorteren op:
  • Sterren
  • Aanbeveling
  • Prijs