Gelieve de leeftijd van het kind bij reisbegin aan te geven
  • Value is required and can't be empty
Klantbeoordeling

Mallnitz

740 Aantal beoordelingen:

88 % Aanbeveling:

Plaats 7,9
Skigebied 8,0
Informatie over het skigebied
Ankogel
Het hoogste punt: 2.636 m
Het laagste punt: 1.280 m
Hoogte skioord: 1.200 m
Liften in totaal: 5
Sleepliften: 3
Stoeltjesliften: 0
Gondelbaan: 2
Pistes in totaal: 12,8 km
Pistes:
2,8 km
Pistes:
5 km
Pistes:
5 km

Wintersportvakantie Mallnitz - Prachtige bergen!

Mallnitz

Het aantrekkelijke skigebied Mallnitz biedt een prima prijs/kwaliteitsverhouding en ligt op ca. 1.200 m hoogte, aan de voet van de Ankogel (3.252 m), een van de hoogste bergen van Kärnten. De infrastructuur in het gastvriendelijke skigebied is volledig op een perfecte wintervakantie ingesteld. Met haar charme en het dorpse karakter is Mallnitz het ideale vakantieoord voor families en iedereen, die ontspanning zoekt.

Ook op culinair gebied is het aanbod veelzijdig. Aan de rand van de Mölltaler gletsjer op 2.800 m hoogte ligt de hoogstgelegen wintertuin van Kärnten, het panoramarestaurant "Eissee". De gigantische glasstaalconstructie rijst boven het eeuwige ijs uit. In de vensters wordt de bergwereld van Schareck over de Sonnblick tot aan de Lienzer Dolomieten weerspiegeld. De menukaart geeft kostelijkheden uit de Kärntse en internationale keuken weer. Het „Glaspalast“ is voor niet-skiërs met de gletsjerexpres en de ijszeegondellift makkelijk te bereiken.

Mölltaler Gletscher

"100 procent zon, sneeuw en skiplezier." De succesformule van de Mölltalse gletsjer en de Ankogel is zowel simpel als begrijpelijk. De 3.122 meter hoge Mölltalse gletsjer telt tot een van de sneeuwzekerste gebieden van Oostenrijk. De zuidelijke kant van de Alpen is de zonnerijkste regio van Oostenrijk (statistisch bewezen). Het panorama-uitzicht op c.a. 30 drieduizend meter hoge bergen van de "Hohen Tauern" is uniek in Oostenrijk. Door zijn fans liefdevol "Mölli" genoemd, verleidt het enige gletsjerskigebied van Kärnten al vanaf september tot skiën of snowboarden.

Op de Mölltalse gletsjer en de nabije Ankogel zijn er rond 30 pistekilometers. De Ankogel is ook een uitdaging voor mensen met een zeer goede conditie en voor off-piste artiesten, maar ook genotscarver en boarders hebben de royaal aangelegde pistes al lang ontdekt. Het superplus op "Mölli" en Ankogel: wachttijden bij de liften en spitsuren op de pistes kent men niet. In beide skigebieden regeert de typische gezelligheid - een hart verfrissend mengsel tussen gemoedsrust en gastvriendelijkheid. Snel en met een grote portie plezier gaat het er ook tijdens het schaatsen of rodelen aan toe. Een absoluut genot na of in plaats van de sportieve activiteiten is een bezoek in het "Tauern-Bad".

Vervoer Mallnitz

  • Trein: Mallnitz (in de plaats)
  • Vliegtuig: Klagenfurt (ca. 120 km), Salzburg (ca. 180 km), Innsbruck (ca. 230 km)

Accommodaties in Mallnitz

Kaart vergroten

Zoeken…

: Wintersportvakantie Mallnitz

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen beschikbaar.
  • Sorteren op:
  • Sterren
  • Aanbeveling
  • Prijs