Gelieve de leeftijd van het kind bij reisbegin aan te geven
Klantbeoordeling

Mellau

9 Aantal beoordelingen:

100 % Aanbeveling:

Plaats 8,4
Skigebied 7,8
Informatie over het skigebied
Damüls-Mellau
Het hoogste punt: 2.050 m
Het laagste punt: 690 m
Hoogte skioord: 700 m
Liften in totaal: 19
Sleepliften: 4
Stoeltjesliften: 13
Gondelbaan: 2
Pistes in totaal: 69 km
Pistes:
22 km
Pistes:
40 km
Pistes:
7 km
Skiroutes: 19 km

Wintersport Mellau - Sneeuwparadijs met charme!

Mellau

Aan de voet van de Kanisfluh (2.044 m), aan een van meest indrukwekkende toppen van het Bregenzerwald gelegen, biedt Mellau op een meerhoogte van 700 m voor wintersporters veel afwisseling. Het gezellige dorpje, ten zuiden van de Bodensee biedt zowel sneeuwzekere pisten, die een onvergetelijk skiplezier beloven, en ook ontelbare activiteiten zoals snowblading, sneeuwschoenwandelingen of rodelpartijen. Met meer dan 20 km loipen komen ook langlauffans hier aan hun trekken. In Mellau werd in het jaar 1973 de eerste kabelbaan van Vorarlberg in gebruik genomen, die heden ten dage ook nog steeds in bedrijf is! Hier kun je een stukje geschiedenis ervaren! Talrijke restaurants en gasthuizen wachten erop, je met heerlijke specialiteiten te verwennen. Daarbij staan natuurlijk de talrijke kaasspecialiteiten zoals kaassoep, kaasmoes of kaasballetjes op de voorgrond, die met plaatselijke kaas zelf gemaakt worden.

Bregenzerwald

Tussen de Bodensee en de Arlberg, in het uiterste westen van Oostenrijk, is het Bregenzerwald gelegen. Het noordelijke landdeel is heuvelachtig, naar het zuiden toe wordt het dal nauwer en worden de bergen steiler. Het Bregenzerwald wordt sterk beïnvloed door haar Schwäbische (zuiden van Duitsland) en Zwitserse buren en oude tradities zijn tot de dag van vandaag bewaard gebleven. Een goed voorbeeld daarvan is de 'Käsestraße', een samenwerking van boeren, herbergiers, ambachtslui en handelsbedrijven, die zich toeleggen op de traditionele kaasproductie. Verzuimt u ook niet, de 'Bregenzerwälder Bergkäse' te proberen. Het gebied is ook bekend om haar sneeuwzekerheid. Geniet u van meer dan 506 km en het mooie panorama van het Bregrenzerwald!

Vervoer Mellau

  • Trein: Dornbirn (ca. 25 km), Bregenz (ca. 40 km)
  • Vliegtuig: Friedrichshafen (ca. 75 km), Memmingen (ca. 115 km), Zürich (ca. 145 km), Innsbruck (ca. 150 km), München (ca. 255 km)

Accommodaties in Mellau

Kaart vergroten

Zoeken…

: Wintersportvakantie Mellau

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen beschikbaar.
  • Sorteren op:
  • Sterren
  • Aanbeveling
  • Prijs