Gelieve de leeftijd van het kind bij reisbegin aan te geven
  • Value is required and can't be empty
Klantbeoordeling

Oberau

380 Aantal beoordelingen:

97 % Aanbeveling:

Plaats 8,7
Skigebied 8,4
Informatie over het skigebied
Ski Juwel
Het hoogste punt: 2.025 m
Het laagste punt: 690 m
Hoogte skioord: 936 m
Liften in totaal: 45
Sleepliften: 29
Stoeltjesliften: 7
Gondelbaan: 9
Pistes in totaal: 97 km
Pistes:
30 km
Pistes:
54 km
Pistes:
13 km
Skiroutes: 16 km

Skigebied Ski Juwel

Skigebied Ski Juwel

Dankzij het samengaan van de skigebieden Wildschönau en Alpbachtal via een gondel kunt u nu gebruikmaken van ongelooflijke 113 pistekilometers (incl. skiroutes) met de skipass Ski Juwel incl. skiroutes. Daar horen de skigebieden Markbachjoch/Lanerköpfl, Oberau, Schatzberg, Kramsach, Reither Kogel en Wiedersberger Horn bij. Het skigebied wordt door 46 liften tussen 690 en 2025 m hoogte toegankelijk gemaakt. Verschillende afdalingen van alle moeilijkheidsgraden zorgen ervoor dat zowel beginners als experts aan hun trekken komen.

Kinderen zijn in de Bobo kinderclub uitstekend af. Voor families en genieters is er in het bijzonder de Schatzberg of de Reither Kogel, ambitierijke skiërs daarentegen zullen blij zijn met de afdalingen aan de noordkant van de Markbachjoch/Lanerköpfl en de diepsneeuw- en freeridegebieden met een totaal van 16 km gemarkeerde skiroutes. Bovendien is er sinds het seizoen 2016/17 de Eva-Maria Brem racepiste op de Reither Kogel waar je de snelheid kunt meten!

De verschillende pistes kunnen gemakkelijk met de gratis skibus bereikt worden. Voor snowboardfreaks bieden zowel het snowpark aan de Wiedersberger Horn, het funpark aan de Schatzberg alsmede de Race 'n' Boarder Arena in Niederau uitkomst.

Snel de nieuwste foto's delen of afspreken voor de après-ski? Geen probleem, want dankzij de 25 hotzones in het skigebied heb je toegang tot gratis Wi-Fi.

Met de uitbreiding Super Ski Card (zie skiregio) is er nog meer keuze: met deze skipas kun je je uitleven in 22 skiregio's in Tirol en Salzburg met 938 liften en 2.750 km pistes.
Klik op het pisteoverzicht om het te vergroten.

Nachtskiën Oberau

Wie ook 's nachts nog wil skiën, vindt in het skigebied Ski Juwel één van de beste nachtskigebieden van Oostenrijk. Bij de Reither Kogel in Reith bevinden zich drie verlichte pistes met een totale lengte van ongeveer 6 km. Elke vrijdag en zaterdag tussen 18:30 en 21:15 uur zijn hier de Reitherkogelbahn, de Nordlift en de Brandachlift voor het nachtskiën in bedrijf. Bovendien wordt voor liefhebbers van skitoeren elke dinsdag in dezelfde periode de gezinsafdaling voor het nachtskiën verlicht. De liften zijn dan gesloten. In de buurt van Oberau in Wildschönau kun je op woensdag en donderdag tussen 19:30 en 21 uur eveneens in Roggenboden op twee grote, besneeuwde pistes nachtskiën of nachtrodelen. De tickets voor het nachtskiën in Reith en Roggenboden kunnen ter plaatse worden aangeschaft.

Après-ski Oberau

Oberau is de ideale bestemming voor alle wintersporters, die naast het skiën ook een beetje willen bijkomen van de alledaagse drukte. Hier vind je enkele bars en eetcafés, waar je de skidag gezellig kunt laten eindigen.

Sinds seizoen 2016/2017 is er bij de Markbachjoch de skihut Norderbergalm. Hier krijg je lekkere warme en koude drankjes en regionale gerechten.

Als je toch een beetje wilt après-skiën, dan bereik je met de "Nightliner" gemakkelijk de omliggende plaatsen van Wildschönau. Een echte aanrader is bijvoorbeeld "Bobo's-Heustadl-Bar" of de "Schnapshütte" naast het dalstation van de Markbachjochbahn of de "Gruttn Stadl" bij de Schatzbergbahn.

In het plaatsje Roggenboden kun je ook 's nachts skiën of rodelen.

Een romantische avond beleef je tijdens een rit met het belevenistreintje naar de "mysterieuze ravijn" inclusief fakkelwandeling en glühwein in het donker. Een must is ook een rit met de paardenslee.

Snowpark: Family Snowpark Wildschönau Oberau

Het skigebied "Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau" beschikt niet alleen over super leuke pistes maar is ook voor freestylers een echte aanrader! Bij de Schatzberg aan de Thalerkogllift is er bijvoorbeeld een mooi snowpark voor pro's en beginners. Het "Family Snowpark Wildschönau" belooft veel plezier! Beginners staan hier twee 4 meter lange straight boxes en een rainbow box ter beschikking. Verder is er een 6 m kicker en een golfparcours. Dat vind je te saai? Dan zijn de 8 m straight-, curved- en kinked boxes misschien eerder iets voor u. Om het setup van het park perfect te maken zijn er nog een 130 m lange halfpipe en een kicker met 14 m table opgericht. Hier vinden ook verschillende contests plaats. In het "Family Snowpark Wildschönau" is echter niet alleen het sporten belangrijk maar ook het samenzijn van klein en groot. Hier is iedereen van harte welkom! Een must is ook de "race `n` boarder area" bij de Tennladenhelling. Hier hebben al enkele skiraces plaatsgevonden. De regio is dus ideaal voor alle enthousiaste boarders - van beginner tot pro!

Het skigebied Ski Juwel is niet het passende voor u? Kijkt u eens naar: skigebieden Oostenrijk

Beoordelingsrapport van experts Ski Juwel

Het testrapport Ski Juwel is samengesteld uit de categorieën top-beoordelingscriteria, beoordelingscriteria voor bijzondere belangen en andere beoordelingscriteria, die het resultaat met de desbetreffende wegingsfactor beïnvloeden.

Totaalcijfer in de beoordeling

(4,2 van 5 sterren)

Top-beoordelingscriteria
Deze beoordeling wordt dubbel berekend in het resultaat.

Liften & banen
Sneeuwzekerheid

Beoordelingscriteria voor bijzondere belangen

Families & kinderen
Beginners
Gevorderden & freeriders
Snowparks
Langlaufen & loipes

Verdere beoordelingscriteria

Après-ski
Oriëntatie (pisteplan, uithangborden & bewegwijzering)
Restaurants, bars & horeca
Aankomst & parkeermogelijkheden

Accommodaties in Oberau

Kaart vergroten

Zoeken…

: Skigebied Oberau

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen beschikbaar.
  • Sorteren op:
  • Sterren
  • Aanbeveling
  • Prijs