Gelieve de leeftijd van het kind bij reisbegin aan te geven
  • Value is required and can't be empty
Klantbeoordeling

Obertraun

NIEUW!

Nog geen beoordeling gegeven.

Informatie over het skigebied
Dachstein West
Het hoogste punt: 2.100 m
Het laagste punt: 780 m
Hoogte skioord: 513 m
Liften in totaal: 44
Sleepliften: 22
Stoeltjesliften: 11
Gondelbaan: 11
Pistes in totaal: 131 km
Pistes:
44 km
Pistes:
80 km
Pistes:
7 km
Skiroutes: 44 km

Wintersportvakantie Obertraun - Diepsneeuwparadijs bij de Dachstein!

Obertraun

De UNESCO werelderfgoedregio rondom Hallstatt en het Dachstein Salzkammergut valt onder de mooiste landschappen van Oostenrijk. Direct aan de voet van de Dachstein en aan de zuidoostelijke kant van de Hallstätter See ligt de gemeente Obertraun met 726 inwoners. Door de eerste inwoners liefdevol Traundörfl genoemd, merken vakantiegangers de ontspannen en geborgen sfeer die de inwoners uitstralen.

Dat wil echter niet zeggen dat je je hier zult vervelen, want wat cultuur en activiteiten betreft hebben Obertraun en de omgeving veel te bieden. In de directe omgeving ligt de grote ijsgrot in Dachstein, een geweldig natuurspektakel, dat vakantiegangers zeker niet mogen missen. Bovendien is Obertraun het ideale uitgangspunt om het winterparadijs Dachstein-Krippenstein te ontdekken. Vooral voor freeriders zijn hier vele mogelijkheden.

Dachstein Salzkammergut

Het Salzkammergut is een historisch gebied gelegen aan de noordelijke rand van de Alpen rond het Dachsteinmassief van Bad Ischl in het noorden tot Schmadming in het zuiden en van Abtenau in het westen tot Bad Mitterndorf in het oosten. Het hele gebied is verdeeld over meerdere deelstaten van Oostenrijk waarbij het grootste deel in Opper-Oostenrijk ligt.

Het Dachsteinmassief is rijk aan zout en daardoor sinds de 14e een belangrijke plaats. Bovendien zijn in de regio belangrijke archeologische opgravingen. De unieke natuur samen met het verleden zijn daarom in 1997 door UNESCO als werelderfgoed bekroond. De zoutmijnen en het panorama van de regio zijn populaire vakantiebestemmingen, evenals de wintersportmogelijkheden op het Dachsteinmassief.

Vervoer Obertraun

  • Trein: Steeg-Gosau (ca. 15 km) Bad Goisern (ca. 20 km)
  • Vliegtuig: Salzburg (ca. 90 km), München (ca. 250 km), Innsbruck (ca. 260 km)

Accommodaties in Obertraun

Kaart vergroten

Zoeken…

: Wintersportvakantie Obertraun

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen beschikbaar.
  • Sorteren op:
  • Sterren
  • Aanbeveling
  • Prijs