Gelieve de leeftijd van het kind bij reisbegin aan te geven
Klantbeoordeling

Obervellach

55 Aantal beoordelingen:

89 % Aanbeveling:

Plaats 8,3
Skigebied 8,1
Informatie over het skigebied
Mölltaler Gletscher
Het hoogste punt: 3.122 m
Het laagste punt: 2.108 m
Hoogte skioord: 632 m
Liften in totaal: 9
Sleepliften: 2
Stoeltjesliften: 5
Gondelbaan: 2
Pistes in totaal: 17,4 km
Pistes:
5,2 km
Pistes:
7,2 km
Pistes:
5 km
Skiroutes: 6 km

Wintersport Obervellach - Dorp met "gouden" verleden!

Obervellach

Ingebed tussen bergen, burchten en kastelen ligt Obervellach in het centrum van het Mölltal in Karinthië. Als voormalig centrum voor goud-, zilver- en kopermijnbouw kan het dorp terugkijken op een "gouden" verleden, waarvan nog altijd veel historische gebouwen getuigen. Vandaag de dag is Obervellach eerder een centrum voor natuurvrienden en sportliefhebbers. Tenslotte biedt het dankzij de directe nabijheid van het nationaalpark Hohe Tauern, maar ook van 2 afwisselende skigebieden het perfecte uitgangspunt voor langlauf- en skireizen. Met de skibus bereik je na ongeveer 30 minuten heel eenvoudig het gletsjerskigebied bij de Mölltaler gletsjer en het skigebied Ankogel (openingsuren volgens dienstregeling ter plaatse). Het Oostenrijkse kuuroord biedt niet alleen een uniek kuurprogramma, maar ook een afwisselend vrijetijdsprogramma.

Mölltaler Gletscher

"100 procent zon, sneeuw en skiplezier." De succesformule van de Mölltalse gletsjer en de Ankogel is zowel simpel als begrijpelijk. De 3.122 meter hoge Mölltalse gletsjer telt tot een van de sneeuwzekerste gebieden van Oostenrijk. De zuidelijke kant van de Alpen is de zonnerijkste regio van Oostenrijk (statistisch bewezen). Het panorama-uitzicht op c.a. 30 drieduizend meter hoge bergen van de "Hohen Tauern" is uniek in Oostenrijk. Door zijn fans liefdevol "Mölli" genoemd, verleidt het enige gletsjerskigebied van Kärnten al vanaf september tot skiën of snowboarden.

Op de Mölltalse gletsjer en de nabije Ankogel zijn er rond 30 pistekilometers. De Ankogel is ook een uitdaging voor mensen met een zeer goede conditie en voor off-piste artiesten, maar ook genotscarver en boarders hebben de royaal aangelegde pistes al lang ontdekt. Het superplus op "Mölli" en Ankogel: wachttijden bij de liften en spitsuren op de pistes kent men niet. In beide skigebieden regeert de typische gezelligheid - een hart verfrissend mengsel tussen gemoedsrust en gastvriendelijkheid. Snel en met een grote portie plezier gaat het er ook tijdens het schaatsen of rodelen aan toe. Een absoluut genot na of in plaats van de sportieve activiteiten is een bezoek in het "Tauern-Bad".

Vervoer Obervellach

  • Trein: Mallnitz (ca. 8 km), Spittal an der Drau (ca. 30 km)
  • Vliegtuig: Klagenfurt (ca. 110 km), Salzburg (ca. 170 km), Innsbruck (ca. 225 km)

Accommodaties in Obervellach

Kaart vergroten

Zoeken…

: Wintersportvakantie Obervellach

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen beschikbaar.
  • Sorteren op:
  • Sterren
  • Aanbeveling
  • Prijs