Gelieve de leeftijd van het kind bij reisbegin aan te geven
  • Value is required and can't be empty
Klantbeoordeling

Rußbach

25 Aantal beoordelingen:

84 % Aanbeveling:

Plaats 8,6
Skigebied 7,8
Informatie over het skigebied
Dachstein West
Het hoogste punt: 2.100 m
Het laagste punt: 780 m
Hoogte skioord: 813 m
Liften in totaal: 44
Sleepliften: 22
Stoeltjesliften: 11
Gondelbaan: 11
Pistes in totaal: 131 km
Pistes:
44 km
Pistes:
80 km
Pistes:
7 km
Skiroutes: 44 km

Wintersportvakantie Rußbach – Het Salzburger dorp in Tennengau!

Rußbach

In het pittoreske Tennengau, ongeveer 60 km ten zuiden van de provinciehoofdstad Salzburg, ligt het vakantiedorp Rußbach. Het beschouwelijke dorpje heeft een prachtige ligging tussen het machtige Dachsteinmassief en de glinsterende Wolfgangsee en biedt vele activiteiten en mogelijkheden voor uitstapjes in de natuur van het Salzkammergut. Rußbach staat onder andere bekend om zijn "Schneckenwand", een vindplaats van fossielen en "Schneckensteine". Enkele bezienswaardige exemplaren zijn te bezichtigen in het fossielenkabinet in de openbare bibliotheek. De fontein op het dorpsplein is gemaakt van versteende fossielen. Dit centrale plein samen met de authentieke boerenhuizen en de houten balkons geven het gezellige dorp een zeer charmant en persoonlijk karakter.

In Rußbach beleven gasten het traditionele dorpsleven in ontspannen rust en genieten tegelijkertijd van alle aangename zaken die je je tijdens een goede vakantie wenst. In het hele dorp heb je bijvoorbeeld beschikking over gratis Wi-Fi.

Rondom Rußbach ligt de prachtige natuur van het Salzkammergut. De als "landschapstuin" bekendstaande cultuur- en natuurregio is perfect geschikt voor sneeuwschoen- en winterwandelingen, langlauftouren of rodelen. Een groot voordeel voor wintersporters is de nabijheid van de pistes. De toegang tot de skiregio "Dachstein West" ligt praktisch direct voor de huisdeur. Het is slechts enkele meters vanuit het centrum van het dorp naar het dalstation van de gondelbaan.

Dachstein Salzkammergut

Het Salzkammergut is een historisch gebied gelegen aan de noordelijke rand van de Alpen rond het Dachsteinmassief van Bad Ischl in het noorden tot Schmadming in het zuiden en van Abtenau in het westen tot Bad Mitterndorf in het oosten. Het hele gebied is verdeeld over meerdere deelstaten van Oostenrijk waarbij het grootste deel in Opper-Oostenrijk ligt.

Het Dachsteinmassief is rijk aan zout en daardoor sinds de 14e een belangrijke plaats. Bovendien zijn in de regio belangrijke archeologische opgravingen. De unieke natuur samen met het verleden zijn daarom in 1997 door UNESCO als werelderfgoed bekroond. De zoutmijnen en het panorama van de regio zijn populaire vakantiebestemmingen, evenals de wintersportmogelijkheden op het Dachsteinmassief.

Vervoer Rußbach

  • Trein: Steeg-Gosau (ca. 20 km), Golling-Abtenau (ca. 25 km)
  • Vliegtuig: Salzburg (ca. 60 km), München (ca. 185 km), Innsbruck (ca. 235 km)

Accommodaties in Rußbach

Kaart vergroten

Zoeken…

: Wintersportvakantie Rußbach

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen beschikbaar.
  • Sorteren op:
  • Sterren
  • Aanbeveling
  • Prijs