Gelieve de leeftijd van het kind bij reisbegin aan te geven
  • Value is required and can't be empty
Klantbeoordeling

Stadl an der Mur

NIEUW!

Nog geen beoordeling gegeven.

Informatie over het skigebied
Lachtal und Kreischberg
Het hoogste punt: 2.222 m
Het laagste punt: 868 m
Hoogte skioord: 914 m
Liften in totaal: 24
Sleepliften: 15
Stoeltjesliften: 6
Gondelbaan: 3
Pistes in totaal: 68 km
Pistes:
24 km
Pistes:
32 km
Pistes:
12 km
Skiroutes: 10 km

Wintersportvakantie Stadl an der Mur - Rustige buurman van de Kreischberg!

Stadl an der Mur

De gemeente Stadl an der Mur ligt op een hoogte van 914 m bij de bovenloop van de Mur in het oosten van Stiermarken. De rivier stroomt midden door het kleine dorp met ongeveer 1.000 inwoners en staat garant voor een pittoreske sfeer. De voetgangers- en fietsbrug "Mursteg", die werd gebouwd als één van de eerste houten wereldobjecten in de regio, verbindt de beide delen van het dorp. Het dorpsbeeld van Stadl wordt bovendien gekenmerkt door de laatgotische kerk en het aanzienlijke renaissance-slot Goppelsbach. De speelse flair wordt door een klein meer aan de zuidelijke dorpsrand onderstreept, dat in de zomer wordt geopend om in te zwemmen en in de winter om op te schaatsen. Bij het meer ligt een vrijetijdscentrum met kinderspeeltuin en restaurant. Stadl an der Mur ligt bovendien op de route van de Murtalbahn, zodat er een goede treinverbinding bestaat en uitstapjes in de omgeving eenvoudig mogelijk zijn.

Vanuit het dorp kunnen twee skigebieden goed worden bereikt: de Turracher Höhe en de Kreischberg. De toegang tot het zeer populaire wereldkampioenschappenskigebied Kreischberg (inbegrepen skipas) ligt ongeveer 13 km verderop.

Murau-Kreischberg

De regio Murau-Kreischberg is een deel van het Murtal en ligt in Stiermarken dichtbij de grens van Karinthië. Het dal is omringt door de bergen van het natuurgebied Niedere Tauern en de Nockbergen. U vindt hier romantische steden en dorpjes in het dal en veel wintersportmogelijkheden op de bergen op rond 42 pistekilometers op een hoogte van tot 2.118 m. Middeleeuwse huizen en het kasteel van Murau geven de regio zijn bijzondere charme. Voornamelijk gezinnen met kinderen voelen zich thuis op de makkelijke tot gemiddeld moeilijke pistes.

De Kreischberg staat bekend omdat er in 2003 het snowboard WK plaatsvond evenals het FIS Freestyle Ski & Snowboard WK 2015. Door het uitgebreide aanbod aan vrijetijdsmogelijkheden zult u zich niet vervelen! In de avond staan u verschillende bars, cafés en discotheken ter beschikking.

Vervoer Stadl an der Mur

  • Trein: Stadl (ca. 2 km)
  • Vliegtuig: Klagenfurt (ca. 100 km), Salzburg (ca. 150 km)

Accommodaties in Stadl an der Mur

Kaart vergroten

Zoeken…

: Wintersportvakantie Stadl an der Mur

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen beschikbaar.
  • Sorteren op:
  • Sterren
  • Aanbeveling
  • Prijs