Gelieve de leeftijd van het kind bij reisbegin aan te geven
  • Value is required and can't be empty
Klantbeoordeling

Uderns

54 Aantal beoordelingen:

96 % Aanbeveling:

Plaats 8,6
Skigebied 9,1
Informatie over het skigebied
Hochzillertal-Hochfügen-Spieljoch
Het hoogste punt: 2.378 m
Het laagste punt: 600 m
Hoogte skioord: 549 m
Liften in totaal: 43
Sleepliften: 21
Stoeltjesliften: 13
Gondelbaan: 9
Pistes in totaal: 107 km
Pistes:
33 km
Pistes:
53 km
Pistes:
21 km
Skiroutes: 8 km

Skigebied Hochzillertal-Hochfügen-Spieljoch

Skigebied Hochzillertal-Hochfügen-Spieljoch

Met de "Zillertaler Superskipass" heeft u de keuze uit 535 pistekilometers in de Zillertal Arena, bij de Mayrhofner bergbanen, in de Ski & Gletscherwelt Zillertal 3000, in het skigebied Hochzillertal - Hochfügen - Spieljoch en de Wildkogel-Arena bij Bramberg. De skigebieden zijn door middel van een gratis pendelbus en -trein met elkaar verbonden. Sinds enkele jaren biedt de Zillertal Arena gratis Wi-Fi in zijn skigebieden! U kunt dus niet enkel over de witte pracht glijden en van de zon genieten, maar ook de nieuwste belevenissen en highlights met de familie en vrienden delen (zie skiregio).

Vanuit Bruck bereikt u na enkele minuten Fügen, waar zich een instap tot het skigebied Hochzillertal-Hochfügen bevindt. Door de verbinding tussen Hochfügen en Hochzillertal staan u hier rond 92 km aan pistes ter beschikking. Het dalstation van Hochfügen is op rond 1.500 m hoogte gelegen en vanuit Fügen gemakkelijk bereikbaar. Het hoge dal biedt wintersporters sneeuwzekerheid tot eind april en is geschikt voor alle niveaus. De nieuwe liften brengen u tot een hoogte van 2.378 m.

Het skigebied Spieljoch biedt bovendien ca. 21 km uitstekend geprepareerde pistes, in totaal 7 liften en tovertapijten voor de eerste skistappen in de sneeuw. De 7 km lange dalafdaling tot aan Fügen zorgt voor enthousiaste genieters. Hier ligt het zwaartepunt op gezins- en kindvriendelijkheid en voor iedereen die niet op zoek is naar het absolute 'ski highlife', maar eerder naar veiligheid en ontspannen skiplezier, zijn deze pistes optimaal.

Een bijzonder highlight is het nachtskiën op de verlichte pistes in Kaltenbach een keer per week. Freestylers vinden in het skigebied het populaire Betterpark.
Klik op het pisteoverzicht om het te vergroten.

Après-ski Uderns

Het après-ski paradijs Hochzillertal biedt bijna alles wat men voor een geslaagde afsluiting van de dag nodig heeft. Gezellige hutjes langs de pistes met ligstoelen of een open haard. Bijzonder luxueus zijn bijvoorbeeld de Kristallhütte en de Wedelhütte. Daarna kunt u met Jagertee en Glühwein doorgaan in de Postalm en Seetal's Schirmbar, direct naast het dalstation Hochzillertal.

Wie niet van feesten houdt vindt in Uderns diverse alternatieve mogelijkheden. U kunt bijvoorbeeld een wandeling verbinden met een rodel-partij: op de Kupfnerberg in Uderns is er een 3 km lange natuurlijke rodelbaan, die u vanuit het centrum lopend kunt bereiken. Andere, gedeeltelijk verlichte rodelbanen liggen in Stumm, op de Fügenberg of in Hochfügen. In het nabije Fügen starten begeleide winter- en sneeuwschoenwandelingen. In het centrum van Uderns zijn er enkele cafés en in de avond kunt u terecht in gezellige pubs. Ook een uitstapje naar het zwembad Erlebnistherme Zillertal in Fügen is een aanrader. Spectaculaire glijbanen en een wellnessgedeelte met saunalandschap bieden pret voor het hele gezin. In de avond vindt u in de nabije plaaten Schlitters, Strass en Fügen veel restaurants, bars en pubs.

Snowpark: Snowpark Betterpark Uderns

Het "Betterpark" in het skigebied Hochzillertal-Hochfügen dat u vanuit Uderns makkelijk bereikt is een echte aanrader. Het park bevindt zich direct naast de 8-persoons-stoeltjeslift SchneeExpress op een hoogte van 2.120 m. Er zijn 3 lines aanwezig in het park, voor beginners, intermediates en gevorderden. Een extra highlight is een jib line aan het eind van het park met verschillende boxes en rails. De XL-kicker en de 100 m lange superpipe op rond 1.950 m hoogte zijn de blikvangers van het park. Na een lange freestyle dag kunt u relaxen in de chill area met ligstoelen en muziek.

Het skigebied Hochzillertal-Hochfügen-Spieljoch is niet het passende voor u? Kijkt u eens naar: skigebieden Oostenrijk

Beoordelingsrapport van experts Hochzillertal-Hochfügen-Spieljoch

Het testrapport Hochzillertal-Hochfügen-Spieljoch is samengesteld uit de categorieën top-beoordelingscriteria, beoordelingscriteria voor bijzondere belangen en andere beoordelingscriteria, die het resultaat met de desbetreffende wegingsfactor beïnvloeden.

Totaalcijfer in de beoordeling

(4,7 van 5 sterren)

Top-beoordelingscriteria
Deze beoordeling wordt dubbel berekend in het resultaat.

Liften & banen
Sneeuwzekerheid

Beoordelingscriteria voor bijzondere belangen

Families & kinderen
Beginners
Gevorderden & freeriders
Snowparks
Langlaufen & loipes

Verdere beoordelingscriteria

Après-ski
Oriëntatie (pisteplan, uithangborden & bewegwijzering)
Restaurants, bars & horeca
Aankomst & parkeermogelijkheden