Gelieve de leeftijd van het kind bij reisbegin aan te geven
  • Value is required and can't be empty
Klantbeoordeling

Ulrichsberg

10 Aantal beoordelingen:

100 % Aanbeveling:

Plaats 8,7
Skigebied 8,6
Informatie over het skigebied
Hochficht
Het hoogste punt: 1.338 m
Het laagste punt: 933 m
Hoogte skioord: 626 m
Liften in totaal: 9
Sleepliften: 4
Stoeltjesliften: 3
Gondelbaan: 2
Pistes in totaal: 20 km
Pistes:
9 km
Pistes:
10 km
Pistes:
1 km
Skiroutes: 3 km

Wintersportvakantie Ulrichsberg - een winterdroom!

Ulrichsberg

Ulrichsberg is een pittoresk dorpje in het Bohemer Woud, slechts 10 km van de Duitse grens. Het dorp heeft ongeveer 3.000 inwoners en ligt op een hoogte van 626 meter. De directe nabijheid van het Alpencentrum Hochficht en het Bohemer Woud Nordic Centre maakt Ulrichsberg tot een populaire toeristische bestemming. Het sport- en vrijetijdsaanbod omvat sneeuwschoenwandelingen, paardensleetochten, curling, rodelen, bowlen en nog veel meer. Het overdekte vitaliteitsbad met sauna, zonnebank en massagefaciliteiten is een geweldige plek om te ontspannen. De plaats is rijk aan culturele bezienswaardigheden. Er zijn onder andere verschillende ambachtelijke showbedrijven en musea.

In de winter worden de mensen naar het nabijgelegen skigebied Hochficht getrokken. Het hele gezin kan zich op een hoogte van 1.338 m op 20 kilometer geprepareerde pistes uitleven. Naast de blauwe en rode pistes hebben wintersportliefhebbers ook een kinder- en funpark tot hun beschikking.

Als je je vakantie in Ulrichsberg doorbrengt, mag je de twee speciale uitkijktorens van de gemeente niet missen. Op de Sulzberg op 1.041 m hoogte gaat de route 137 treden omhoog in een voormalige olieboortoren naar een hoogte van 24 m. De route is ook een geweldige gelegenheid om te genieten van een prachtig uitzicht op het omliggende landschap. Vanaf hier heb je een fantastisch uitzicht op een van Europa's grootste stuwmeren - het Moldau-stuwmeer in Tsjechië. Wie nog hoger wil gaan, moet naar de 33 m hoge uitkijktoren van de Alpenblick - de naam Alpenblick is hier natuurlijk geen toeval, want bij goed weer kan je in de verte genieten van een fantastisch uitzicht op de Alpen.

Bohemer Woud

Het Bohemer Woud is een middelgebergte tot 1.456 m hoog, dat zich over een afstand van ongeveer 120 km over de grens tussen Duitsland, Tsjechië en Oostenrijk uitstrekt. Bijzonder opmerkelijk zijn de dichtheid van de bossen en de hoge sneeuwzekerheid. Door de continentale ligging wordt het Bohemer Woud in de winter blootgesteld aan de invloed van koude luchtmassa's uit Oost-Europa. Deze zorgen samen met de meestal meer dan 1.000 m hoogte voor ideale sneeuwcondities en maken de regio een populaire bestemming, vooral voor langlaufers.

Vervoer Ulrichsberg

  • Trein: Aigen-Schlägl (ca. 7 km)
  • Vliegtuig: Linz (ca. 70 km), Salzburg (ca. 190 km), München (ca. 200 km)

Accommodaties in Ulrichsberg

Kaart vergroten

Zoeken…

: Wintersportvakantie Ulrichsberg

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen beschikbaar.
  • Sorteren op:
  • Sterren
  • Aanbeveling
  • Prijs