Gelieve de leeftijd van het kind bij reisbegin aan te geven
  • Value is required and can't be empty
Klantbeoordeling

Zell am See

709 Aantal beoordelingen:

100 % Aanbeveling:

Plaats 9,0
Skigebied 8,8
Informatie over het skigebied
Schmittenhöhe - Zell am See
Het hoogste punt: 2.000 m
Het laagste punt: 760 m
Hoogte skioord: 760 m
Liften in totaal: 30
Sleepliften: 11
Stoeltjesliften: 10
Gondelbaan: 9
Pistes in totaal: 77 km
Pistes:
30 km
Pistes:
28 km
Pistes:
19 km
Skiroutes: 8 km

Skigebied Schmittenhöhe - Zell am See

Skigebied Schmittenhöhe - Zell am See

Met de skipas Ski Alpin Card skiet u in het Skicircus Saalbach Hinterglemm Fieberbrunn en in de skigebieden van Zell am See/Kaprun met maar liefst 408 km piste. Alles onder het motto van "1 ticket, 3 regio's, eindeloze bergen".

In Zell am See heeft u toegang tot 138 kilometer aan pistes en meer dan 47 moderne liften in de twee skigebieden Maiskogel en Schmittenhöhe en het gletsjerskigebied op de Kitzsteinhorn, dat zich uitstrekt tot meer dan 3.203 m boven de zeespiegel.

Met de skipas Kitzsteinhorn-Kaprun (laagseizoen) kunt u gebruik maken van het gelijknamige sneeuwzekere skigebied. Met zijn 41 km biedt het vooral middelzware pistes voor beginners en genietende skiërs. Brede carvingpistes en lange, sportieve afdalingen, zoals de 5 km lange piste vanaf het bergstation van de Magnetköpfl-lift, doen het hart van een skiër sneller slaan. Vanuit Kaprun bereikt u de gletsjer met de Gletscherjet en de Panoramabahn of vanaf december 2019 met de K-onnection direct vanuit het centrum.

Vanuit Zell am See bereikt u snel het skigebied Schmittenhöhe (2.000 m) met de CityXpress, de TrassXpress of de Schmittenhöhenbahn, dat pistes van alle moeilijkheidsgraden biedt. Ervaren skiërs kunnen de 4 km lange afdaling, die als de moeilijkste van het hele skigebied wordt beschouwd, of de Black Mamba met een helling tot 63% uitproberen.

Het skigebied Maiskogel is daarentegen bijzonder geschikt voor gezinnen, met een groot aantal brede en blauwe pistes. Bij de Maiskogelköpfel-lift ligt met ongeveer 7 km ook de langste skipiste in de regio.

Elk van de drie skigebieden heeft zijn eigen funpark met tables, glides en jumps. Ook voor freeriders zijn er volop mogelijkheden. In totaal zijn er 5 freeride-routes en een uitgebreid informatiesysteem met infobases en infopunten beschikbaar. Op de Schmittenhöhe bijvoorbeeld kunt u zich uitleven op het open skigebied onder de Sonnkogelbahn.

Als speciale service bieden de skigebieden rond Zell am See en Kaprun gratis Wi-Fi op verschillende hotspots in het skigebied. U kunt gemakkelijk toegang krijgen tot het Wi-Fi-netwerk en surfen op het internet, de laatste sneeuwrapporten downloaden of foto's plaatsen!

Vanaf december 2019 is de Schmittenhöhe aangesloten op het skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn. De gloednieuwe zellamseeXpress vertrekt nu vanuit Viehhofen in het Glemmtal. Zes hutten hebben een jukebox waarop je je muziek kunt aansluiten. Er is ook een skibus tussen Viehhofen en Vorderglemm. In 2023 zullen het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn en het skigebied Zell am See-Kaprun volledig samengaan. Daarmee wordt de fusie het grootste aaneengesloten skigebied van Oostenrijk.
Klik op het pisteoverzicht om het te vergroten.

Nachtskiën Zell am See

Onder de skigebieden in Oostenrijk waarin je ook 's nachts nog kunt skiën, hoort ook het skigebied Zell am See-Kaprun. Het nachtskigebied ligt in Zell am See bij de Ebenbergbahn. De gondelbaan sluit op nachtskidagen overdag reeds om 15 uur. Elke dinsdag, donderdag en vrijdag kunnen wintersporters vervolgens vanaf 18:30 tot 21 uur op de ongeveer 1,5 km lange verlichte piste "Nightslope" nog nachtskiën. Tijdens het nachtskiën heb je een fascinerend uitzicht op het verlichte dorp in het dal. Bezitters van een geldige meerdaagse skipas kunnen gratis aan het nachtskiën deelnemen. Als je geen geldige skipas bezit, kan je ter plaatse een liftkaart kopen.

Après-ski Zell am See

Après-ski staat in Zell am See en Kaprun hoog in het vaandel. Diverse gezellige hutten en "snackstations" zijn al tijdens de skidag een belangrijke attractie. Bijzonder aan te raden zijn de après-ski-bar "Schnaps-Hans" op de Schmittenhöhe of de oergezellige "Pinzgauer Hütte". 's Avonds nodigen talrijke après-ski-bars, pubs en discotheken in Zell of Kaprun tot feesten uit. In bars of clubs als de "Karambar", de "Crazy Daisy" of "Diele" wordt tot in de vroege uurtjes doorgefeest.

Talrijke andere activiteiten zoals rodelen (dag en nacht), schaatsen, langlaufen of een bezoek aan het avonturenbad met sauna maken het aanbod compleet. Wie op zoek is naar hoogte, kan parachutespringen, met hangglide over de regio vliegen of met een zweefvlieger van het uitzicht genieten. Ook een slentertochtje door de voetgangerszone met zijn winkels en cafés zorgt voor de nodige afwisseling.

Snowpark: Snowpark Kitzsteinhorn Zell am See

In de drie skigebieden heeft u toegang tot een groot aanbod aan freestyle-mogelijkheden. Het funpark "Schmitten" op de Schmittenhöhe biedt obstacles als rails, boxes en kickers voornamelijk voor beginners en gevorderden. Bovendien vindt u hier de "Schmitten XXL", een 1.300 m lange funslope met golvenbanen, jumps, tunnels en meer.

Het meest bekende gebied voor freestylers is echter het Kitzsteinhorn, want in het skigebied zijn er 4 areas voor adrenaline-junks. In het "Easy Park" kunnen kids en beginners eerste trucjes oefenen en gevorderden hun vaardigheden verbeteren. Er zijn een easy jibline, een rail line en 2 kickers. In het "Central Park", dat voor gevorderden en pro's geschikt is, zijn naast een 6 m straight tube verschillende rails en kickers (6 - 12 m) en een 18 m pro jump te vinden. Boven op de top, op 2.900 m, is er ook nog het "Glacier Park". Deze is echter alleen in de herfst en lente geopend. Easy line, jib line en kickers zijn hier voornamelijk bestemd voor beginners en gevorderden. Naast de funparks is er ook nog een fun line met golvenbaan en bochten en als highlight een 160 m lange en 6,6 m hoge superpie - de grootste van Oostenrijk.

Een ander park is bestemd voor gezinnen met kinderen: het "Maisie-Phantasiepark" bij de Maiskogel biedt kinderen met golvenbanen en kleine opritten de mogelijkheid eerste freestyle-ervaringen op te doen.

Naast de snowparken is er ook een 1.200 m lange funslope. Hier gaat het niet om het niveau, maar, zoals de naam al zegt, om plezier. De funslope beschikt o.a. over Sound Speed Booster, Rainbow Bridge, reuzenslak en mascotte.

Het skigebied Schmittenhöhe - Zell am See is niet het passende voor u? Kijkt u eens naar: skigebieden Oostenrijk

Beoordelingsrapport van experts Schmittenhöhe - Zell am See

Het testrapport Schmittenhöhe - Zell am See is samengesteld uit de categorieën top-beoordelingscriteria, beoordelingscriteria voor bijzondere belangen en andere beoordelingscriteria, die het resultaat met de desbetreffende wegingsfactor beïnvloeden.

Totaalcijfer in de beoordeling

(4,3 van 5 sterren)

Top-beoordelingscriteria
Deze beoordeling wordt dubbel berekend in het resultaat.

Liften & banen
Sneeuwzekerheid

Beoordelingscriteria voor bijzondere belangen

Families & kinderen
Beginners
Gevorderden & freeriders
Snowparks
Langlaufen & loipes

Verdere beoordelingscriteria

Après-ski
Oriëntatie (pisteplan, uithangborden & bewegwijzering)
Restaurants, bars & horeca
Aankomst & parkeermogelijkheden

Accommodaties in Zell am See

Kaart vergroten

Zoeken…

: Skigebied Zell am See

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen beschikbaar.
  • Sorteren op:
  • Sterren
  • Aanbeveling
  • Prijs