Gelieve de leeftijd van het kind bij reisbegin aan te geven
  • Value is required and can't be empty
Klantbeoordeling

Cerklje na Gorenjskem

NIEUW!

Nog geen beoordeling gegeven.

Informatie over het skigebied
Krvavec
Het hoogste punt: 1.971 m
Het laagste punt: 1.450 m
Hoogte skioord: 391 m
Liften in totaal: 11
Sleepliften: 3
Stoeltjesliften: 7
Gondelbaan: 1
Pistes in totaal: 30 km
Pistes:
15 km
Pistes:
7 km
Pistes:
8 km
Pistekaart

Wintersportvakantie Cerklje na Gorenjskem - Wintervakantie in de Sloveense Alpen!

Cerklje na Gorenjskem

De Sloveense gemeente Cerklje na Gorenjskem ligt op 391 m boven de zeespiegel, zeer idyllisch aan de voet van de Kamnik-Savinja Alpen, en maar slechts 4 km van Brnik International Airport. Zo biedt het dorp "Zirklach in der Oberkrain" een ideale verbinding en maakt zelfs een korte vakantie in de Sloveense Alpen mogelijk.

Cerklje na Gorenjskem trekt niet alleen vakantiegangers aan vanwege de makkelijke en korte reis, maar ook vanwege het uitgebreide aanbod aan vrijetijdsactiviteiten in de buurt. In de eerste plaats is er het skigebied Krvavec, dat in de directe omgeving van het dorp ligt en 30 kilometer aan pistes heeft. Bovendien is de Sloveense hoofdstad Ljubljana slechts een half uur rijden met de auto en met zijn vele historische en betoverende bezienswaardigheden is het een prachtige plek voor een dagtocht.

Maar zelfs in de plaats zelf hoeft u niet lang te zoeken naar historische gebouwen: Er is onder andere het kasteel van Strmol, een van de oudste kastelen van Slovenië, dat uitzonderlijk goed bewaard is gebleven. Het landschap rond Cerklje na Gorenjskem is ook in andere opzichten absoluut de moeite waard, want ongeveer de helft van de gemeente bestaat uit bossen, velden en rivieren - om nog maar te zwijgen van de met sneeuw bedekte Alpen op de achtergrond!

Obersavetal

Het Sloveense Obersavetal ligt in het uiterste noordwesten van het land en daarmee vlak bij het drielandenpunt met Italië en Oostenrijk. Richting het noorden heb je hier een prachtig uitzicht over de Karawanken, richting het zuiden over de Julische Alpen.

De winters in het Obersavetal zijn koud, zodat een wintersport in de Sloveense Alpen niets meer in de weg staat. Toch genieten juist de hellingen aan de Karawankenzijde van een uitstekende zonnige ligging, die het skiën bij goede sneeuw en tegelijkertijd zonneschijn mogelijk maakt.

Wintersporters in het Obersavetal weten de skiregio Gorenjska (Oberkrain) die in totaal 18 gemeentes en 17 grotere, maar ook kleine skigebieden omvat, wel te waarderen. Met 30 pistekilometers is Krvavec het grootste skigebied, gevolg door Kobla (23 pistekilometers), Vogel (22 pistekilometers) en Kranjska Gora (20 pistekilometers). De 13 andere skigebieden zijn eveneens overzichtelijk en daarmee vooral geschikt voor gezinnen en beginners.

Ook al is het in het Obersavetal eerder idyllisch en rustig, bestemmingen voor een dagje uit zijn de grotere, bruisende steden. Een bezoek aan de stad Kranj bijvoorbeeld met ongeveer 200.000 inwoners is altijd de moeite waard. De betoverende hoofdstad van Slovenië, Ljubljana, mogen we hier zeker niet vergeten!

Vervoer Cerklje na Gorenjskem

  • Trein: Ljubljana (ca. 30 km)
  • Vliegtuig: Ljubljana (ca. 5 km), Klagenfurt (ca. 70 km), Zagreb (ca. 180 km)

Accommodaties in Cerklje na Gorenjskem

Kaart vergroten

Zoeken…

: Wintersportvakantie Cerklje na Gorenjskem

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen beschikbaar.
  • Sorteren op:
  • Sterren
  • Aanbeveling
  • Prijs