Gelieve de leeftijd van het kind bij reisbegin aan te geven
  • Value is required and can't be empty
Klantbeoordeling

Boží Dar

31 Aantal beoordelingen:

74 % Aanbeveling:

Plaats 7,9
Skigebied 8,3
Pistekaart
InterSkiregion Fichtelberg/Klínovec
Informatie over het skigebied
InterSkiregion Fichtelberg/Klínovec
Het hoogste punt: 1.244 m
Het laagste punt: 763 m
Hoogte skioord: 1.028 m
Liften in totaal: 23
Sleepliften: 15
Stoeltjesliften: 7
Gondelbaan: 1
Pistes in totaal: 47 km
Pistes:
23 km
Pistes:
18 km
Pistes:
6 km

Wintersportvakantie Boží Dar – Populair skicentrum in het hartje van het Erzgebergte!

Boží Dar

Boží Dar (Gottesgab) ligt in het bohemer Erzgebergte op een hoogte van 1.028 m en is daarmee de hoogst gelegen stad van midden Europa. De plaats aan de Duitse grens niet ver van Klínovec (Keilberg, 1.244 m) gelegen, bied de ideale plek voor een ontspanningsvakantie in het midden van heerlijke fichten bossen alsook een skisafari land over. Het skigebied Boží Dar-Neklid ligt nabij het dorpscentrum, zodat een afdaling vanaf de accommodatie mogelijk is. Voor nog meer piste plezier is het skigebied aan de Fichtelberg bij Oberwiesental alsook Klínovec niet ver verwijderd.

Door de "hemelse" ligging als hoogstgelegen plaatsje van Tsjechië geldt het stadje als thuis van Christus, daardoor heeft het plaatsje ook de bijnaam "Christkindstadt". De inwoners organiseren originele attracties, onder ander de Christkind-brievenbus. Hierin kunnen kinderen en volwassenen hun wensen werpen. In december worden die brieven dan met een speciale kerststempel verstuurd. Passend daarbij is ook een wandelpad "Christkindweg" een rond 13 km lang pad voor kinderen, waar ze allemaal opdrachten moeten vervullen. Aan het einde ontvangen ze dan een klein cadeautje. Naast het wandelpad biedt Boží Dar een actieve vakantie met grote loipen- en wandelroutes, rodelbanen en skigebieden.

Bohemer Erzgebergte

Het bohemer Erzgebergte is het Tsjechische gedeelte van het Erzgebergte, dat grenst aan de Duitse provincie Sachsen. Het wereldberoemde middelgebergte in Sachsen en Bohemen is vooral bekend om het eenmalige landschap alsook de cultuur van de traditie van de bergbouw tot kerst houtsnijwerk als Schwibbogen en 'Räuchermannlein'. Vakantiegangers schatten het grote wandelgebied alsook de heerlijke langlaufregio. Ook voor de skisport is het geschikt. In het grensgebied bij de hoogste berg Klínovec (1.244 m) alsook de Fichtelberg (1.215 m) liggen veel aantrekkelijke skigebieden, waarvan het thuisgebied Boží Dar bij Neklid geldt als het belangrijkste wintersportcentrum van de regio.

Vervoer Boží Dar

  • Trein: Cranzahl (ca. 20 km), Karlsbad (ca. 30 km)
  • Vliegtuig: Praag (ca. 130 km), Dresden (ca. 150 km), Leipzig/Halle (ca. 170 km)

Accommodaties in Boží Dar

Kaart vergroten

Zoeken…

: Wintersportvakantie Boží Dar

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen beschikbaar.
  • Sorteren op:
  • Sterren
  • Aanbeveling
  • Prijs