Gelieve de leeftijd van het kind bij reisbegin aan te geven
  • Value is required and can't be empty
Klantbeoordeling

Kašperské Hory

23 Aantal beoordelingen:

69 % Aanbeveling:

Plaats 7,3
Skigebied 5,7
Pistekaart
Kašperské Hory
Informatie over het skigebied
Kašperské Hory
Het hoogste punt: 791 m
Het laagste punt: 706 m
Hoogte skioord: 758 m
Liften in totaal: 3
Sleepliften: 3
Stoeltjesliften: 0
Gondelbaan: 0
Pistes in totaal: 1,9 km
Pistes:
1,3 km
Pistes:
0,6 km
Pistes:
0 km

Wintersportvakantie Kašperské Hory – De gouden stad in het Bohemer Woud!

Kašperské Hory

Kašperské Hory (duits Bergreichenstein) ligt in Zuid-Bohemen aan de bovenloop van de revier Otava. Midden in het beschermde natuurgebied Šumava gelegen is het stadje omgeven van indrukwekkende natuurreservaten. Met 1.500 bewoners overtuigt deze stad door bonte geveltjes, een historisch marktplein met bron evenals prachtige gebouwen zoals de Dekenkerk van de heilige Margarethe en het in renaissancestijl gebouwde gemeentehuis. Boven het oord gelegen steekt het herkenningsteken de burcht Kašperk (duits Karlberg) van de stad omhoog. Deze kan het hele jaar door worden bezichtigd. Vanuit hier werden al in de middeleeuwen de handelswegen en grenzen gecontroleerd.Indertijd was de goudwinning in Kašperské Hory erg belangrijk. Dit werd tot naar Beieren gehandeld. Deze handelsweg is tegenwoordig de populaire wandelweg "Goldener Steig", dit tot naar Passau loopt. Naast het skiën, rodelen en wandelen biedt het mooie stadje een cultuurprogramma met concerten, tentoonstellingen en theater.

Bohemer Woud

Het Bohemer Woud is een bergketen die op 200 km lengte langs de Duitse, Tsjechische en Oostenrijkse grens. Afhankelijk van waar men zich bevindt wordt het gebergte anders genoemd: in Duitsland is het het Beierse Woud, in Tsjechië Šumava en in Oostenrijk Bohemer Woud. Het Tsjechische gedeelte bevindt zich op hoogtes van 510 tot 1.378 m, waarbij de hoogste berg Plechý aan de grens met Oostenrijk ligt.

Sinds de Middeleeuwen werd in de regio glas gemaakt. Tegenwoordig wordt toerisme steeds belangrijker - ook in de winter. Het Bohemer Woud biedt veel kleine skigebieden, elk met een eigen charme. De keuze is aan u! Er zijn meestal minder steile hellingen, vaak ook met een skikindergarten voor de kids tot moeilijke pistes door de bossen. Niet voor niets is in 1990 het UNESCO-bioreservaat Šumava gesticht.

Vervoer Kašperské Hory

  • Trein: Sušice (ca. 20 km), Železná Ruda (ca. 35 km), Strakonice (ca. 40 km)
  • Vliegtuig: Praag (ca. 160 km), Linz (ca. 165 km), München (ca. 200 km)

Accommodaties in Kašperské Hory

Kaart vergroten

Zoeken…

: Wintersportvakantie Kašperské Hory

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen beschikbaar.
  • Sorteren op:
  • Sterren
  • Aanbeveling
  • Prijs