Gelieve de leeftijd van het kind bij reisbegin aan te geven
  • Value is required and can't be empty
Klantbeoordeling

Loucna pod Klinovcem

14 Aantal beoordelingen:

100 % Aanbeveling:

Plaats 8,0
Skigebied 8,9
Informatie over het skigebied
Skiregio Fichtelberg/Klínovec
Het hoogste punt: 1.244 m
Het laagste punt: 763 m
Hoogte skioord: 865 m
Liften in totaal: 23
Sleepliften: 15
Stoeltjesliften: 7
Gondelbaan: 1
Pistes in totaal: 47 km
Pistes:
23 km
Pistes:
18 km
Pistes:
6 km

Skigebied Skiregio Fichtelberg/Klínovec

Skigebied Skiregio Fichtelberg/Klínovec

De skipas "InterSkiregion Fichtelberg/Klínovec" is geldig voor de aantrekkelijke skigebieden aan beide kanten van de Duits-Tsjechische grens: rond de Fichtelberg (1.215 m) bij Oberwiesenthal liggen ca. 15,5 pistekilometers, in het naburige Tsjechische Klínovec nog eens 31,5 km. U komt vanuit Oberwiesenthal met de oudste Duitse gondelbaan of met een moderne 4-persoonsstoeltjeslift op de Fichtelberg. Vanwege de voornamelijk eenvoudige tot gemiddeld moeilijke afdalingen is de Fichtelberg bijzonder geschikt voor gezinnen. Wij raden ook de ca. 2 km lange gezinsafdaling en de 1,8 km lange rodelbaan aan. Bovendien is er voor de kleintjes een oefenterrein met tovertapijt en een skikindertuin. Ook gevorderden komen aan hun trekken. De 1,2 km lange FIS-route onder de gondelbaan alsmede de 600 m lange piste "Am Wäldchen" horen bij de uitdagende FIS-routes in Oost-Duitsland.

Het skigebied Klínovec, ongeveer 5 km verderop, nodigt met een veelzijdige pisteaanbod op in totaal ongeveer 31,5 km rond de Keilberg, de hoogste berg van het Ertsgebergte uit. Hier zijn de meeste hellingen van een gemiddeld moeilijk niveau. Zeer populair zijn de zes afdalingen door het bos aan de noordoost kant van de berg.
Klik op het pisteoverzicht om het te vergroten.

Nachtskiën Loucna pod Klinovcem

Klein maar fijn: dat geldt voor het dorp Loucna pod Klinovcem, maar ook voor de omliggende skigebieden. Verenigd in de skiregio Fichtelberg/Klínovec kan in twee kleine nachtskigebieden op de grens tussen Duitsland en Tsjechië langer dan gebruikelijk op verlichte pistes worden geskied. Nachtskiën kan in Tsjechië in het nabijgelegen skigebieden Skiareal Klínovec. In Duitsland is nachtskiën mogelijk in het skigebied Fichtelberg. Dankzij de korte afstanden tussen de skigebieden kan tussen de pistes worden gewisseld, zodat skiërs zich in ieder geval tot in de nacht niet hoeven te vervelen.

Après-ski Loucna pod Klinovcem

In het kleine Loucna bevindt zich relatief veel gastronomie, zodat u met een goede maaltijd gezellig van de avond kunt genieten. Geniet van typische lokale aardappelspecialiteiten en van de Tsjechische gastvrijheid. Dankzij de naburige skigebieden zijn er voor après-skiliefhebbers ook genoeg feestmogelijkheden. Bars en cafés bij de dalstations nodigen uit tot een eerste drankje na de laatste afdaling. Aanraders zijn bijvoorbeeld "Sabines Schirmbar" direct bij de lift naast het openluchttheater of "Pistenblick" bij de skihelling. Op de Keilberg staat eveneens de bar van een grote fabrikant van kruidenschnaps op gezellige wintersporters te wachten. Voor de langere avond vindt u in het naburige Oberwiesenthal meerdere partymogelijkheden.

Wie liever sportief actief is, vindt in Wiesenthal meerdere rodelbanen voor sleeplezier na sluiting van de liften, waaronder de 1,8 km lange route in Oberwiesenthal.

Snowpark: Snowparken Oberwiesenthal & Klínovec Loucna pod Klinovcem

De skiregio "Fichtelberg-Klínovec" biedt maar liefst twee snowparken - één aan de Duitse en één aan de Tsjechische kant. Het snowpark Oberwiesenthal bezit met verschillende jumps, kickers, rails en tubes alsmede een wallride voldoende ruimte om je uit te leven en je skills te verbeteren. Één line is speciaal gemaakt voor kickers. Bovendien is er een DIY Wood Line met pole jam, coping en down slider. Het aanbod wordt afgerond met een 110 m lange halfpipe.

Het skigebied Skiregio Fichtelberg/Klínovec is niet het passende voor u? Kijkt u eens naar: skigebieden Tsjechië

Beoordelingsrapport van experts Skiregio Fichtelberg/Klínovec

Het testrapport Skiregio Fichtelberg/Klínovec is samengesteld uit de categorieën top-beoordelingscriteria, beoordelingscriteria voor bijzondere belangen en andere beoordelingscriteria, die het resultaat met de desbetreffende wegingsfactor beïnvloeden.

Totaalcijfer in de beoordeling

(2,8 van 5 sterren)

Top-beoordelingscriteria
Deze beoordeling wordt dubbel berekend in het resultaat.

Liften & banen
Sneeuwzekerheid

Beoordelingscriteria voor bijzondere belangen

Families & kinderen
Beginners
Gevorderden & freeriders
Snowparks
Langlaufen & loipes

Verdere beoordelingscriteria

Après-ski
Oriëntatie (pisteplan, uithangborden & bewegwijzering)
Restaurants, bars & horeca
Aankomst & parkeermogelijkheden

Accommodaties in Loucna pod Klinovcem

Kaart vergroten

Zoeken…

: Skigebied Loucna pod Klinovcem

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen beschikbaar.
  • Sorteren op:
  • Sterren
  • Aanbeveling
  • Prijs