Gelieve de leeftijd van het kind bij reisbegin aan te geven
  • Value is required and can't be empty

Langlauf Reuzengebergte

Informatie over langlaufen

500 km km loipe:

Het Reuzengebergte heeft een groot loipenetwerk met meer dan 500 km sporen voor elk niveau te bieden. Bekende langlaufcentra liggen bijvoorbeeld in Spindlermühle, Harrachov en Černý Důl.

Spindlermühle kent een netwerk van 96 km dagelijks gespoorde en goed geprepareerde loipes. Langlaufers die op zoek zijn naar meer uitdaging kunnen vanaf het bergstation met de stoeltjeslift eenvoudig op het hoogplateau Plán en de routes via de bergkam komen. De 30 km lange route over de Reuzengebergtekam mogen mensen met een goede conditie niet aan zich voorbij laten gaan. Rondom de Duivelsberg bij Harrachov staat op liefhebbers van de Noordse wintersport een echt langlaufeldorado met ongeveer 108 loipekilometers te wachten. Vooral de loipes op de bergkammen zijn zeer de moeite waard. Wie op zoek is naar lange routes, vindt bij het hoogste station van de stoeltjeslift op de Teufelsberg het perfecte uitgangspunt voor de 30 km lange "Riesengebirgischen Skiweg", die loopt van Harrachov naar Spindlermühle. De route biedt een heerlijk panorama. Voor beginners is vooral de langlaufroute langs de Mumlava-watervallen geschikt, die door de imposante verschijning in ieder geval een bezoek waard is.

Met 10 km gespoorde loipes biedt ook het dorp Černý Důl langlaufroutes door pittoreske delen van het nationaal park Reuzengebergte met adembenemende uitzichten op de Schneekoppe met een hoogte van 1.603 meter op de Poolse grens. In Pec pod Snezkou lopen 94 loipekilometers door de ongerepte natuur en bieden veel afwisseling. Wie zich graag op vriendelijke heuvelruggen uitleeft, is bij de Lausitzer bergen aan het juiste adres.

Langlaufbestemmingen Reuzengebergte

Kaart vergroten

Plaatsen (regio) Km aan loipes Hoogte
180 km 490 m
110 km 650 m
170 km 374 m
91,5 km 718 m