Gelieve de leeftijd van het kind bij reisbegin aan te geven
  • Value is required and can't be empty
Informatie over het skigebied
Aletsch Arena
Het hoogste punt: 2.869 m
Het laagste punt: 1.845 m
Liften in totaal: 38
Sleepliften: 18
Stoeltjesliften: 9
Gondelbaan: 11
Pistes in totaal: 104 km
Pistes:
42 km
Pistes:
50 km
Pistes:
12 km
Skiroutes: 15 km

Wintersportvakantie Aletsch Arena - Skivakantie op de Aletschgletsjer!

Vakantie in de Zwitserse Aletsch Arena betekent ontspanning en pure natuurervaring: de dorpen in het dal Mörel-Filet, Betten, Fieschertal, Fiesch en Lax kunt u eenvoudig met de auto bereiken. De kuuroorden Riederalp, Bettmeralp en Fiescheralp bij de Aletschgletsjer die u met de gondel bereikt, zijn allemaal autovrij.

In de Aletsch Arena heeft u prachtige uitzichten op de mooiste bergen van Wallis. Als u op het zonneterras hoog boven het Rhonedal bent aangekomen, kunt u genieten van een Alpenpanorama alsmede van een skigebied dat geen enkele wens onvervuld laat:

In het skigebied Aletsch Arena heeft u ski- en snowboardplezier op maar liefst 104 pistekilometers. Als deel van het UNESCO werelderfgoed "Schweizer Alpen Jungfrau-Aletsch" kunt u hier de met 23 km lange grootste ijsstroom van de Alpen bewonderen.

Verder vindt u in de Aletsch Arena 72 km winterwandelroutes en mogelijkheden om te paragliden, nachtskiën, rodelen en vele andere winterse activiteiten.

Fiesch

Het vakantiedorp Fiesch ligt aan de ingang van het Fieschertal, vormt het toeristische centrum en ligt op 1.049 m hoogte. Door het dorp stroomt de rivier "Weisswasser", die uit het smeltwater van de Fierschergletsjer ontstaan is en onderlangs de zonovergoten helling in de Rhône loopt. Het kleine oord is het ideale beginpunt voor bergsport in het Aletschgebied. Door de directe verbinding naar de Aletsch Arena hebben wintersporters hier perfecte …
Details over de plaats

Plaatsen Aletsch Arena

Kaart vergroten

plaats Accommodaties
1