Gelieve de leeftijd van het kind bij reisbegin aan te geven
Klantbeoordeling

Arosa

98 Aantal beoordelingen:

96 % Aanbeveling:

Plaats 9,4
Skigebied 9,5

Skigebied Arosa-Lenzerheide

Informatie over het skigebied
Het hoogste punt: 2.865 m Gondelbaan: 8
Het laagste punt: 1.229 m Pistes in totaal: 225 km
Hoogte skioord: 1.775 m
Pistes:
110 km
Liften in totaal: 43
Pistes:
87 km
Sleepliften: 17
Pistes:
28 km
Stoeltjesliften: 18

Skigebied Arosa-Lenzerheide

Met de skipas "Arosa Lenzerheide" heb je toegang tot het grootste aaneengesloten skigebied van Graubünden: Arosa Lenzerheide met 225 kilometer piste en 43 liften. Dit skigebied is verdeeld in de idyllische regio Arosa, die op 1739 m boven de zeespiegel ligt, en de prachtige regio Lenzerheide op 1475 m hoogte. Met meer dan 10 toegangspunten kan een geweldige skidag beginnen. Het skigebied heeft veel gemakkelijke en gemiddelde pistes, maar de Black Diamond afdaling is een uitdaging voor experts. Naast de vele pistes is Arosa Lenzerheide een diep-sneeuw/freeride paradijs waar je je helemaal kunt uitleven. Vier verschillende snowparks met verschillende lijnen en voor elk niveau wachten ook op freestylers. Ook voor de allerkleinsten is een leuke ervaring gegarandeerd met de interactieve pisteaanbiedingen zoals het fidget beer zoekspel en de globi piste. Op deze manier kunnen de eerste beurten ook worden geoefend en de vaardigheden geconsolideerd in het vrije Honeyland. Sinds de winter van 2013/14 hebben vakantiegangers toegang tot het skigebied Arosa Lenzerheide als het grootste aaneengesloten skigebied in Graubünden. De Urden-kabelbaan verbindt de Hörnli in Arosa met de Urdenfürggli op de Lenzerheide. Deze overbrugt de Urdenvallei, die de enige scheiding tussen de twee gebieden vormt. In december 2019 werd de Brüggerhorn stoeltjeslift aan de Arosa-zijde geopend, waarmee het de nieuwste transportfaciliteit in het skigebied is. Het skigebied biedt ook hoogtepunten zoals de snelheidsmeetpistes, de openbare renbaan die uitnodigt tot waaghalzerige wedstrijden met vrienden, de Skiline waarmee je de opgebouwde kilometers afdaling en hoogteverschil kunt beleven en de Skimovie. Je kunt ook puur skivakantieplezier beleven met de vele bergbelevenissen die in de winter in Arosa Lenzerheide plaatsvinden. Stort je op de Light Ride als Super Mario op een tobogan, geniet van de pistes bij het licht van de volle maan of maak je eerste bochten bij zonsopgang tijdens de Early Birds. Hier worden skiërs en snowboarders met de kabelbaan Arosa-Weißhorn naar het bergstation gebracht, waar de eerste sporen in de sneeuw kunnen worden getrokken. Daarna kan in het 360° panoramarestaurant Weißhorngipfel worden genoten van een topontbijt. In Lenzerheide begint de vroege skidag om 6.30 uur, waar sneeuwliefhebbers met de stoeltjeslift Stätzertäli en de skilift Proschieri de berg op worden gebracht. Ook hier kunnen hongerige skiërs na afloop een stevig ontbijt nuttigen in het bergrestaurant Alp Stätz.
Pisteplan Arosa-Lenzerheide
Klik op het pisteoverzicht om het te vergroten.

Nachtskiën Arosa

Arosa Lenzerheide hoort bij de nachtskigebieden in Zwitserland, die voor nachtbrakers ook 's avonds na de dagelijkse bedrijfstijden van de liften nog enkele pistes voor het nachtskiën verlichten. De nachtskipiste van het skigebied bevindt zich op de Stätzerhorn. Vanaf begin januari tot medio maart kun je daar elke vrijdag van 18 tot 22 uur aan het nachtskiën deelnemen. De sleeplift Porschieri in Parpan en de stoeltjeslift Rungg-Stätzertäli brengen de skiërs en snowboarders naar de toegang tot de 3,5 km lange verlichte piste, waar het nachtelijke skiplezier kan beginnen! Ook het snowpark is in de periode van het nachtskiën geopend. De ingang daarvan is bij de skilift Proschieri. Het bergrestaurant Alp Stätz biedt na het skiën in de nacht nog de mogelijkheid te genieten van een gezellig diner met regionale specialiteiten. Wie 's nachts aan het skiën wil deelnemen, kan ter plaatse een toegangskaartje aanschaffen.

Après-ski Arosa

Après-ski is de perfecte afsluiting van een geweldige dag wintersport. Neem de ervaringen van de dag door en proost op de beste tijd van het jaar. Zowel in Lenzerheide als in Arosa zijn er verschillende plaatsen om dit te doen. In de KuhBar Arosa beleven de gasten de beste après-ski midden in het Arosa Lenzerheide sneeuwsportgebied! Feest is hier gegarandeerd. Degenen die de voorkeur geven aan een rustige avond zullen zich thuis voelen in een van de vele restaurants. Tennis, rodelen, sneeuwschoenwandelen en ijsklimmen zorgen voor sportieve afwisseling. Hoogtepunten zijn de paardenraces op sneeuw of de rodelbaan Pradaschier met een lengte van 3 km, 480 m hoogteverschil en meer dan 30 bochten gegarandeerd plezier voor het hele gezin.

Snowpark: Arosa Lenzerheide Arosa

Een adembenemend decor en een idyllische sfeer lokken dagelijks de meest uiteenlopende mensen naar het skigebied Arosa Lenzerheide. Het Arosa Lenzerheide Snowpark biedt freestylers allerlei mogelijkheden om zich uit te leven. De bijzonder gunstige windbeschutte ligging in het onderste deel van het skigebied maakt het mogelijk om bij vrijwel alle weersomstandigheden te "shredden", en de onmiddellijke nabijheid van de respectieve liftstations betekent dat er geen tijd te verliezen is. Elk jaar zorgt een ervaren crew voor een nieuwe creatieve opstelling en maakt optimaal gebruik van de verschillende boxen, rails, kickers, jumps en jibs. Skiër of snowboarder, beginner of prof, het park is ontworpen voor iedereen en wacht erop om ontdekt te worden!

Naast het Tschuggen Snowpark en het JibArea Stätz wachten freestylers andere parken zoals het CO2-neutrale Woodranch, gemaakt van puur Arosa sparrenhout, of het Snowpark Täli Top.

Is het skigebied Arosa-Lenzerheide niet helemaal wat je zoekt? Kijk dan eens naar: skigebieden Zwitserland

Beoordelingsrapport van experts Arosa-Lenzerheide

Het testrapport Arosa-Lenzerheide is samengesteld uit de categorieën top-beoordelingscriteria, beoordelingscriteria voor bijzondere belangen en andere beoordelingscriteria, die het resultaat met de desbetreffende wegingsfactor beïnvloeden.

Totaalcijfer in de beoordeling

(4,6 van 5 sterren)

Top-beoordelingscriteria
Deze beoordeling wordt dubbel berekend in het resultaat.

Liften & banen
Sneeuwzekerheid

Beoordelingscriteria voor bijzondere belangen

Families & kinderen
Beginners
Gevorderden & freeriders
Snowparks
Langlaufen & loipes

Verdere beoordelingscriteria

Après-ski
Oriëntatie (pistekaart, informatieborden & wegwijzers)
Restaurants, bars & horeca
Aankomst & parkeermogelijkheden

Accommodaties in Arosa

Kaart vergroten

Zoeken…

: Skigebied Arosa

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen beschikbaar.
  • Sorteren op:
  • Sterren
  • Aanbeveling
  • Prijs