Gelieve de leeftijd van het kind bij reisbegin aan te geven
  • Value is required and can't be empty
Klantbeoordeling

Arosa

94 Aantal beoordelingen:

100 % Aanbeveling:

Plaats 9,3
Skigebied 9,4

Skigebied Arosa-Lenzerheide

Informatie over het skigebied
Het hoogste punt: 2.865 m Gondelbaan: 8
Het laagste punt: 1.229 m Pistes in totaal: 225 km
Hoogte skioord: 1.775 m
Pistes:
110 km
Liften in totaal: 50
Pistes:
87 km
Sleepliften: 24
Pistes:
28 km
Stoeltjesliften: 18

Skigebied Arosa-Lenzerheide

Met de skipas "Arosa-Lenzerheide" heeft u toegang tot de grootste samenhangende skiregio in Graubünden: Arosa-Lenzerheide met 225 pistekilometers en 50 liften. Het skigebied Arosa maakt hier deel van uit en strekt zich uit over een hoogte van ca. 1.780 – 2.653 m. In totaal maken 13 moderne liftvoorzieningen een gemakkelijke toegang tot het 70 pistekilometers tellende skigebied mogelijk. De langste afdaling is 4,5 km lang en loopt van de "Weißhorngifel" naar "Prätschli". Het skigebied beschikt over vele makkelijke en middelzware pistes, desondanks is de 1,5 km lange FIS-afdaling ook voor de profs een echte uitdaging. Wie het hele gebied op één dag wil ontdekken, kan gebruikmaken van de Runda Lai. Deze loopt met de loop van de zon mee over de hellingen van west naar oost en duurt afhankelijk van het skiniveau 4 tot 5 uur. De bergtop van "Tschuggen" is een goed uitgangspunt voor een skidag, vanaf hier kunt u gemakkelijk alle hoeken van het skigebied bereiken. De "Brüggerhorn" en de "Weißhorn" zijn ware diepsneeuw-/freeride-paradijzen, waar men zich heerlijk op kan uitleven. In "Tschuggen" vindt u een snowpark met rails, tables en kicker. Een halfpipe bevindt zich bij de Sit-hut naast de lift "Tomeli". Het gebied biedt eveneens twee verlichte pistes en voor de jongsten de "Arosa Junior Club"".

Sinds eind 2013 staan de bezoekers echter niet meer alleen de pistes van Arosa ter beschikking. Het idee ontstond al in de jaren '70, maar het duurde tot eind 2013 dat de verbinding van de skigebieden van Arosa en het nabijgelegen gebied Lenzerheide eindelijk een feit is geworden. De verbinding werd mogelijk gemaakt door de spoorverbinding Hörnli-Urdenfürggli. Zo wordt het Urdental overbrugd, dat de twee gebieden scheidt. De in december 2015 geopende panoramabaan Heidebüel is de nieuwste en modernste lift. Het skigebied van Lenzerheide (1.229 - 2.865 m) heeft het voordeel dat de liften zowel aan de oost- als de westzijde van de vallei liggen. Dus hier is zoneschijn gegarandeerd. In veel bergrestaurants heeft u toegang tot gratis Wi-Fi hotspots.

Daarnaast biedt het skigebied u hoogtepunten zoals routes waarop de snelheid wordt gemeten, de openbare wedstrijdroute waarop waaghalzen elkaar uitdagen, de skyline waar u alle afgedaalde kilometers en overbrugde hoogtemeters kunt achterhalen, de skimovie en één keer per maand skiën op de verlichte piste. Puur skiplezier met perfecte voorwaarden!
Klik op het pisteoverzicht om het te vergroten.

Nachtskiën Arosa

Arosa Lenzerheide hoort bij de nachtskigebieden in Zwitserland, die voor nachtbrakers ook 's avonds na de dagelijkse bedrijfstijden van de liften nog enkele pistes voor het nachtskiën verlichten. De nachtskipiste van het skigebied bevindt zich op de Stätzerhorn. Vanaf Oud en Nieuw tot medio maart kunt u daar elke vrijdag van 18 tot 22 uur aan het nachtskiën deelnemen. De sleeplift Porschieri in Parpan en de stoeltjeslift Rungg-Stätzertäli brengen de skiërs en snowboarders naar de toegang tot de 3,5 km lange verlichte piste, waar het nachtelijke skiplezier kan beginnen! Het bergrestaurant Alp Stätz biedt na het skiën in de nacht nog de mogelijkheid te genieten van een gezellig diner met regionale specialiteiten. Wie 's nachts aan het skiën wil deelnemen, kan ter plaatse een toegangskaartje aanschaffen.

Après-ski Arosa

Wilde feesten komen in Arosa zelden voor, toch kan men ook na een lange dag op de piste hier de hele nacht door dansen. Een groot voordeel daarbij is dat er ’s nachts een rijverbod geldt. Uitgelaten kan men dan van bar naar bar gaan. Zeer bekend zijn vooral de "Brüggli" en de disco "Nuts". In het skigebied zelf vind je bijvoorbeeld de Chilihütta, de vermoedelijk langste bar van Lenzerheide met zelfgemaakte Schnaps of de Kuhbar met een prachtig, zonovergoten terras. Wie de voorkeur geeft aan een rustige avond zal het naar zijn zin hebben in een van de talrijke restaurants. Tennis, sleetochten, sneeuwschoenwandelen en ijsklimmen zorgen voor sportieve afwisseling. Een highlight is een paardrijdwedstrijd door de sneeuw of de rodelbaan Pradaschier met een lengte van 3 km, een hoogteverschil van 480 m en meer dan 30 bochten. Dit garandeert plezier voor het hele gezin.

Snowpark: Arosa Lenzerheide Arosa

Een prachtige coulisse en een pittoreske sfeer lokken dagelijks talrijke mensen naar het skigebied 'Arosa'. Terwijl men hier vooral heerlijk ontspannen kan, worden er ook genoeg mogelijkheden geboden om actie te beleven. Het Snowpark Arosa Lenzerheide heeft hiervoor het een en ander te bieden. Langs de Tomeli lift verlopen 3 verschillende lines, die voor elk niveau de perfecte instap tot de freestyle-wereld bieden of het mogelijk maken om verder te oefenen. De goede ligging bij de tegen wind beschermde noordoosthelling maakt het mogelijk om zelfs bij slecht weer de installatie te gebruiken. Elke jaar zorgt een ervaren crew voor een nieuwe, creatieve setup met diverse boxen, rails, kickers, jumps en jibs. Het park is werkelijk voor iedereen geschikt en wacht er al op door jou ontdekt te worden!

Naast het "Snowpark Arosa Lenzerheide"zijn er nog verdere spannende parken. In de skiregio Arosa Lenzerheid zorgen ook de "JibArea Stätz", de "Funslope Lenzerheide" evenals de "Wood Ranch Arosa" voor adrenaline.

Is het skigebied Arosa-Lenzerheide niet helemaal wat je zoekt? Kijk dan eens naar: skigebieden Zwitserland

Beoordelingsrapport van experts Arosa-Lenzerheide

Het testrapport Arosa-Lenzerheide is samengesteld uit de categorieën top-beoordelingscriteria, beoordelingscriteria voor bijzondere belangen en andere beoordelingscriteria, die het resultaat met de desbetreffende wegingsfactor beïnvloeden.

Totaalcijfer in de beoordeling

(4,6 van 5 sterren)

Top-beoordelingscriteria
Deze beoordeling wordt dubbel berekend in het resultaat.

Liften & banen
Sneeuwzekerheid

Beoordelingscriteria voor bijzondere belangen

Families & kinderen
Beginners
Gevorderden & freeriders
Snowparks
Langlaufen & loipes

Verdere beoordelingscriteria

Après-ski
Oriëntatie (pistekaart, informatieborden & wegwijzers)
Restaurants, bars & horeca
Aankomst & parkeermogelijkheden

Accommodaties in Arosa

Kaart vergroten

Zoeken…

: Skigebied Arosa

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen beschikbaar.
  • Sorteren op:
  • Sterren
  • Aanbeveling
  • Prijs