Gelieve de leeftijd van het kind bij reisbegin aan te geven
  • Value is required and can't be empty
Klantbeoordeling

Engelberg

242 Aantal beoordelingen:

94 % Aanbeveling:

Plaats 8,9
Skigebied 8,4

Skigebied Engelberg-Titlis

Informatie over het skigebied
Het hoogste punt: 3.020 m Gondelbaan: 9
Het laagste punt: 1.003 m Pistes in totaal: 82 km
Hoogte skioord: 1.015 m
Pistes:
23 km
Liften in totaal: 29
Pistes:
47 km
Sleepliften: 13
Pistes:
12 km
Stoeltjesliften: 7 Skiroutes: 3 km

Skigebied Engelberg-Titlis

Door het samengaan van de skigebieden Titlis-Trübsee-Jochpass, Brunni en Fürenalp sta je met de skipas “Engelberg-Titlis” op een hoogte van 1.050 – 3.020 m in totaal 82 km piste ter beschikking. 26 liften - waaronder de Rotairbahn, de eerste baan met draaiende gondels - zorgen voor een gemakkelijke toegang tot het wintersportparadijs.

Aan de voet van de Titlis, de enige gletsjer van de regio, nodigen de afwisselende afdalingen skiërs en snowboarders uit om van een onvergetelijke dag op de pistes te genieten, welke prachtige uitzichten bieden.

Vooral voor gezinnen is het skigebied Brunni ideaal, hier vind je kinderskischooloefenterreinen en lichte tot middelzware afdalingen. Op de langste piste Titlis-Engelberg wordt over een afstand van 12 km een hoogteverschil van 2000 m overbrugd. Profs vinden hun uitdaging op de piste Schonegg-Engelberg of op de afdaling Titlis-Stand, waarbij over een afstand van 2 km een hoogteverschil van 584 m moet worden overbrugd.

Freeriders hebben hier verschillende mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld de "Laub" verwachten met een starthelling van 45 graden. Ook snowboarders komen hier aan hun trekken. Je kunt kiezen uit de verschillende freeride-mogelijkheden in Engelberg, zoals het dalstation Jochstock Xpress met verschillende rails en kickers en het Obstacle park op de Jochpass. Op deze manier zal het hart van iedere snowboarder sneller gaan kloppen.
Klik op het pisteoverzicht om het te vergroten.

Nachtskiën Engelberg

In het skigebied Engelberg-Titlis kan het skiplezier dankzij een klein maar fijn nachtskigebieden ook tot in de avonduren worden verlengd. Skiën in de nacht is alleen al vanuit ecologisch oogpunt een hoogtepunt: de verlichte piste is de eerste in Zwitserland met LED-verlichting. Dat bespaart stroom en geeft bovendien een bijzonder helder licht. Het nachtelijke skiën vindt plaats op vrijdag en zaterdag van 18 tot 21 uur op de nachtskipiste bij de Klostermatte, in het onderste deel van de Brunni-Alm. De afdaling ligt aan de rand van Engelberg en wordt door een sleeplift ontsloten. Tijdens de verlengde openingstijden serveert het familierestaurant "OX" bij het dalstation in het kader van de Burger Night tot 21:30 uur warme gerechten. De skischolen in Engelberg geven geïnteresseerden zelfs speciale privélessen op het gebied van nachtskiën.

Het skiën in de nacht is voor alle bezitters van een meerdaagse, seizoens- of jaarskipas gratis. Avondkaarten kunnen ter plaatse worden aangeschaft.

Après-ski Engelberg

Après-ski fans zijn in Engelberg op de juiste plek. Hier vindt iedere winter een van de beste après-ski’s in heel Zwitserland plaats. Al vanaf 15.00 uur zorgen in "Chalet" bij het dalstation van de bergliften Titlis de DJ’s en verschillende live-acts voor vermaak en brengen zij u in de stemming. Iets later kunt u genieten van de gezellige sfeer in de Yucatan, welke tot de meest geliefde après-skibars van het plaatsje behoort.

Romantische avonden kunt u in de "Brunnihütte" met fondue aan de zonzijde van Engelberg beleven. Wie het tijdens de après-ski liever iets rustiger aandoet, kan onder andere het schilderachtige landschap tijdens een winter- of sneeuwschoenwandeling ontdekken of zich op één van de beide sleepistes begeven.

Ook wordt voor de sportliefhebbers in Engelberg een afwisselend programma aangeboden, dat onder andere uit schaatsen, curling en paragliding-tandemvliegen bestaat.

Een heel bijzondere ervaring biedt snowXpark Engelberg op een hoogte van 1.800 m: met het eSnowmobile kunt u hier een rond parcours afleggen. Plezier voor het gehele gezin inbegrepen!

Snowpark: Untertrübsee Engelberg

Als een van de grootste skigebieden van centraal Zwitserland geldt het gebied Engelbert-Tiltis niet enkel als wondermooi wintersportoord, maar ook als paradijs voor ambitierijke skiërs en snowboarders. Vooral gevorderden en profs zullen hier een onvergetelijke tijd beleven.

Naast zijn uitstekende reputatie voor freeriders heeft Engelberg nog een snowpark in Untertrübsee, dat zeer geschikt is voor beginners. Het kleine snowpark biedt een easy-line met kickers, rails, boxes en een golvenbaan. Als je je al een prof vindt, kan je je uitleven op de Air2Bag. Het 15 x 15 m grote luchtkussen ligt bij het Jochstock dalstation.

Om ondanks het risico voor maximale veiligheid te zorgen, moeten de jonge wilden zich voorafgaand aan hun jump bij de pistedienst in SOS Jochpass melden, zodat ze als het nodig is direct professioneel kunnen worden verzorgd. Houdt u van een hoge vlucht met een veilige landing? Dan bent u hier aan het juiste adres!

Is het skigebied Engelberg-Titlis niet helemaal wat je zoekt? Kijk dan eens naar: skigebieden Zwitserland

Beoordelingsrapport van experts Engelberg-Titlis

Het testrapport Engelberg-Titlis is samengesteld uit de categorieën top-beoordelingscriteria, beoordelingscriteria voor bijzondere belangen en andere beoordelingscriteria, die het resultaat met de desbetreffende wegingsfactor beïnvloeden.

Totaalcijfer in de beoordeling

(4 van 5 sterren)

Top-beoordelingscriteria
Deze beoordeling wordt dubbel berekend in het resultaat.

Liften & banen
Sneeuwzekerheid

Beoordelingscriteria voor bijzondere belangen

Families & kinderen
Beginners
Gevorderden & freeriders
Snowparks
Langlaufen & loipes

Verdere beoordelingscriteria

Après-ski
Oriëntatie (pistekaart, informatieborden & wegwijzers)
Restaurants, bars & horeca
Aankomst & parkeermogelijkheden

Accommodaties in Engelberg

Kaart vergroten

Zoeken…

: Skigebied Engelberg

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen beschikbaar.
  • Sorteren op:
  • Sterren
  • Aanbeveling
  • Prijs