Gelieve de leeftijd van het kind bij reisbegin aan te geven
  • Value is required and can't be empty
Klantbeoordeling

Grindelwald

80 Aantal beoordelingen:

97 % Aanbeveling:

Plaats 9,2
Skigebied 9,2

Skigebied Grindelwald/First & Kleine Scheidegg/Männlichen

Informatie over het skigebied
Het hoogste punt: 2.500 m Gondelbaan: 8
Het laagste punt: 944 m Pistes in totaal: 151 km
Hoogte skioord: 1.034 m
Pistes:
63 km
Liften in totaal: 38
Pistes:
67 km
Sleepliften: 17
Pistes:
21 km
Stoeltjesliften: 13 Skiroutes: 4 km

Skigebied Grindelwald/First & Kleine Scheidegg/Männlichen

De skipas "Jungfrau" is geldig voor de gebieden Grindelwald/First, Kleine Scheidegg/Männlichen en Mürren/Schilthorn tellen samen 206 km. Om hiervan gebruik te kunnen maken, moet je een wandel-, slee- of skipas ''Jungfrau'' en een geldige gastenkaart hebben. In beide skigebieden vind je pistes voor elk niveau (zie meer informatie bij skiregio).

De gebieden Grindelwald/First en Kleine Scheidegg/Männlichen hebben in totaal 151 pistekilometers (incl. skiroutes) en 35 liften. Vooral First biedt een groot aantal makkelijke pistes en een extra 30-zone voor beginners. Maar ook snowboarders komen hier volledig aan hun trekken. Het snowpark "White Elements" laat het hart van iedere freestyle-fan sneller kloppen. De 6 km lange piste "First-Egg-Bort-Grindelwald" is een van de moeilijkste pistes van de regio en is vanwege een hoogteverschil van 1.118 m een echte aanrader voor gevorderden.

Het skigebied Kleine Scheidegg/Männlichen is een van de meest populaire in Zwitserland en staat vooral bekend om de wereldbeker-afdaling bij de Lauberhorn. Maar ook beginners vinden hier ideale voorwaarden.
Klik op het pisteoverzicht om het te vergroten.

Nachtskiën Grindelwald

Nachtskiën is in Zwitserland net zo populair als in de andere Alpenlanden. In Zwitserland zijn er best een aantal skigebieden die hun pistes ook voor het nachtskiën verlichten. Ook het skigebied Grindelwald/First is een dergelijk nachtskigebied. Vanaf medio december wordt in Grindelwald in de Bodmi Arena elke woensdag en vrijdagavond de nachtskipiste voor de zogenaamde "bodmiNIGHT" geopend. Op deze dagen kan je hier tussen 19.00 en 22.00 uur de ski's voor het nachtskiën onderbinden. Naast het nachtskiën kan je natuurlijk ook gezellig bij een glühwein van de sfeer in de avond genieten. Met de Jungfrau-skipas is de liftkaart voor het nachtskiën gratis.

Après-ski Grindelwald

Après-ski wordt ook in Grindelwald met hoofdletters geschreven. Wanneer de skidag ten einde loopt, treft men elkaar bijvoorbeeld bij de legendarisch grote Tipi voor een kleine Scheidegg. Na een koud drankje of warme glühwein wordt de laatste dalafdaling genomen. Après-ski stemming heerst bijvoorbeeld ook in de "Genepi-Bar" of de "Spycher Bar". In het dal komt men 's avonds samen in de espressobar, de "Gepsi-Bar" of natuurlijk om te dansen in het "Mescalero" of de "Plaza-Disco".

Voor niet-skiërs zijn er 100 km aan winterwandelpaden. Naast de pistes kun je op de 5 rodelbanen in Grindelwald plezier hebben. Bijvoorbeeld op de 8 km lange route van het Bussalp naar beneden of op de langste rodelafdaling ter wereld, de 15 km lange "Big Pintenfritz". En in het sportcentrum hoef je direct meerdere opties: binnenzwembad, indoor klimtuin, saunalandschap of de ijsstokhal met 4 curling rinks.

Snowpark: White Elements Grindelwald

Het snowpark "White Elements" in Grindelwald heeft veel te bieden. Verdeeld over drie parken kunnen beginners, voortgeschreden snowboarders en pro's zich op jumps, rails en co. uitleven. Het 650 m lange Advanced Park bij de "Bärgelegg" lift biedt bovendien tot 25 m hoge kickers en een 130 m lange halfpipe.

Bij de "Oberjoch" is het Beginners Park gelegen, dat met kleine kickers en boxen super voor freestyle beginners is geschikt. Midden in het Beginners Park bij de Schilt lift ligt het 4-sporige Audi Skicross Park.

Dagelijks geprepareerd laat het "White Elements Snowpark" geen wensen onvervuld. Het team werkt bovendien samen met de "Summit Foundation" voor klimaatvriendelijk skiën en snowboarden. Internationale wedstrijden zoals het "End of Season Jam" maken het park nog interessanter.

Er is ook een speciaal park in Grindelwald voor freeriders: in het ATC lawinetrainingscentrum leer je op een groot veld met de juiste techniek op te zoek gaan naar begraven voorwerpen.

Is het skigebied Grindelwald/First & Kleine Scheidegg/Männlichen niet helemaal wat je zoekt? Kijk dan eens naar: skigebieden Zwitserland

Beoordelingsrapport van experts Grindelwald/First & Kleine Scheidegg/Männlichen

Het testrapport Grindelwald/First & Kleine Scheidegg/Männlichen is samengesteld uit de categorieën top-beoordelingscriteria, beoordelingscriteria voor bijzondere belangen en andere beoordelingscriteria, die het resultaat met de desbetreffende wegingsfactor beïnvloeden.

Totaalcijfer in de beoordeling

(3,4 van 5 sterren)

Top-beoordelingscriteria
Deze beoordeling wordt dubbel berekend in het resultaat.

Liften & banen
Sneeuwzekerheid

Beoordelingscriteria voor bijzondere belangen

Families & kinderen
Beginners
Gevorderden & freeriders
Snowparks
Langlaufen & loipes

Verdere beoordelingscriteria

Après-ski
Oriëntatie (pistekaart, informatieborden & wegwijzers)
Restaurants, bars & horeca
Aankomst & parkeermogelijkheden

Accommodaties in Grindelwald

Kaart vergroten

Zoeken…

: Skigebied Grindelwald

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen beschikbaar.
  • Sorteren op:
  • Sterren
  • Aanbeveling
  • Prijs