Gelieve de leeftijd van het kind bij reisbegin aan te geven
  • Value is required and can't be empty
Klantbeoordeling

Hasliberg

187 Aantal beoordelingen:

95 % Aanbeveling:

Plaats 9,0
Skigebied 8,6

Skigebied Meiringen-Hasliberg

Informatie over het skigebied
Het hoogste punt: 2.433 m Gondelbaan: 5
Het laagste punt: 1.055 m Pistes in totaal: 60 km
Hoogte skioord: 1.082 m
Pistes:
20 km
Liften in totaal: 15
Pistes:
34 km
Sleepliften: 6
Pistes:
6 km
Stoeltjesliften: 4

Skigebied Meiringen-Hasliberg

Met de skipas „Meiringen-Hasliberg“ heeft u toegang tot een heerlijk skigebied, dat op een hoogte van 1.055 tot 2.433 m ligt. De in totaal 60 km pistes en de talrijke hutten en bergrestaurants zijn met 15 liften aaneengesloten.

Van Hasliberg uit gaat u zeer snel naar het skigebied: van Wasserwendi naar Käserstatt of van Reuti via Bidmi naar Mägisalp en Käserstatt. Op overwegend middelzware pistes kunt u zich prima vermaken! Bijzonder steil zijn de pistes in het hogere deel van het skigebied, waar ook de zwaarste afdaling „Nordpol“ (1,5 km) ligt: de voormalige wereldcup-afdaling van Planplatten met een hoogteverschil van 1.200 m wacht op u! De langste afdaling is tegelijkertijd ook die met de langste naam: de 10 km lange panorama-afdaling Glogghüs-Hohsträss-Käserstatt-Balisalp-Hohfluh brengt u skiplezier van de extraklasse.

De Mägisalp met haar leuke diepsneeuwgebieden wacht om ontdekt te worden! Freeriders vinden de beste uitdaging bij Gummenalp, Hochsträss of Glogghüs. Voor alle kleine wintersportfans is er het kinderskiparadijs Skihäsliland met haar leuke speelterrein met o.a. een iglodorp.
Klik op het pisteoverzicht om het te vergroten.

Nachtskiën Hasliberg

In Zwitserland zijn meerdere nachtskigebieden, waarin enkele pistes voor het nachtskiën wrden verlicht. Dit is ook in de buurt van Hasliberg mogelijk. In de periode van medio januari tot medio maart kan je elke vrijdag tot 22 uur op de piste Mägisalp-Reuti nachtskiën. Om de ongeveer 4,5 km lange nachtskipiste te bereiken, brengt de bergbaan in Meiringen u om 19, 20 en 21 uur naar het bergstation Hasliberg Reuti. Na het nachtskiën kunt u genieten van een hapje en een drankje in het bergrestaurant op de Mägisalp. De laatste gondel vertrekt om 23 uur vanaf de Mägisalp richting het dal. Bezitters van een meerdaagse geldige skipas kunnen zonder verdere kosten aan het nachtskiën deelnemen. Zonder skipas kan je de liftkaarten voor het nachtelijke skiën ter plaatse aanschaffen.

Après-ski Hasliberg

Hasliberg is het rustige alternatief voor Meiringen. Toch zult u zich hier ook buiten de pistes niet vervelen! Naast talrijke uitstapjes kunt u zich laten verwennen met de rijkelijke, bourgondische keuken van ´Gasthof zur Post Post´ of ´Panoramarestaurant Alpen Tower´. Daarnaast zijn er talrijke winterwandelpaden, rodelbanen en natuurijsschaatsbanen. Op de kunstlicht-piste van Mägisalp-Reuti kunt u tot 22 uur uw ski's aantrekken. In aansluiting daarop biedt zich een fondue- of raclette-maaltijd aan in 'Berghaus Käserstatt'.

Een bezoek aan het Sherlock-Holmes-museum in Meiringen kan erg spannend zijn. Voor degenen die nog meer gezelligheid willen, zijn er de bars 'Häxachessel Bidmi' en 'Aquarium' in Käserstatt of 'Jam Rock', ' Sherlock Lounge' en 'Sherpa Club' in Meiringen.

Snowpark: Junior Park Mägisalp/Audi Skicross Park Hasliberg

De bergbanen Meiringen-Hasliberg bieden de kleine en grote freestylefans meerdere zones waarin ze zich kunnen uitleven. Het maakt niet uit of u nog een beginner bent of al bij de experts hoort.

Het 'Skihäsliland' biedt de allerkleinsten een veilige en speelse omgang met de verschillende hindernissen en wacht erop ontdekt te worden. Om de eigen kwaliteiten te verbeteren staan in het 'Junior Park Mägisalp' tussen Hääggen en Mägisalp enkele eenvoudige rails en kickers voor beginners en gezinnen klaar.

Voor gevorderde skiërs is het Audi Skicross Park Grindelwald precies wat ze zoeken. Hier kunt u met vier personen tegelijk verschillende steile bochten, schansen en golven gebruiken, die voor een zeer uitdagende afdaling zorgen. Dankzij de regels in het park wordt het risico op ongevallen verminderd en kunt u rustig enkele sprongen wagen. Ook het snowpark White Elements ligt in Grindelwald. Het park is verdeeld in een beginnerarea en een advanced area, waardoor iedereen aan zijn trekken komt. Beide parken beschikken over meerdere boxen, rails, jibs en kickers.

Bovendien ligt er in de buurt van Hasliberg nog een ander skicross park bij het gebied Erzegg in Melchsee-Frutt. Met de auto is dit gebied binnen ongeveer een uur te bereiken. Langs de skipiste Erzegg ligt nog een freestyle park, dat vanwege de indeling in drie verschillende zones zowel geschikt is voor beginners als voor gevorderden.

Is het skigebied Meiringen-Hasliberg niet helemaal wat je zoekt? Kijk dan eens naar: skigebieden Zwitserland

Beoordelingsrapport van experts Meiringen-Hasliberg

Het testrapport Meiringen-Hasliberg is samengesteld uit de categorieën top-beoordelingscriteria, beoordelingscriteria voor bijzondere belangen en andere beoordelingscriteria, die het resultaat met de desbetreffende wegingsfactor beïnvloeden.

Totaalcijfer in de beoordeling

(3,8 van 5 sterren)

Top-beoordelingscriteria
Deze beoordeling wordt dubbel berekend in het resultaat.

Liften & banen
Sneeuwzekerheid

Beoordelingscriteria voor bijzondere belangen

Families & kinderen
Beginners
Gevorderden & freeriders
Snowparks
Langlaufen & loipes

Verdere beoordelingscriteria

Après-ski
Oriëntatie (pistekaart, informatieborden & wegwijzers)
Restaurants, bars & horeca
Aankomst & parkeermogelijkheden

Accommodaties in Hasliberg

Kaart vergroten

Zoeken…

: Skigebied Hasliberg

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen beschikbaar.
  • Sorteren op:
  • Sterren
  • Aanbeveling
  • Prijs