Gelieve de leeftijd van het kind bij reisbegin aan te geven
  • Value is required and can't be empty
Klantbeoordeling

Interlaken

82 Aantal beoordelingen:

95 % Aanbeveling:

Plaats 9,1
Skigebied 9,1

Skigebied Grindelwald/First & Kleine Scheidegg/Männlichen

Informatie over het skigebied
Het hoogste punt: 2.500 m Gondelbaan: 8
Het laagste punt: 944 m Pistes in totaal: 151 km
Hoogte skioord: 566 m
Pistes:
63 km
Liften in totaal: 38
Pistes:
67 km
Sleepliften: 17
Pistes:
21 km
Stoeltjesliften: 13 Skiroutes: 4 km

Skigebied Grindelwald/First & Kleine Scheidegg/Männlichen

De skipas 'Jungfrau' bestaat uit de gebieden Grindelwald/First, Kleine Scheidegg/Männlichen en Mürren/Schilthorn met in totaal 206 pistekilometers (zie skiregio). Interlaken is dankzij de verschillende treinlijnen perfect op het skigebied aangesloten. Tevens rijdt voor alle gasten van de vakantieregio Interlaken een gratis skibus naar Grindelwald. Om deze te kunnen gebruiken, moet je enkel een geldige wandel- of rodelpas van de Jungfrauregio of de skipas Jungfrau evenals een ingevulde en geldige gastenkaart kunnen tonen. De beide skigebieden hebben passende afdalingen voor elke smaak.

De skipas Grindelwald-Wengen kent de skigebieden Grindelwald-First en Kleine Scheidegg/Männlichen met samen 151 Pistelikometers. First is met het grote aanbod aan eenvoudige pistes vooral voor beginners geschikt. Maar ook voor snowboarders is dit gebied een absolute tip. Het snowpark White Elements met slides, tables en jumps, superpipe en boardercriss laat de harten van de snowboarders sneller kloppen. De piste 'First-Egg-Bort-Grindelwald' met een lengte van 6 km en een hoogteverschil van 1.118 m is zelfs voor gevorderden uitdagend en geldt als een van de zwaarste pistes van de regio.

Het skigebied Kleine Scheidegg/Männlichen is één van de populairste gebieden in Zwitserland en vooral bekend vanwege de 4,2 km lange wereldcupafdaling op de Lauberhorn. Maar ook beginners komen op de brede pistes helemaal aan hun trekken.

Op de Schilthorn vind je afdalingen met verschillende moeilijkheidsgraden, nog meer diepsneeuwgebieden, het "Skyline-Snowpark" en nog veel meer.
Klik op het pisteoverzicht om het te vergroten.

Après-ski Interlaken

De levendige stad Interlaken heeft ook buiten de pistes veel te bieden. Cafés en disco's bevinden zich in de onmiddellijke omgeving en nodigen na een drukke dag uit om te feesten. De "Holzer-Bar" in Grindelwald is een typisch voorbeeld van een rustiek en gezellig après-ski café met een scala aan lokale specialiteiten om tussendoor je honger te stillen. Culinaire hoogstandjes worden ook aangeboden door de talrijke restaurants in het dorp.

Een bijzonder kenmerk van de streek rond Interlaken zijn de rodelbanen met een totale lengte van meer dan 70 km. Met een lengte van 15 km is er zelfs de langste rodelbaan van Europa, ook bekend als de "Grote Pintenfritz", op het traject van Bussalp naar Grindelwald. Er is ook een nachtrodelbaan. Wandel door de natuur op winterwandelpaden en geniet van het uitzicht op de Eiger, Mönch en Jungfrau. Maak de rondjes op de natuurijsbanen rond Interlaken - bijvoorbeeld in Brienz, of op de Burgseeli.

Interlaken heeft ook een ijssportcentrum, maar ook een bowlinghal, een klimhal, een binnenzwembad en de Victoria-Jungfrau Spa, die ontspanning belooft na een lange dag skiën. Voor gezinnen is een bezoek aan de overdekte speeltuin Mysty Land of Erich von Däniken's Mystery World de moeite waard.

Snowpark: White Elements Snowpark Interlaken

Het 'White Elements Snowpark' in Grindelwald is ook een bezoekje waard. Verdeeld over drie parken kunnen beginners, gevorderden en profs zich met jumps, rails en co. heerlijk uitleven. Bovendien is er een 100 m lange halfpipe. Het 850 m lange Pro Park bij de 'Bärgelegg' lift wacht met tot wel 25 m hoge kickers op de profs. Bij de Oberjoch ligt het Beginners Park, dat met kleine kickers en boxen perfect voor beginners geschikt is. In het midden van de Schiltlift ligt het een Skicross Park, die voor elk niveau geschikt is. Met dagelijks verse geprepareerde obstables laat het 'White Elements Snowpark' geen wensen onvervuld en zet zich bovendien samen met de 'Summit Foundation' voor klimaatvriendelijk skiën en snowboarden in. Evenementen zoals de 'Audi Snowboard Open Series' maken het nog interessanter om het park te bezoeken.

Er is ook een speciaal park in Grindelwald voor freeriders: in het ATC lawinetrainingscentrum van Mammut leer je op een groot veld met de juiste techniek naar begraven voorwerpen te zoeken.

Is het skigebied Grindelwald/First & Kleine Scheidegg/Männlichen niet helemaal wat je zoekt? Kijk dan eens naar: skigebieden Zwitserland

Beoordelingsrapport van experts Grindelwald/First & Kleine Scheidegg/Männlichen

Het testrapport Grindelwald/First & Kleine Scheidegg/Männlichen is samengesteld uit de categorieën top-beoordelingscriteria, beoordelingscriteria voor bijzondere belangen en andere beoordelingscriteria, die het resultaat met de desbetreffende wegingsfactor beïnvloeden.

Totaalcijfer in de beoordeling

(4,1 van 5 sterren)

Top-beoordelingscriteria
Deze beoordeling wordt dubbel berekend in het resultaat.

Liften & banen
Sneeuwzekerheid

Beoordelingscriteria voor bijzondere belangen

Families & kinderen
Beginners
Gevorderden & freeriders
Snowparks
Langlaufen & loipes

Verdere beoordelingscriteria

Après-ski
Oriëntatie (pistekaart, informatieborden & wegwijzers)
Restaurants, bars & horeca
Aankomst & parkeermogelijkheden

Accommodaties in Interlaken

Kaart vergroten

Zoeken…

: Skigebied Interlaken

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen beschikbaar.
  • Sorteren op:
  • Sterren
  • Aanbeveling
  • Prijs