Gelieve de leeftijd van het kind bij reisbegin aan te geven
  • Value is required and can't be empty
Klantbeoordeling

Klosters

50 Aantal beoordelingen:

91 % Aanbeveling:

Plaats 8,6
Skigebied 9,0

Skigebied Parsenn/Gotschna

Informatie over het skigebied
Het hoogste punt: 2.844 m Gondelbaan: 14
Het laagste punt: 810 m Pistes in totaal: 214 km
Hoogte skioord: 1.180 m
Pistes:
65 km
Liften in totaal: 47
Pistes:
107 km
Sleepliften: 20
Pistes:
42 km
Stoeltjesliften: 13 Skiroutes: 61 km

Skigebied Parsenn/Gotschna

De skipas "Davos Klosters Mountains" biedt skiplezier met 275 km pistes (incl. skiroutes) in de 5 verschillende skigebieden van Madrisa, Parsenn Davos Klosters, Jakobshorn, Rinerhorn en Pischa (excl. Schatzalp). Op hoogtes tussen 810 en 2.844 m zorgen pistes van verschillende moeilijkheidsgraden en 47 liften voor de nodige afwisseling. Daarbij komt de bijzondere hoge sneeuwzekerheid, waar tot in april van kan worden genoten.

Een echt hoogtepunt is de 12 km lange afdaling van Weissfluhgipfel tot aan Küblis met 2.034 m hoogteverschil. Bovendien zijn er talrijke eersteklas freeride-gebieden, verlichte pistes en voor experts enkele uitdagende zwarte pistes. En ook voor snowboarders is het gebied nagenoeg een paradijs! Zowel nationale als internationale wedstrijden vinden regelmatig in de funparken van dit gebied plaats.

Bijzonder om te vermelden is de Jakobshorn - al jaren een walhalla voor snowboarders - met de superpipe bij Bolgen. Maar ook in de andere gebieden zijn er kickers, rails en boardercrosses met kickers te vinden - hier blijven werkelijk geen wensen onvervuld! Het Pischa gebied heeft bijna uitsluitend freeridegebieden en behoort daarmee tot de grootste van Zwitserland.

Sinds enkele jaren vervangt de moderne berglift het eerste deel van de Jakobshornbahn. In dit kader werden ook gedeeltes van het dal- en bergstation verbouwd. De nieuwe lift transporteert nu 100 personen en zorgt voor een comfortabele rit op de berg.

In het skigebied staan ca. 20 Wi-Fi hotspots in verschillende restaurants en bars ter beschikking.

Voor alle vroege vogels biedt het skigebied Parsenn de mogelijkheid om 's morgens nog voor de officiële opening van de liften je sporen al door de vers geprepareerde sneeuw te trekken en daarbij van de zonsopgang te genieten. Een perfect begin van de dag!
Klik op het pisteoverzicht om het te vergroten.

Nachtskiën Klosters

Er zijn enkele plaatsen in Zwitserland waar je 's nachts nog kunt skiën. Het skigebied Davos Klosters is ook zo'n nachtskigebied. In Davos is de piste op de Rinerhorn elke woensdag en vrijdag tussen 19.00 en 23.00 uur verlicht voor nachtskiën. Nachtrodelen is in deze periode ook mogelijk op de rodelbaan, die ook verlicht is. Een andere piste voor nachtskiën bevindt zich bij de skilift Selfrange in Klosters, die voor skiërs en snowboarders open is op dinsdag tussen 19.00 en 21.00 uur en op vrijdag tussen 19.30 en 21.30 uur. Naast nachtskiën kunnen noordse atleten ook 's nachts langlaufen. Daartoe wordt een ongeveer 2,5 km lange loipe in Davos elke dag tot 21.30 uur verlicht. Op de ongeveer 3,2 km lange loipe in Klosters kunnen langlaufers elke dinsdag en donderdag ook 's avonds langlaufen tot 21.30 uur. Tickets voor nachtskiën kunnen ter plaatse worden gekocht.

Après-ski Klosters

In Klosters gaat het er 's avonds rustiger aan toe dan in Davos. Toch zijn hier ook enkele uitgaansmogelijkheden. In "Gaudy's Graströchni" wordt van 's middags tot 's avonds uitstekende après-ski aangeboden. Ook het "Casa Antica" is erg uitnodigend. Doordeweeks kan men in de gezellige bar iets drinken, terwijl in het weekend verschillende dj's voor de muziek zorgen.

De talrijke restaurants nodigen bovendien met verschillende specialiteiten tot een feestmaal uit. Wie ook later in de avond nog sportief bezig wil zijn, kan twee keer per week van de verlichte piste aan de Selfranga-lift skiën en op de nachtloipe langlaufen. Ook de schaatsbaan is twee keer per week verlicht.

Maar ook overdag zijn er in Klosters naar het skiën nog andere sporten. Je kunt schaatsen of ijsstokschieten uitproberen, net als curling. Romantisch is bijvoorbeeld een rit met een koets. Geniet van het versneeuwde landschap en ontspan jezelf!

Snowpark: JatzPark Klosters

Jakobshorn geldt al sinds eind jaren 80 als freestyle walhalla. Zo werd de "Bolgenschanze" al in 1993 speciaal geopend als snowboardhotel. Maar het snowpark en de superpipe zijn de echte sterren op de Jakobshorn. Het "JatzPark" ligt vlak naast de "Jatz Junior" lift en biedt alles wat het hart van een freestyler begeert. Op een hoogte van 2.300 meter biedt het park drie verschillende lijnen: medium jib, medium slopestyle en pro slopestyle. Verschillende kickers, zoals de 18 m Big Air, Wallride Spine, Tractor Tire Bonk of rails in uitvoeringen als de Elbowrail of de 6 m Straight Pipeline - in het "JatzPark" kan iedereen zijn creativiteit de vrije loop laten en zijn tricks naar een hoger niveau tillen.

Als je na een perfecte freestyle-dag vol adrenaline nog zin hebt om te feesten, kun je het beste direct stoppen bij de "Jatzhütte", die beschikt over een whirlpool en zonneterras en regelmatig internationale dj's ontvangt, zodat je de succesvolle dag in stijl kunt afsluiten op de fijnste deuntjes.

Het bijzondere hoogtepunt op de Jakobshorn is de 120 m lange superpipe. Het is gelegen aan Bolgen in de vallei van Davos. Dankzij de schijnwerperverlichting kun je ook meerdere keren per week 's avonds trainen. Regelmatig onderhoud zorgt ervoor dat je de halfpipe altijd perfect geprepareerd aantreft.

Naast het freestyle-paradijs op de Jakobshorn is er ook een klein snowpark op de Rinerhorn en een op de Selfrangalift, evenals ski- en boardercross-loipes op de Parsenn en de Madrisa. Dus als je op zoek bent naar fatsoenlijk freestyle plezier, dan is Davos-Klosters de plaats waar je moet zijn.

Is het skigebied Parsenn/Gotschna niet helemaal wat je zoekt? Kijk dan eens naar: skigebieden Zwitserland

Beoordelingsrapport van experts Parsenn/Gotschna

Het testrapport Parsenn/Gotschna is samengesteld uit de categorieën top-beoordelingscriteria, beoordelingscriteria voor bijzondere belangen en andere beoordelingscriteria, die het resultaat met de desbetreffende wegingsfactor beïnvloeden.

Totaalcijfer in de beoordeling

(3,5 van 5 sterren)

Top-beoordelingscriteria
Deze beoordeling wordt dubbel berekend in het resultaat.

Liften & banen
Sneeuwzekerheid

Beoordelingscriteria voor bijzondere belangen

Families & kinderen
Beginners
Gevorderden & freeriders
Snowparks
Langlaufen & loipes

Verdere beoordelingscriteria

Après-ski
Oriëntatie (pistekaart, informatieborden & wegwijzers)
Restaurants, bars & horeca
Aankomst & parkeermogelijkheden

Accommodaties in Klosters

Kaart vergroten

Zoeken…

: Skigebied Klosters

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen beschikbaar.
  • Sorteren op:
  • Sterren
  • Aanbeveling
  • Prijs