Gelieve de leeftijd van het kind bij reisbegin aan te geven
Klantbeoordeling

Meiringen

351 Aantal beoordelingen:

96 % Aanbeveling:

Plaats 8,6
Skigebied 8,3

Skigebied Meiringen-Hasliberg

Informatie over het skigebied
Het hoogste punt: 2.433 m Gondelbaan: 5
Het laagste punt: 1.055 m Pistes in totaal: 60 km
Hoogte skioord: 595 m
Pistes:
20 km
Liften in totaal: 15
Pistes:
34 km
Sleepliften: 6
Pistes:
6 km
Stoeltjesliften: 4

Skigebied Meiringen-Hasliberg

Met de skipas "Meiringen-Hasliberg" heeft u toegang tot een heerlijk skigebied op hoogtes tussen 1.055 en 2.433 m. De 60 km pistes zijn verbonden door 15 liften en omringd door talrijke hutjes en bergrestaurants.

Op grotendeels mediumzware pistes kunt u volop genieten. In het bovenste gedeelte van het skigebied ligt de moeilijkste afdaling "noordpool" (1,5 km) van het skigebied: de toenmalige wereldcup afdaling heeft een hoogteverschil van 540 m! De langste afdaling van het skigebied heeft tegelijkertijd de langste naam: de panorama afdaling Glogghüs-Hohsträss-Käserstatt-Balisalp-Hohfluh.

De Mägisalp met leuke diepe sneeuw gebieden is ideaal voor freeriders. Bovendien zijn er leuke gebieden bij de Gummenalp, Hochsträss of Glogghüs. Voor de kleine wintersporters is er het kinderparadijs "Skihäsliland", een oefenterrein waar ze op spelende manier leren skiën.
Pisteplan Meiringen-Hasliberg
Klik op het pisteoverzicht om het te vergroten.

Nachtskiën Meiringen

In Zwitserland zijn er vele skigebieden waarin je ook 's nachts kunt skiën. In het nachtskigebied Meiringen-Hasliberg zijn er van medio januari tot medio maart elke vrijdag volop nachtskimogelijkheden. De ongeveer 4,5 km lange verlichte piste Mägisalp-Reuti is dan tot 22:00 uur geopend voor het nachtskiën. Vanuit Meiringen brengt de bergbaan u steeds om 19, 20 en 21 uur naar het bergstation Hasliberg Reuti, zodat u kunt nachtskiën. Wie tussendoor of na het nachtelijke skiën behoefte heeft aan lichamelijke versterking, kan terecht in bergrestaurant Mägisalp voor een hapje en een drankje. De laatste dalafdaling van de lift vanaf de Mägisalp vindt plaats om 23 uur. Wie een meerdaagse skipas voor het skigebied bezit, kan deze gebruiken om te nachtskiën. Anders kunnen avondkaarten voor het nachtskiën ter plaatse worden gekocht.

Après-ski Meiringen

Fans van de traditionele après-ski worden in Meiringen niet vergeten: reeds in de hutten aan Käserstatt, Bidmi en Mägisalp gaat het er bont aan toe! U kunt in de bars „Kuhstall“ en „Aquarium“ in Käserstatt heel veel sfeer en goed humeur verwachten. Of u kunt ontspannen in het futuristische panoramarestaurant „Alpen Tower“ op Planplatten, wat een adembenemende rondkijk over de 400 toppen geeft. In de plaats kan dan in de Sherlock Lounge, Jam Rock of in de Sherpa Club kan indien gewenst verder worden gefeest!

Als u ook in de avond nog graag sportief bezig wilt zijn, is nachtskiën op de piste Mägisalp-Reuti erg leuk. Dit wordt elke vrijdag van 3 januari 2019 tot 14 maart 2020 aangeboden. Wie op zoek is naar afwisseling, kan met Oudjaar en elke woensdagavond tussen 5 februari 2019 en 4 maart 2020 de gezinsvriendelijke sleeroute Mägisalp-Bidmi op de slee afleggen. Aansluitend is er een Fondue-Raclette in „Berghaus Käserstatt“!

Talrijke activiteiten zoals sneeuwschoenwandelen, paragliding of schaatsen zijn mogelijk. Een bezoek aan de klimhal, het tenniscentrum of aan het plaatselijke zwembad maken het aanbod compleet. Vooral voor de detectivefans kan een bezoek aan het Sherlock Holmes museum behoorlijk spannend worden.

Snowpark: Junior Park Mägisalp/Audi Skicross Park Meiringen

De bergbanen Meiringen-Hasliberg bieden voor kleine en grote freestylers meerdere gebieden. Om hier van het avontuur te kunnen genieten maakt het niet uit of u beginner of gevorderd bent.

Het "Skihäsliland" biedt voor de kids de mogelijkheid om op spelende manier te leren skiën. In het Junior Park tussen Hääggen en Mägisalp zijn er enkele makkelijke rails en kickers voor beginners en gezinnen. Voor de ervaren skiër is het Audi Skicross Park Grindelwald ideaal. Hier kunt u op verschillende bochten, jumps en golven skiën. Door de eigen regels van het park is de kans op ongelukken minimaal! Naast het Skicross Park ligt in Grindelwald ook het Snowpark White Elements. Het park is verdeeld in een beginnerszone en een advanced area, waardoor iedereen aan zijn trekken komt. Beide zones beschikken over meerdere boxen, rails, jibs en kickers.

Bovendien ligt in de buurt van Meiringen een ander Skicross park in het gebied Erzegg in Melchsee-Frutt. Met de auto is dit binnen ongeveer een uur te bereiken. Langs de skipiste Erzegg ligt bovendien een freestyle park, dat vanwege de indeling in drie zones zowel voor beginners als voor gevorderde skiërs geschikt is. Dat klinkt toch prima!?

Is het skigebied Meiringen-Hasliberg niet helemaal wat je zoekt? Kijk dan eens naar: skigebieden Zwitserland

Beoordelingsrapport van experts Meiringen-Hasliberg

Het testrapport Meiringen-Hasliberg is samengesteld uit de categorieën top-beoordelingscriteria, beoordelingscriteria voor bijzondere belangen en andere beoordelingscriteria, die het resultaat met de desbetreffende wegingsfactor beïnvloeden.

Totaalcijfer in de beoordeling

(3,8 van 5 sterren)

Top-beoordelingscriteria
Deze beoordeling wordt dubbel berekend in het resultaat.

Liften & banen
Sneeuwzekerheid

Beoordelingscriteria voor bijzondere belangen

Families & kinderen
Beginners
Gevorderden & freeriders
Snowparks
Langlaufen & loipes

Verdere beoordelingscriteria

Après-ski
Oriëntatie (pistekaart, informatieborden & wegwijzers)
Restaurants, bars & horeca
Aankomst & parkeermogelijkheden

Accommodaties in Meiringen

Kaart vergroten

Zoeken…

: Skigebied Meiringen

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen beschikbaar.
  • Sorteren op:
  • Sterren
  • Aanbeveling
  • Prijs