Gelieve de leeftijd van het kind bij reisbegin aan te geven
Klantbeoordeling

Mürren

14 Aantal beoordelingen:

92 % Aanbeveling:

Plaats 8,9
Skigebied 8,6

Skigebied Mürren-Schilthorn

Informatie over het skigebied
Het hoogste punt: 2.970 m Gondelbaan: 6
Het laagste punt: 796 m Pistes in totaal: 51 km
Hoogte skioord: 1.650 m
Pistes:
19 km
Liften in totaal: 16
Pistes:
23 km
Sleepliften: 3
Pistes:
9 km
Stoeltjesliften: 7 Skiroutes: 3 km

Skigebied Mürren-Schilthorn

Met de skipas ''Jungfrau'' kun je naar de gebieden Grindelwald/First, Kleine Scheidegg/Männlichen en Mürren/Schilthorn met samen 206 pistekilometers. Om hiervan gebruik te kunnen maken moet je in het bezit zijn van een geldige wandelpas van de Jungfrau Region of de skipas ''Jungfrau'' én een ingevulde en geldige gastenkaart. De drie skigebieden hebben leuke pistes voor elk niveau (zie skiregio voor meer informatie).

Met de skipas Mürren-Schilthorn kunt u op meer dan 50 pistekilometers in het hoogstgelegen skigebied van het Berner Oberland skiën. Het skigebied Schilthorn biedt veel variatie, waaromder de Skimovie-route bij de piste nummer 24 en de extreem steile afdaling nummer 10 met een afschot tot 75%. De langste afdaling begint onderaan de Schilthorn-top en eindigt na 14 km in Lauterbrunnen op 795 m.

Bovendien is er 3 bijzondere hoogtepunten bij de Schilthorn: Chill, thrill en view. Wereldberoemd is de "view" op de top van de Schilthorn op 2.970 m. Hier bevindt zich het Piz Gloria, het wereldwijd eerste draai-restaurant op een hoogte van rond 3.000 m. Je hebt hier niet alleen een 360° platform op meer dan 200 bergtoppen, maar er werden hier scenes voor de Jambes Bond film "On Her Majesty's Secret Service " gefilmd. In het gebouw is er een interactieve tentoonstelling Bond World 007. Je kunt in een helikopter-simulatie een vlieguur nemen of scenes uit de film in het eigen bioscoop bekijken.

Iets lager is de "thrill" bij een skyline walk. De panoramaplatform uit staal en glas bij het bistro Birg is alleen aan te bevelen als je geen hoogtevrees hebt.

Bij de Allmendhubel, de huisberg van Mürren, ligt het familiegedeelte van het skigebied, en vormt de "chill". Naast een kinderland zijn er talrijke blauwe pistes voor beginners en genieters. Een kabelbaan brengt je van Mürren in moderne cabines naar de Allmendhubel, vanaf waar je een heerlijk uitzicht op de Alpen hebt.
Pisteplan Mürren-Schilthorn
Klik op het pisteoverzicht om het te vergroten.

Après-ski Mürren

Alleen al het uitzicht is een reden om eens naar Mürren te gaan, maar daarnaast biedt het kleine oord nog meer. Een grote open air ijsbaan in het dorp is een populaire plek voor gasten en inwoners. Op enkele avonden is er zelfs een ijs-disco. Ook rodelen is in Mürren mogeljk. Er zijn bij de Schilthorn 3 langere rodelbanen: een van de Allmendhubel naar Mürren, een langs de piste van Winteregg naar Lauterbrunnen en een nieuwe route van het station Schiltgrat via de Schiltalp en Gimmeln tot Mürren.

Ook indoorsport en wellness zijn mogelijk - in het sportcentrum Mürren, dat over een fitnessruimte, zwembad en kinderparadijs beschikt. Een aanrader is ook het mini-museum van Mürren. De etalage toont thema's van over de traditie en geschiedenis van Mürren in 7 etalages.

Om uitbundig van de mooie natuur te genieten staan je meerdere wandelwegen tussen Mürren, Grütschalp en Gimmelwald ter beschikking. Ook sneeuwschoenwandelingen door de diepe sneeuw zijn mogelijk. Een gevarieerde route is via de Mittelberg en een panoramaweg (ca. 1,5 uur).

Mürren biedt tot in de late avond mogelijkheden om te feesten. Bijzonder populair is het Bliemlichäller in het Hotel Blumental en de Tächi Bar in Hotel Eiger. In beide locaties zijn er tot laat in de nacht dj's.

Snowpark: Skyline Snowpark Schilthorn Mürren

HEt Skyline Snowpark Schilthort biedt naast de piste zijn er 2 lines: een voor beginners met kickers en boxen tussen 3 en 6 meters en een medium line met jumps, jibs en meerdere rails. Het park wordt uitsluitend met natuurlijke sneeuw geshaped, waardoor de advanced line alleen bij voldoende sneeuw geopend is.

In totaal zorgen meerdere kickers, rails en boxen voor spectaculaire jumps en adrenaline. Passend bij het James Bond thema is er in het snowpark een 007 Bons section. Ook internationaal overtuigd het park, het QParks tour stopt ook hier!

Is het skigebied Mürren-Schilthorn niet helemaal wat je zoekt? Kijk dan eens naar: skigebieden Zwitserland

Beoordelingsrapport van experts Mürren-Schilthorn

Het testrapport Mürren-Schilthorn is samengesteld uit de categorieën top-beoordelingscriteria, beoordelingscriteria voor bijzondere belangen en andere beoordelingscriteria, die het resultaat met de desbetreffende wegingsfactor beïnvloeden.

Totaalcijfer in de beoordeling

(3,7 van 5 sterren)

Top-beoordelingscriteria
Deze beoordeling wordt dubbel berekend in het resultaat.

Liften & banen
Sneeuwzekerheid

Beoordelingscriteria voor bijzondere belangen

Families & kinderen
Beginners
Gevorderden & freeriders
Snowparks
Langlaufen & loipes

Verdere beoordelingscriteria

Après-ski
Oriëntatie (pistekaart, informatieborden & wegwijzers)
Restaurants, bars & horeca
Aankomst & parkeermogelijkheden

Accommodaties in Mürren

Kaart vergroten

Zoeken…

: Skigebied Mürren

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen beschikbaar.
  • Sorteren op:
  • Sterren
  • Aanbeveling
  • Prijs