Gelieve de leeftijd van het kind bij reisbegin aan te geven
Klantbeoordeling

Veysonnaz

70 Aantal beoordelingen:

89 % Aanbeveling:

Plaats 8,2
Skigebied 8,7

Skigebied Printse

Informatie over het skigebied
Het hoogste punt: 2.700 m Gondelbaan: 5
Het laagste punt: 1.400 m Pistes in totaal: 220 km
Hoogte skioord: 1.233 m
Pistes:
43 km
Liften in totaal: 44
Pistes:
159 km
Sleepliften: 32
Pistes:
18 km
Stoeltjesliften: 7

Skigebied Printse

Met de skipas "Printse" heeft u toegang tot de gebieden Nendaz, Siviez (zonder Mont Fort), Veysonnaz en Thyon met in totaal 220 pistekilometer en 44 liftinstallaties. Dit skigebied laat het hartje van iedere wintersporter sneller kloppen: er zijn pistes van alle niveaus, eindeloze diepsneeuwhellingen, boardercrossmogelijkheden en diverse funparken. Op drie avonden van het seizoen vindt op de hellingen van de "Piste de Tracouet" en "Piste de la Dent" bovendien een bijzonder evenement plaats: skiën tijdens de volle maan. Dat is gegarandeerd een hoogtepunt voor jong en oud!

En als dat alles niet genoeg is, kan men dankzij de aaneensluiting van de skigebieden Nendaz, Veysonnaz, Thyon en Verbier, een gebied met 412 kilometer aan pistes verkennen. Deze skigebieden zijn via vier bergen en drie valleien met elkaar verbonden. Daarom raden wij gevorderde skiërs aan hun skipas uit te breiden voor de 4 Vallèes. De uitbreiding van de skipas omvat de gebieden van Verbier en Montfort. Dat mag geen enthousiaste wintersporter missen!
Pisteplan Printse
Klik op het pisteoverzicht om het te vergroten.

Nachtskiën Veysonnaz

Vuur en sneeuw: dat zijn de redenen om te nachtskiën in Veysonnaz. In Zwitserland gaat het hier om een andere vorm van nachtskiën, want er is geen sprake van een nachtskigebied in de eigenlijke zin van het woord. Maar ook zonder verlengde openingstijden van de liften wordt in Veysonnaz de nacht gebruikt om te skiën: na het invallen van de duisternis blijf je met elkaar op de piste boven het dal en neem je een fakkel in ontvangst. Deze bijzondere ervaring is geweldig voor jong en oud: wie niet op de latten wil afdalen, kan ook te voet deelnemen. In het dal staat na het nachtskiën dan nog een warm drankje klaar.

Après-ski Veysonnaz

Als u na een lange skidag lekker een hapje wil gaan eten, dan kunt u in een van de vele restaurants in Veysonnaz terecht. Deze verwennen de gasten met regionale Zwitserse specialiteiten, zoals kaasfondue. En tijdens het smullen kunt u bovendien nog van het unieke panorama genieten. Of u brengt een bezoekje aan de bars en discotheken van de plaats.

Maar ook overdag valt er afgezien van wintersporten heel veel te doen. U kunt bijvoorbeeld in het ruime wellnesscentrum met zwembad en saunagedeelte lekker bijkomen of u bezoekt een museum zoals het Walliser kunstmuseum. Een gratis bus brengt u naar het nabije plaatsje Nendaz. Hier zijn er een 3 km lange rodelbaan en een schaatsbaan.

Snowpark: Snowpark Centralpark Veysonnaz

Freestylers en boarders die van risico houden, zijn in het snowpark in de 4 Vallées aan het juiste adres Drie verschillende arealen met diverse hindernissen kunnen worden ontdekt. Het "Centralpark" in Thyon en het "Snowpark La Chaux" in Verbier zijn zowel voor beginners alsook gevorderden geschikt. Hierbij komt het "Wood Park" bij de La Jean-Pierre piste in Nendaz. Dit is compleet van hout en biedt een brede keuze aan obstacles. Slides, kickers, rails en boxen zorgen op milieuvriendelijke wijze voor freestyle plezier.

Wie van wedstrijden houdt, die vindt de "AudiQuattro" skiross beslist interessant. Tot wel vier personen kunnen zich gelijktijdig op de piste Fontanet met steile bochten, sprongen en wave aan elkaar meten. Het is zeker een bezoekje waard!

Is het skigebied Printse niet helemaal wat je zoekt? Kijk dan eens naar: skigebieden Zwitserland

Beoordelingsrapport van experts Printse

Het testrapport Printse is samengesteld uit de categorieën top-beoordelingscriteria, beoordelingscriteria voor bijzondere belangen en andere beoordelingscriteria, die het resultaat met de desbetreffende wegingsfactor beïnvloeden.

Totaalcijfer in de beoordeling

(4,3 van 5 sterren)

Top-beoordelingscriteria
Deze beoordeling wordt dubbel berekend in het resultaat.

Liften & banen
Sneeuwzekerheid

Beoordelingscriteria voor bijzondere belangen

Families & kinderen
Beginners
Gevorderden & freeriders
Snowparks
Langlaufen & loipes

Verdere beoordelingscriteria

Après-ski
Oriëntatie (pistekaart, informatieborden & wegwijzers)
Restaurants, bars & horeca
Aankomst & parkeermogelijkheden

Accommodaties in Veysonnaz

Kaart vergroten

Zoeken…

: Skigebied Veysonnaz

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen beschikbaar.
  • Sorteren op:
  • Sterren
  • Aanbeveling
  • Prijs