Gelieve de leeftijd van het kind bij reisbegin aan te geven
  • Value is required and can't be empty
Klantbeoordeling

Wengen

59 Aantal beoordelingen:

96 % Aanbeveling:

Plaats 9,5
Skigebied 9,1

Skigebied Grindelwald/First & Kleine Scheidegg/Männlichen

Informatie over het skigebied
Het hoogste punt: 2.500 m Gondelbaan: 8
Het laagste punt: 944 m Pistes in totaal: 151 km
Hoogte skioord: 1.274 m
Pistes:
63 km
Liften in totaal: 38
Pistes:
67 km
Sleepliften: 17
Pistes:
21 km
Stoeltjesliften: 13 Skiroutes: 4 km

Skigebied Grindelwald/First & Kleine Scheidegg/Männlichen

De skipas "Jungfrau" dekt de gebieden Grindelwald/First, Kleine Scheidegg/Männlichen en Mürren/Schilthorn met in totaal 206 kilometer aan pistes (zie skigebied). Om hiervan gebruik te maken, hoef je alleen maar een geldige wandel- of rodelpas van de Jungfrauregio of de skipas "Jungfrau" en een ingevulde en geldige gastenkaart te tonen.

De skipas "Grindelwald-Wengen" omvat de skigebieden Grindelwald-First en Kleine Scheidegg/Männlichen met in totaal 151 km aan pistes (incl. skiroutes). Wengen heeft met de bergbaan Männlichen en Interlaken een goede verbinding met het skigebied. Ook is er voor alle gasten in de vakantieregio Interlaken een gratis skibus naar Grindelwald.

De twee skigebieden hebben met de gevarieerde afdalingen voor ieder wat wils. First is met het grote aanbod aan eenvoudige pistes vooral voor beginners geschikt. Er is zelfs een speciale "langzaam-skiën-zone"! Maar ook voor de snowboarders is dit gebied een echte geheime tip. Het snowpark "White Elements" laat ieders snowboardhart sneller kloppen.

De piste "First-Egg-Bort-Grindelwald" met een lengte van 6 km en een hoogteverschil van 1.118 m is zelfs voor experts een uitdaging. "First-Egg-Bort-Grindelwald" is een van de moeilijkste pistes in de regio. De echte experts gaan vooral naar het skigebied "Kleine Scheidegg/Männlichen" om daar van de legendarische Lauberhorn-afdaling te skiën. In dit skigebied met in totaal 102 km piste kan elke skiër zijn hartje ophalen.
Klik op het pisteoverzicht om het te vergroten.

Nachtskiën Wengen

In Zwitserland zijn er enkele skigebieden waarin sommige pistes op sommige dagen 's avonds voor het nachtskiën worden verlicht. In de buurt van Wengen kan je bijvoorbeeld in de Bodmi Arena bij Grindelwald nachtskiën. Het nachtskigebied biedt vanaf medio december altijd op woensdag en vrijdag de zogenaamde "bodmiNIGHT" aan. Op deze dagen is de nachtskipiste van 19 tot 22 uur voor het nachtelijke skiën geopend. Wie niet in nachtskiën geïnteresseerd is of na het nachtskiën gewoon nog wat van de avond wil genieten, kan dit gezellig bij een kopje glühwein naast de piste doen. Bezitters van de Jungfrau-skipas kunnen gratis aan het nachtskiën deelnemen.

Après-ski Wengen

Ook wat après-ski betreft valt er in Wengen het een en ander te beleven. Wie het liever wat rustiger aan doet, vindt zijn geluk in talrijke restaurants en cafés, waar u een lange dag op de piste gezellig kunt afsluiten. Breng eens een bezoekje aan de bar "Sunstar" waar u bij een knapperend haardvuurtje en onder het genot van een lekker drankje kunt genieten van live-muziek. Fans van de klassieke après-ski hebben hier toch een grote keuze aan bars, zoals de "Hasenstall" of de "Pickel Bar". In de "Blue Monkey Club" valt ook na de late uurtjes nog heel wat te beleven.

Het sportieve genot stopt in Wengen niet meteen als u van de piste bent. De Jungfrau-regio is bijvoorbeeld een heus paradijs voor rodelaars. Alleen in het Grindelwald is er in totaal 70 km aan rodelbanen, zoals de "Big Pintenfritz" met een lengte van 15 km. De "Fox Run" in Wengen - die van de Wangernalp naar het dal loopt - is 4,5 km lang. En in de avond is de 3 km lange "Eiger Run" verlicht, zodat u nog tot laat kunt rodelen!

Vakantiegangers kunnen tijdens een wandeling genieten van de prachtige bergwereld. Of u gaat gezellig schaatsen op de schaatsbaan in het centrum!

Snowpark: White Elements Snowpark Wengen

Het snowpark "White Elements" in Grindelwald is de moeite waard! Het park is opgedeeld in drie delen, waar beginners, gevorderden en professionals op jumps, rails en nog veel meer obstacles hun tricks kunnen oefenen. In het Propark bij de "Bärgelegg"-lift telt maar liefst 25 m aan hoge kickers en is dus alleen voor de waaghalzen weggelegd.

Op de oberjoch bevindt zich het beginnerspark met kleine boxes en kickers, die perfect zijn om de eerste sprongen op te wagen. In het midde bij de Schilt-lift ligt het Audi Skicross Park met 4 banen. Het "White Elements Snowpark" wordt dagelijk geprepareerd. Hier worden alle freestylewensen vervuld. Het park is zelfs milieuvriendelijk. Internatiale wedstrijden als de "End of Season Jam" zijn een echte stimulatie voor een bezoekje aan het park!.

Een ander speciaal park bevindt zich ook in Grindelwald: speciaal voor freeriders. In het ATC lawinetrainingcentrum van mammut kunt u op een groot veld zelf de nieuwste technieken uitproberen die gebruikt worden bij een lawine!

Is het skigebied Grindelwald/First & Kleine Scheidegg/Männlichen niet helemaal wat je zoekt? Kijk dan eens naar: skigebieden Zwitserland

Beoordelingsrapport van experts Grindelwald/First & Kleine Scheidegg/Männlichen

Het testrapport Grindelwald/First & Kleine Scheidegg/Männlichen is samengesteld uit de categorieën top-beoordelingscriteria, beoordelingscriteria voor bijzondere belangen en andere beoordelingscriteria, die het resultaat met de desbetreffende wegingsfactor beïnvloeden.

Totaalcijfer in de beoordeling

(4,1 van 5 sterren)

Top-beoordelingscriteria
Deze beoordeling wordt dubbel berekend in het resultaat.

Liften & banen
Sneeuwzekerheid

Beoordelingscriteria voor bijzondere belangen

Families & kinderen
Beginners
Gevorderden & freeriders
Snowparks
Langlaufen & loipes

Verdere beoordelingscriteria

Après-ski
Oriëntatie (pistekaart, informatieborden & wegwijzers)
Restaurants, bars & horeca
Aankomst & parkeermogelijkheden

Accommodaties in Wengen

Kaart vergroten

Zoeken…

: Skigebied Wengen

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen beschikbaar.
  • Sorteren op:
  • Sterren
  • Aanbeveling
  • Prijs