Gelieve de leeftijd van het kind bij reisbegin aan te geven
  • Value is required and can't be empty
Klantbeoordeling

Bansko

6 Aantal beoordelingen:

100 % Aanbeveling:

Plaats 8,7
Skigebied 7,3

Skigebied Bansko

Informatie over het skigebied
Het hoogste punt: 2.560 m Gondelbaan: 2
Het laagste punt: 990 m Pistes in totaal: 48 km
Hoogte skioord: 871 m
Pistes:
20 km
Liften in totaal: 16
Pistes:
24 km
Sleepliften: 6
Pistes:
4 km
Stoeltjesliften: 8 Skiroutes: 8 km

Skigebied Bansko

De 'Banksko Ski Area' is een van de bekendste en modernste wintersportcentra in Oost-Europa. Het gebied verenigt 16 skiliften en afwisselingsrijke pistes met een lengte van in totaal 48 km en voert tot op een hoogte van 2.560 m.

De Ski Area wordt nog in drie skistations opgedeeld, die door de pisten met elkaar verbonden zijn. Het station 'Shiligarnika' bereikt men vanuit de top gemakkelijk met de zachte afdalingen. Van daaruit kunnen de wintersportliefhebbers naar wens met de 4- of 3-persoons stoeltjeslift weer omhoog naar de top of op de skiroute naar het tussenstation 'Chalin Valog'. Het derde station 'Bunderishka Polyana' is door een lange dalafdaling van het station 'Shiligarnika' uit te bereiken. De dalafdaling is ca. 7,5 km lang en is 1 x per week in de avond verlicht.

Met dank aan de hoge gemiddelde sneeuwval en de talrijke sneeuwkanonnen is het skigebied Bansko sneeuwzeker. Voor afwisseling zijn onder de Todorka top voor natuurlijke jumps voor freeriding door de wouden heen gezorgd. Voor experts is de zwarte piste, Alberto Tomba genaamd, zeer uitdagend!

Bijzonder highlight is een van de langste afdalingen ter wereld: op het hoogste punt van het skigebied - de Todorka top - kun je op een lengte van 16 km en 1.570 m hoogteverschil afdalen tot het dal.
Klik op het pisteoverzicht om het te vergroten.

Nachtskiën Bansko

In het grootste en populairste skigebied van Bulgarije mag het populaire aanbod nachtskiën niet ontbreken. De verlichte pistes zijn hier zelfs behoorlijk omvangrijk, want de hoofdafdaling vanuit het centrum van het skigebied naar het dalstation is volledig verlicht. De 7,5 km lange afdaling wordt één avond per week geopend. De afdaling is één van de langste afdalingen van het land en kan zonder te overdrijven als hoogtepunt van het Bulgaarse nachtskiën worden gezien. Voor het vervoer van de nachtskiërs verlengen twee secties van de 8-persoonsgondelbaan hun openingstijden voor het skiën in de avond. Voor hapjes en drankjes kunt u bij het dalstation in "Sopranos" of in de "Happy End"-bar terecht.

Après-ski Bansko

Bansko biedt het perfecte evenwicht tussen moderne hotels en een vooral gezellige charme, die tot ontspanning in een van de gezellige herbergen, de "Mehanas" uitnodigt. Doordat de bierprijs ter plaatse op € 1,50 ligt, genieten de kleine herbergen veel aanloop van toeristen. Het hoogtepunt onder de restaurants is Hadjirouskova Kashta, waar de waard 's avonds volksliederen zingt. Wie liever naar discotheken en clubs gaat, maakt met een bezoek aan 'Amnesia Disco Club' een prima keuze. Ook de discotheek 'Happy End' direct bij het dalstation wanneer u vanuit de top naar het dal skiet, is een bezoekje waard om met goede muziek de dag af te sluiten.

Voor de vakantiegangers, die na of in plaats van skiën liever actie beleven willen, worden winterwandelingen en sneeuwschoenwandelingen aangeboden, net als het nachtskiën op de dalpiste. De beroemde Schmalspurbahn rijdt dagelijks meermaals en is zeer geliefd. Wie zichzelf na of tijdens het skiën slechts een kleine pauze gunt, kan met een bezoekje aan een van de talrijke gemoedelijke hutten of het zonneterras ontspanning vinden.

Snowpark: Snowpark Bansko

Freestylers opgepast: in Bansko wacht een modern en variërend snowpark op u. Het snowpark heeft diverse obstakels en een half pipe, deze zorgen natuurlijk voor de nodige adrenaline kicks. Via de Plato stoeltjeslift is het funpark gemakkelijk te bereiken, tevens bevindt u zich hier op een sneeuwzekere hoogte van ca. 2.500 m. Bereidt u voor op rails, boxen en kicker lines van verschillende groottes voor verschillende niveaus. Met de perfecte half pipe is het snowpark zelfs geselecteerd voor beste snowpark van Europa!

Is het skigebied Bansko niet helemaal wat je zoekt? Kijk dan eens naar: skigebieden Bulgarije

Beoordelingsrapport van experts Bansko

Het testrapport Bansko is samengesteld uit de categorieën top-beoordelingscriteria, beoordelingscriteria voor bijzondere belangen en andere beoordelingscriteria, die het resultaat met de desbetreffende wegingsfactor beïnvloeden.

Totaalcijfer in de beoordeling

(3,8 van 5 sterren)

Top-beoordelingscriteria
Deze beoordeling wordt dubbel berekend in het resultaat.

Liften & banen
Sneeuwzekerheid

Beoordelingscriteria voor bijzondere belangen

Families & kinderen
Beginners
Gevorderden & freeriders
Snowparks
Langlaufen & loipes

Verdere beoordelingscriteria

Après-ski
Oriëntatie (pistekaart, informatieborden & wegwijzers)
Restaurants, bars & horeca
Aankomst & parkeermogelijkheden

Accommodaties in Bansko

Kaart vergroten

Zoeken…

: Skigebied Bansko

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen beschikbaar.
  • Sorteren op:
  • Sterren
  • Aanbeveling
  • Prijs