Gelieve de leeftijd van het kind bij reisbegin aan te geven
  • Value is required and can't be empty
Klantbeoordeling

Füssen

8 Aantal beoordelingen:

100 % Aanbeveling:

Plaats 9,6
Skigebied 9,0

Skigebied Wintersportarena Tegelberg

Informatie over het skigebied
Het hoogste punt: 1.720 m Gondelbaan: 1
Het laagste punt: 825 m Pistes in totaal: 8 km
Hoogte skioord: 808 m
Pistes:
3 km
Liften in totaal: 5
Pistes:
5 km
Sleepliften: 4
Pistes:
0 km
Stoeltjesliften: 0

Skigebied Wintersportarena Tegelberg

Ongeveer 10 minuten rijden bij het centrum van Füssen vandaan ligt de Tegelberg (1.881 m) en de wintersportarena Tegelberg met rond 7 pistekilometers. Het gebied is ideaal voor families, want het lagere pistegedeelte is voorzien van 4 sleepliften en makkelijke hellingen. Maar ook gevorderden vinden hier genoeg afwisseling. Met een gondel bereikt u het bergstation op 1.720 m, waar zich het Tegelberghaus bevindt. Vanaf hier kunt u via de rode hoofdafdaling over 4,3 km en 900 hoogtemeters het dalstation bereiken. Nog een rode en enkele blauwe pistes starten bij de sleepliften. Dankzij de verlichting kunt u tot in de avond skiën en voor freestylers is er een klein funpark.

Een bijzonderheid bij de Tegelberg is de service voor skitourwandelaars. Er zijn speciale skitour-avonden waarbij de hutjes in het skigebied extra lang geopend zijn en de pistevoertuigen pas later rijden.

Voor nog meer pistepret kunt u terecht in het "Vitales Land", een skiregio met rond 159 pistekilometers.
Klik op het pisteoverzicht om het te vergroten.

Après-ski Füssen

Après-ski is er voldoende in Füssen. Er zijn minder kroegen direct langs de piste, maar het nachtleven in de stad en de het sportprogramma laten de harten van wintersporters sneller kloppen. Er zijn ook veel bezienswaardigheden in de omgeving, voornamelijk slot Neuschwanstein, de Marienbrug met uitzicht op het kasteel maar ook de beroemde Lechfall.

Füssen is bekend om ijshockey, waardoor er veel activiteiten op het ijs plaatsvinden, waaronder schaatsen, ijsstokschieten en natuurlijk ijshockey en curling. Verder zijn er ook talrijke mogelijkheden om te gaan wandelen en schaatsen. Romantisch is daarentegen een paardensleetocht met uitzicht op het winterse slot Neuschwanstein.

Ook culinair valt er veel te beleven. In een van de talrijke restaurants kunt u heerlijke regionale of internationale gerechten proeven en in bars en clubs als de "Big Apple" kunt u tot in de nacht gaan feesten.

Snowpark: Snowboardpark Füssen

In de Wintersportarena am Tegelberg vinden ook snowboarders en freestylers veel mogelijkheden. Direct bij de Adlerlift vinden beginners en gevorderden een oefenterrein met meerdere elementen voor elk niveau. Voor beginners is er een golvenbaan en kleine rails, maar ook zijn er tables, boxen, rainbow jibs en kickers. Vergeleken met de grootte van het skigebied is het park aanzienlijk groot!

Is het skigebied Wintersportarena Tegelberg niet helemaal wat je zoekt? Kijk dan eens naar: skigebieden Duitsland

Beoordelingsrapport van experts Wintersportarena Tegelberg

Het testrapport Wintersportarena Tegelberg is samengesteld uit de categorieën top-beoordelingscriteria, beoordelingscriteria voor bijzondere belangen en andere beoordelingscriteria, die het resultaat met de desbetreffende wegingsfactor beïnvloeden.

Totaalcijfer in de beoordeling

(2,5 van 5 sterren)

Top-beoordelingscriteria
Deze beoordeling wordt dubbel berekend in het resultaat.

Liften & banen
Sneeuwzekerheid

Beoordelingscriteria voor bijzondere belangen

Families & kinderen
Beginners
Gevorderden & freeriders
Snowparks

Verdere beoordelingscriteria

Après-ski

Accommodaties in Füssen

Kaart vergroten

Zoeken…

: Skigebied Füssen

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen beschikbaar.
  • Sorteren op:
  • Sterren
  • Aanbeveling
  • Prijs