Gelieve de leeftijd van het kind bij reisbegin aan te geven
  • Value is required and can't be empty
Klantbeoordeling

Auris

12 Aantal beoordelingen:

100 % Aanbeveling:

Plaats 9,6
Skigebied 9,6
Informatie over het skigebied
Alpe d'Huez Grand Domaine Ski
Het hoogste punt: 3.330 m
Het laagste punt: 1.125 m
Hoogte skioord: 1.600 m
Liften in totaal: 67
Sleepliften: 27
Stoeltjesliften: 22
Gondelbaan: 18
Pistes in totaal: 250 km
Pistes:
70 km
Pistes:
130 km
Pistes:
50 km
Skiroutes: 0 km

Skigebied Alpe d'Huez Grand Domaine Ski

Skigebied Alpe d'Huez Grand Domaine Ski

Met de skipas "Alpe d'Huez Grand Domaine Ski" heeft u toegang tot 250 pistekilometers rondom de beroemde Alpe d'Huez, die zich uitstrekt over de zuidelijke en zuidwestelijke helling van het massief van de Grandes Rousses. De pistes liggen tussen 1.125 m en 3.330 m en worden ontsloten door 67 liften. Bovendien geldt de Alpe d'Huez als bijzonder sneeuwzeker: 80 procent van de pistes liggen boven 1.800 m, waaronder ook de gletsjerpistes bij de Pic Blanc.

Het zuidoostelijke gedeelte van het skigebied wordt gevormd door de "Domaine d'Auris" boven Auris. De pistes bij de Col de Maronne (1.697 m) en de Signal de l'Homme (2.176 m) tellen in totaal ongeveer 45 pistekilometers. Van de 24 pistes zijn er vijf groen, negen blauw, acht rood en twee zwart gemarkeerd. Bij het dalstation in Auris ligt een groot kinderland met overdekt tovertapijt en freeriders vinden bij de Signal de l'Homme op een zonnig plateau meerdere vrije hellingen. Met de stoeltjeslift Alp-Auris komt u vanaf het einde van de blauwe piste "Les Demoiselles" direct naar Alpe d'Huez.

In het skigebied Alpe d'Huez wachten meerdere hoogtepunten op wintersporters. Hier bevindt zich bijvoorbeeld één van de langste pistes ter wereld: de zwarte "La Sarenne" start hoog boven de Sarenne-gletsjer en eindigt na 16 km aan de voorkant van de Pic Blanc bij het dalstation. Echte gevorderden kunnen zich uitleven op de 3 km lange, donkerzwarte steile afdaling "Le Tunnel", die vanaf Pic Blanc door een tunnel naar een buckelpiste loopt. Ook uitdagend zijn de rode pistes bij de Dome des Petits Rousses, die bovendien een adembenemend uitzicht op het landschap en de dalen bieden.

Beginners vinden aan de rand van Huez en Vaujany perfecte oefenhellingen. Ook freestylers kunnen hier heel goed terecht: in het grote snowpark bij de stoeltjeslift DMC 1 kunnen zij zich uitleven, het iets kleinere funpark Montfrais is daarentegen eerder een oefenterrein met elementen voor beginners. Een ander fungebied is "Marcel's Farm", dat bij de Signal-lift ligt en is uitgebouwd met een combinatiebaan met stoeltjes en cabines. Het parcours biedt een boardercross met freestyle-hindernissen, een kleine halfpipe en een slalomparcours.

Van 21-12-2019 tot en met 13-03-2020 en van 21-03-2020 tot en met 10-04-2020 heeft u vanaf de 6-daage skipas ook de mogelijkheid om de skigebieden van de Grande Galaxie te gebruiken: ski twee dagen in het skigebied Les 2 Alpes (225 km) en steeds een dag in de skigebieden Serre Chevalier (250 km), Puy St. Vincent (75 km) alsmede in de skigebieden rondom Sestrière en Montgenèvre van de Via Lattea in Italië (400 km). Voor het gebruik van de beide laatstgenoemde skigebieden moet op vertoon van de skipas een bonnetje bij de kassa worden afgehaald. Iedereen die er geen genoeg van kan krijgen, kan met de skipas in Alpe d'Huez en in Auris en Oisans tijdens het nachtskiën de verlichte pistes gebruiken.
Klik op het pisteoverzicht om het te vergroten.

Nachtskiën Auris

Net zoals in de overige Alpenregio's staat ook in Frankrijk het nachtskiën hoog in het vaandel. Daarom mag het populaire nachtskiën ook in een groot skigebied zoals Alpe d'Huez niet ontbreken. Het nachtelijke skiplezier vindt meerdere keren per week direct aan de rand van Huez plaats. Hier wordt een 1 km lange piste bij de slalomafdaling verlicht. De verlengde openingstijden van de combinatiebaan Le Signal gelden in de vakantieperiodes zelfs meerdere keren per week. Met een meerdaagse skipas is het nachtskiën gratis.

Après-ski Auris

In het kleine Auris is van de drukte van de naburige plaats Huez nauwelijks iets te merken. Hier beleven vakantieganger een rustig, ontspannen maar nooit saai verblijf. Het skistation biedt enkele restaurants en bars voor een gezellig hapje en drankje in de namiddag of avond. Voor de après-ski kan je terecht in de "Bar Bichette" met happy hour en de "Le Schuss Bar" met thema-avonden en Wi-Fi-hotspot. Gezinsvriendelijk amusement als fakkelwandelingen en dergelijke zijn een mooie aanvulling op het winterse programma.

Voor de klassieke après-ski moet je naar Huez aan de andere kant van de berg. Hier is altijd wat te doen. Het legendarische trefpunt voor party in het skigebied is de "La Folie Douce". Omdat het feesten na sluiting van de liften nog lang niet voorbij is, komen feestgangers enkel met de auto terug naar Auris.

Wie naast de piste nog zin heeft in sportieve activiteiten, kan eens snowtubing proberen of een ritje op de sneeuw-mountainbike. Ook een aanrader is een tochtje met de hondenslee of rodel op de rodelhellingen bij de piste Rif Nel en de Piste de l'Eclose. Iets rustiger gaat het er tijdens winterse en sneeuwschoenwandelingen aan toe. De vrijetijdsmogelijkheden in en rondom Auris zijn absoluut veelzijdig.

Snowpark: Snowpark Alpe d'Huez Auris

Freestylers hebben in het skigebied Alpe d'Huez keuze uit twee snowparken. Het grote "Snowpark Alpe d'Huez" ligt centraal in het skigebied en wordt omgeven door groene beginnersafdalingen. De stoeltjeslift DMC 1 brengt u naar het begin van het park, waar vier verschillende lines liggen. De lines zijn opgedeeld in meerdere moeilijkheidsniveaus van eenvoudig (groen) tot moeilijk (zwart) en lopen over meerdere hindernissen. Het gebied biedt verschillende speelvormen van rails tot kickers en voor professionals drie big-air-lines met monsterkickers. Een 50 m lange aanloop leidt tot een sprong die je direct op de bag jump, een groot luchtkussen, katapulteert. Bij goede sneeuwomstandigheden wordt in het park ook een halfpipe geshaped.

Het tweede snowpark Montfrais bevat schansen, boxen en rails voor beginners. Het beginnersvriendelijke gebied ligt boven Montfrais (1.650 m) in het onderste pistegedeelte van L'Alpette (2.050 m). De start van het funpark kan via de stoeltjeslift Montfrais en de blauwe Myrtilles-piste worden bereikt.

In beide parken wordt automatische videoservice aangeboden. Camera's filmen de rit in de line, zodat freestylers hun eigen run achteraf op een groot beeldscherm kunnen bekijken en de video op hun smartphone kunnen downloaden. Verder zijn er moderne sneeuwkanonnen beschikbaar en dagelijks zorgen shapers voor optimale sneeuwomstandigheden.

Het skigebied Alpe d'Huez Grand Domaine Ski is niet het passende voor u? Kijkt u eens naar: skigebieden Frankrijk

Beoordelingsrapport van experts Alpe d'Huez Grand Domaine Ski

Het testrapport Alpe d'Huez Grand Domaine Ski is samengesteld uit de categorieën top-beoordelingscriteria, beoordelingscriteria voor bijzondere belangen en andere beoordelingscriteria, die het resultaat met de desbetreffende wegingsfactor beïnvloeden.

Totaalcijfer in de beoordeling

(4,2 van 5 sterren)

Top-beoordelingscriteria
Deze beoordeling wordt dubbel berekend in het resultaat.

Liften & banen
Sneeuwzekerheid

Beoordelingscriteria voor bijzondere belangen

Families & kinderen
Beginners
Gevorderden & freeriders
Snowparks
Langlaufen & loipes

Verdere beoordelingscriteria

Après-ski
Oriëntatie (pisteplan, uithangborden & bewegwijzering)
Restaurants, bars & horeca
Aankomst & parkeermogelijkheden

Accommodaties in Auris

Kaart vergroten

Zoeken…

: Skigebied Auris

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen beschikbaar.
  • Sorteren op:
  • Sterren
  • Aanbeveling
  • Prijs