Gelieve de leeftijd van het kind bij reisbegin aan te geven
  • Value is required and can't be empty
Klantbeoordeling

Auris

12 Aantal beoordelingen:

91 % Aanbeveling:

Plaats 8,8
Skigebied 9,0
Pistekaart
Alpe d'Huez Grand Domaine Ski
Informatie over het skigebied
Alpe d'Huez Grand Domaine Ski
Het hoogste punt: 3.330 m
Het laagste punt: 1.125 m
Hoogte skioord: 1.600 m
Liften in totaal: 67
Sleepliften: 27
Stoeltjesliften: 22
Gondelbaan: 18
Pistes in totaal: 250 km
Pistes:
70 km
Pistes:
130 km
Pistes:
50 km
Skiroutes: 0 km

Wintersportvakantie Auris - Zonnig familieresort in het skigebied Alpe d'Huez!

Auris

Het familieresort Auris ligt op 1.600 m hoogte in het pittoreske berglandschap van de Rhone-alpen, midden tussen de hoogstgelegen berkenbossen van Europa. Het is via de Col de Maronne op het bekende skigebied Alpe d'Huez aangesloten. Dankzij de ligging in de regio Oisans wordt het skistation ook Auris-en-Oisans genoemd. De toegang tot het populaire gletsjerskigebied Les 2 Alpes is na 25 minuten in de auto bereikbaar, de universiteitsstad Grenoble na een uur.

Het oorspronkelijke dorp met enkele honderd inwoners werd in de jaren '60 uitgebouwd tot een klein, maar fijn skistation. Het huidige Auris-en-Oisans is voornamelijk toegespitst op wintersporttoerisme. Het ski-in-ski-out-station heeft een perfecte zuidelijke ligging en is goed voor 300 zonnige dagen per jaar. Door de ligging van accommodaties, skiliften en gastronomie is in Auris een skivakantie met weinig lopen mogelijk. Zoals in veel skistations in Frankrijk liggen de meeste accommodaties direct aan de piste.

Beroemde naburige gemeentes van Auris zijn Alpe d'Huez in het noorden en Les 2 Alpes in het zuiden. Vanuit Auris is er een liftverbinding naar het skigebied Alpe d'Huez, dat direct aan de andere kant van de Col de Maronne (1.697 m) begint. In zuidelijke richting kan je bij goed weer het skigebied Les 2 ALpes en tot aan de La Meijer (3.983 m) met zijn gletsjers kijken.

Oisans

De regio Oisans ligt in de Franse Hoge Alpen en wacht met de imposante top Barre des Écrins (4.102 m), de zuidelijkste top in de Alpen van meer dan 4.000 m, die in de richting Côte d’Azur naar de Middellandse Zee afvlakt, op u. Tot de regio behoren de bekende massieven Belledonne, Écrins en Grandes Rousses. Wielerfans kennen de regio vooral door de Tour de France, omdat hier vaak enkele van de zwaarste etappes, zoals bijv. naar de Alpe d'Huez, plaatsvinden. Maar ook in de winter is de regio Oisans bij de vakantiegangers zeer geliefd. Poedersneeuw en zonneschijn lokken in de wintermaanden talrijke bezoekers naar de regio, die talrijke gerenommeerde wintersportplaatsen herbergt.

Vervoer Auris

  • Trein: Grenoble (ca. 65 km)
  • Vliegtuig: Grenoble (ca. 105 km), Chambéry (ca. 130 km), Lyon (ca. 150 km), Turijn (ca. 180 km), Genève (ca. 210 km)

Accommodaties in Auris

Kaart vergroten

Zoeken…

: Wintersportvakantie Auris

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen beschikbaar.
  • Sorteren op:
  • Sterren
  • Aanbeveling
  • Prijs