Gelieve de leeftijd van het kind bij reisbegin aan te geven
  • Value is required and can't be empty
Klantbeoordeling

Megève

9 Aantal beoordelingen:

77 % Aanbeveling:

Plaats 8,2
Skigebied 8,0
Informatie over het skigebied
Evasion Mont-Blanc
Het hoogste punt: 2.350 m
Het laagste punt: 1.113 m
Hoogte skioord: 1.120 m
Liften in totaal: 142
Sleepliften: 83
Stoeltjesliften: 45
Gondelbaan: 14
Pistes in totaal: 479 km
Pistes:
170 km
Pistes:
251 km
Pistes:
58 km

Skigebied Evasion Mont-Blanc

Skigebied Evasion Mont-Blanc

Het skigebied van Megève is met 263 km piste het grootste gebied van de skiregio "Evasion Mont-Blanc". In deze skiregio vindt u in totaal 479 km piste in de gebieden van Megève, Saint Gervais, Les Contamines, Combloux, La Giettaz en Le Jaillet. Wintersporters vinden hier veelzijdige mogelijkheden, tevens is hier een Franse skister opgegroeid: Émile Allais, een medaille winnaar op de Olympische winterspelen van 1936 in Garmisch-Partenkirchen. Hij is een van de beroemdste zonen van Megève en er is natuurlijk ook een piste naar hem vernoemd. Mooie brede pistes zorgen ervoor dat het een mooie skiregio is. Bijzonder mooi zijn de pistest door het bos bij Mont d'Arboise en de pistes op de Rochebrune. Op koude dagen zijn de pistes aan de zuidzijde van Jaillet.

Ook gevorderde wintersporters komen in de regio rondom Megève vol op hun kosten. Ze vinden hier bijvoorbeeld bij de Super Megève en bij Èpaule (bergen) voldoende uitdaging. Een veelzijdig terrein vinden ze bovendien boven Les Contamines bij Col du Joly. Uw eigen skivideo maakt u trouwens eenvoudig bij de Ski Movie afdaling in het Waidzai park!

Talrijke varianten voor freeriders vindt u echter bij de Mont Joux, bij Crève-Coeur en op de Rochebrune. 2 snowparks dagen de freestylers onder ons uit!
Klik op het pisteoverzicht om het te vergroten.

Après-ski Megève

Après-ski heeft in Megève niets met "schlagers en schnaps" te doen, hier drink je in de avond eerder een drankje in een stijlvolle atmosfeer. Hiervoor kunt u bijvoorbeeld goed terecht bij La Sauvageonne of bij de Cocoon Club, natuurlijk ook bij de discotheek Palo Alto en bij een casino. Bovendien is er een grote keuze aan top-restaurants, hier wordt u met regionale en internationale specialiteiten hartelijk ontvangen. Megève is dankzij haar nachtleven beroemd. In het hoogseizoen treft men hier de high society uit Parijs.

Naast de heerlijke charmes die de regio uitdraagt, zijn er ook volop mogelijkheden voor vrijetijdsactiviteiten. Het dorp is internationaal bekend door haar sneeuw-polo- en sneeuw-golf-evenementen. De plaatselijke skischolen bieden proeflessen aan voor biathlon, tevens worden er hondensleeritten aangeboden. Natuurlijk zijn ook de klassieke sporten hier te beoefenen. Hierbij kunt u denken aan zwemmen, schaatsen (indoor en outdoor) of curling, sneeuwschoen wandelen of rodelen - saai wordt het hier in ieder geval niet! Wie liever ontspant, kan een van de talrijke spa's bezoeken.

Wat zeker de moeite waard is, is een bezoek in het plaatselijk museum: Musée du Haut Val d'Arly.

Snowpark: Snowpark Waidzai Park Megève

In de skigebieden rond Megève zijn er 2 snowparks. Bij Rochebrune is het Waidzai Park, direct bij de Grands-Champs-lift. U kunt u hier niet alleen uitleven op 10 obstacles, maar dit ook nog laten filmen. Verder hoort er een boardercross-route.

De tweede snowpark ligt tussen de twee Mont-Joux-stoeltjesliften. Hier zijn er verschillende kicker, rails, tubes en boxes, maar ook een airbag voor gekke sprongen met een veilige landing.

Het skigebied Evasion Mont-Blanc is niet het passende voor u? Kijkt u eens naar: skigebieden Frankrijk

Beoordelingsrapport van experts Evasion Mont-Blanc

Het testrapport Evasion Mont-Blanc is samengesteld uit de categorieën top-beoordelingscriteria, beoordelingscriteria voor bijzondere belangen en andere beoordelingscriteria, die het resultaat met de desbetreffende wegingsfactor beïnvloeden.

Totaalcijfer in de beoordeling

(4,1 van 5 sterren)

Top-beoordelingscriteria
Deze beoordeling wordt dubbel berekend in het resultaat.

Liften & banen
Sneeuwzekerheid

Beoordelingscriteria voor bijzondere belangen

Families & kinderen
Beginners
Gevorderden & freeriders
Snowparks
Langlaufen & loipes

Verdere beoordelingscriteria

Après-ski
Oriëntatie (pisteplan, uithangborden & bewegwijzering)
Restaurants, bars & horeca
Aankomst & parkeermogelijkheden

Accommodaties in Megève

Kaart vergroten

Zoeken…

: Skigebied Megève

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen beschikbaar.
  • Sorteren op:
  • Sterren
  • Aanbeveling
  • Prijs