Gelieve de leeftijd van het kind bij reisbegin aan te geven
  • Value is required and can't be empty
Klantbeoordeling

Megève

9 Aantal beoordelingen:

77 % Aanbeveling:

Plaats 8,2
Skigebied 8,0
Pistekaart
Evasion Mont-Blanc
Informatie over het skigebied
Evasion Mont-Blanc
Het hoogste punt: 2.350 m
Het laagste punt: 1.113 m
Hoogte skioord: 1.120 m
Liften in totaal: 142
Sleepliften: 83
Stoeltjesliften: 45
Gondelbaan: 14
Pistes in totaal: 479 km
Pistes:
170 km
Pistes:
251 km
Pistes:
58 km

Wintersportvakantie Megève - Lifestyle-hoofdstad in de bergen!

Megève

Het was een baron met zijn vrouw die het kleine boeren bergdorpje Megève in 1920 heeft opgebouwd. Baron Maurice de Rothschild en zijn vrouw Noémi lieten in de Savooise Alpen het eerste luxe hotel bouwen, aan de voet van de legendarische Mont Blanc. De gedachte hierachter: een Frans wintersportresort opbouwen dat kon tippen aan de Zwitserse resorts. Omdat St. Moritz niet meer aantrekkelijk was voor de jetset van toen, ontwikkelde de baron samen met architect Henri-Jagues Le Même het elegante skiresort, dat sinds de jaren 50 graag door prominente gasten bezocht wordt. Tot op de dag van vandaag heeft Megève dit imago behouden, luxe en elegantie gaan hier hand in hand. Het is met zekerheid het elegantste wintersportdorp van Savoie te noemen. Zelfs ex-president Nicolas Sarkozy verbleef hier meerdere malen tijdens zijn vakantie, samen met Carla Bruni.

Toch is het Savooise dorp zeer authentiek, u vindt hier houten chalets en goed onderhouden villa's, maar ook oude boerderijen en huizen in typische stijlen, het dorpje ademt charme uit. Het gezellige centrum met de vele smalle straatjes, pleintjes en fonteinen nodigen u uit om eens een wandeling te maken. Een wandeling rond het terrein van het klooster, met de kleine kapellen is ook een unieke ervaring, vooral in de winter. Een indrukwekkend uitzicht op de Mont Blanc is tevens inbegrepen. Deze bepaald met vele andere 4.000 m hoge bergen het imposante landschap rondom het skigebied. Dit landschap strekt aan beide zijden van de brede vallei van Megève uit.

Mont Blanc

De Mont Blanc is het "dak van Europa" en met een hoogte van 4.810 m de hoogste berg van de Alpen. De Mont Blanc ligt tussen Frankrijk en Italië. In het noorden ligt het Franse dal van de Arve, waar zich ook Chamonix bevindt. Vanaf hier kunt u met de kabelbaan de met 3 km langste kabelbaansectie zonder tussenpalen ter wereld overbruggen. De gondellift brengt u op de op één na hoogste punt van Europa (3.777 m). Deze bergstad is het ideale uitgangspunt voor een beklimming van de Mont Blanc en heeft zich gevestigd als een internationaal centrum voor berg- en wintersport. In het zuidoosten van de berg ligt het Italiaanse Courmayeur in het Aostadal.

Rond om de Mont Blanc is een bekend skigebied ontstonden. Maar ook niet-skiërs hebben hier de mogelijkheid om van de omliggende bergtoppen en gletsjers te genieten. De kabelbaan Téléphérique de l' Aiguille du Midi brengt u vanaf Chamonix tot op 3842 m, waar een adembenemend uitzicht op het "dak van Europa" op de bezoekers wacht. Een ritje met de Télécabine Panoramique van Aiguille du Midi naar Pointe Helbronner is tevens een echte aanrader. De kabelbaan stopt tijdens de 50 - minuten rijden meerdere keren en biedt zo de gelegenheid om unieke foto's te maken.

Vervoer Megève

  • Trein: Sallanches (15 km)
  • Vliegtuig: Genève (ca. 85 km), Chambéry (ca. 95 km)

Accommodaties in Megève

Kaart vergroten

Zoeken…

: Wintersportvakantie Megève

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen beschikbaar.
  • Sorteren op:
  • Sterren
  • Aanbeveling
  • Prijs