Gelieve de leeftijd van het kind bij reisbegin aan te geven
Klantbeoordeling

Portes du Soleil

195 Aantal beoordelingen:

94 % Aanbeveling:

Plaatsen 9,1
Skigebieden 9,2

Langlauf Portes du Soleil

Informatie over langlaufen

250 km km loipe:

Niet alleen voor de alpine wintersport zijn in Portes du Soleil de beste voorwaarden aanwezig, maar ook liefhebbers van de Noordse langlaufsport komen volledig aan hun trekken. 250 loipekilometers verdeeld over routes van verschillende moeilijkheidsniveaus wachten erop ontdekt te worden. De voornamelijk boven 1.000 m gelegen loipes bezitten een gemiddeld Voor-Alpen karakter en bieden dus de perfecte voorwaarden voor gezellig langlaufen.

De meeste routes liggen op Frans grondgebied en lopen door een landschappelijk aantrekkelijke omgeving met bossen, beken en meren. Het gebruik van de loipes is grotendeels gratis, alleen de tocht met de lift naar de hoger gelegen loipes niet.

Ervaren langlaufers raden wij zeer zeker de 12 km lange "Croix des Combes" aan, één van de langste en meest uitdagende loipes van de skiregio. Beginners kunnen hun kunsten rondom het dorp Châtel of Abondance langs de Zwitserse grens laten zien. Maar ook rondom de dorpen Avoriaz, Morzine en Morgins komen Nordic-sporters niets te kort. Skating of klassieke techniek, beginner of gevorderde: in het loipenetwerk van Portes du Soleil komt iedereen aan zijn trekken.

Langlaufbestemmingen Portes du Soleil

Kaart vergroten

Plaatsen (regio) Km aan loipes Hoogte
23 km 1.800 m
23 km 1.191 m