Gelieve de leeftijd van het kind bij reisbegin aan te geven
  • Value is required and can't be empty
Klantbeoordeling

Châtel

46 Aantal beoordelingen:

91 % Aanbeveling:

Plaats 8,3
Skigebied 8,7
Informatie over het skigebied
Châtel
Het hoogste punt: 2.100 m
Het laagste punt: 1.200 m
Hoogte skioord: 1.191 m
Liften in totaal: 61
Sleepliften: 39
Stoeltjesliften: 19
Gondelbaan: 3
Pistes in totaal: 117 km
Pistes:
75 km
Pistes:
42 km
Pistes:
13 km

Wintersportvakantie Châtel - Skiplezier bij de poorten naar de zon!

Châtel

Het wintersportoord Châtel is op 1.191 m hoogte in de noordelijke Savoyse Alpen en nabij de Zwitserse grens gelegen. Het traditionele dorp heeft zich pas in de laatste jaren tot een wintersportjuweel ontwikkeld en kon nog veel van zijn oorspronkelijke charme bewaren. Châtel profiteert van de directe nabijheid van grotere wintersportbuuroorden van het skigebied Les Portes du Soleil, waardoor het fantastische wintersportmogelijkheden biedt. Gelijktijdig heerst hier echter de rust waar veel vakantiegangers van dromen.

De kleine chalets van hout evenals de talrijke kerken en kapellen van het oord kenmerken zijn karakter. Tot de inheemsen behoren nog steeds veel kunstenaars en handwerkers, die hun goederen in de kleine winkels of op de markten aanbieden. Eveneens loont een bezoek aan de wellnessinrichtingen in het pas afgebouwde zwembad of de boerderijen, die bekendstaan om hun talrijke producten uit natuurlijke productie.

Portes du Soleil

Les Portes du Soleil ligt vlakbij de Frans-Zwitserse grens en ten zuiden van het Meer van Genève. Bij goed weer heeft u vanaf hier een prachtig uitzicht op de nabijgelegen Mont Blanc (4807 m), het Meer van Genève evenals de bergketen Dents du Midi. Les Portes du Soleil is een zeer gevarieerde skiregio en bestaat uit 12 skigebieden, waarvan er 8 in de Franse Savoie en 4 in het Zwitserse Wallis liggen. Van de rustige familiebestemming tot aan drukke partyplaatsen wordt de vakantiegangers hier van alles geboden. Het eersteklas skigebied behoort vanwege zijn 580 km aan pistes tot de meest uitgebreide skigebieden ter wereld. Het is een absolute must voor iedere skiër. De hoger gelegen gebieden zijn sneeuwzeker en voor de rest zijn er moderne sneeuwkanonnen.

Vervoer Châtel

  • Trein: Monthey (ca. 20 km), Aigle (Zwitserland, ca. 30 km), Thonon-les-Bains (ca. 40 km)
  • Vliegtuig: Genève (ca. 80 km), Annecy-Meythet (ca. 110 km), Chambéry (ca. 160 km)

Accommodaties in Châtel

Kaart vergroten

Zoeken…

: Wintersportvakantie Châtel

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen beschikbaar.
  • Sorteren op:
  • Sterren
  • Aanbeveling
  • Prijs