Gelieve de leeftijd van het kind bij reisbegin aan te geven
Klantbeoordeling

Châtel

58 Aantal beoordelingen:

92 % Aanbeveling:

Plaats 8,5
Skigebied 8,5

Skigebied Châtel

Informatie over het skigebied
Het hoogste punt: 2.200 m Gondelbaan: 2
Het laagste punt: 1.100 m Pistes in totaal: 146 km
Hoogte skioord: 1.191 m
Pistes:
62 km
Liften in totaal: 41
Pistes:
62 km
Sleepliften: 26
Pistes:
22 km
Stoeltjesliften: 13

Skigebied Châtel

Met de skipas "Châtel Espace Liberté" staan je in het hartje van het skigebied Les Portes du Soleil in totaal rond 146 pistekilometers ter beschikking, die middels 41 skiliften met elkaar zijn verbonden. De pistes in Châtel zelf ligging op een hoogte van 1.100 - 2.200 m. Door de nabijheid van het Meer van Genève valt er in de regio veel neerslag, waardoor er in de winter ook veel sneeuw valt. Als die eens niet valt, garanderen de 170 sneeuwkanonnen het skiplezier van vermoedelijk midden december tot eind april (bij goede temperatuuromstandigheden). Tot de skipas behoren naast Châtel ook pistes in de gebieden Torgon, Morgins en La Chapelle d'Abondance.

Ook voor de kleintjes wordt er in Châtel goed gezorgd. Op de skispeelplaats kunnen kinderen het skiën speels leren, of bij een van de 5 skischolen aan kinderskiles deelnemen. Een kinderopvang voor kinderen vanaf 3 maanden tot 6 jaar is een bijzondere service in Châtel. Vanwege het grote aanbod groen en blauwe pistes is Châtel zeer geschikt voor beginners en genietende skiërs. Met 26 rode en 9 zwarte pistes komen gevorderden echter ook aan hun trekken.

Het Smoothpark in Super-Châtel biedt verschillende obstacles voor beginners en professionals.

Met de skipas "Les Portes du Soleil" staan u zelfs 580 pistekilometers ter beschikking, die via directe verbindingen met Avoriaz of de Zwitserse oorden Torgon en Morgins kunnen worden bereikt (zie skiregio).
Pisteplan Châtel
Klik op het pisteoverzicht om het te vergroten.

Après-ski Châtel

De mogelijkheden om de avond in te vullen nadat men van de piste is teruggekeerd variëren in Châtel van sportieve activiteiten tot culinaire belevenissen. Bekende vrijetijdsactiviteiten, zoals bijvoorbeeld schaatsen, sneeuwschoenwandelen of nachtskiën, behoren eveneens tot het programma, evenals nieuwe trends. Bijvoorbeeld een rit op de minisneeuwkart Yooner, op een sneeuw-bodyboardof met de gondelbaan Fantasticable? Bovendien worden ook ijsvissen en ijsduiken aangeboden.

Voor liefhebbers van de Franse kaas loont in ieder geval een bezoek aan de plaatselijke kaasboer, waar u de traditionele kaasproductie kunt bekijken. De specialiteit van de plaatselijke restaurants is natuurlijk de heerlijke kaasfondue, waarvan hier met veel traditie en plezier wordt genoten.

In het nieuwe Aquacenter Forme d'O kun je met de familie heerlijk ontspannen in een belevingsrijke omgeving. Verschillende stroomversnellingen binnen en buiten zorgen voor een heerlijke dag naast de piste.

Snowpark: Smoothpark Snowpark Châtel

Het Smoothpark ligt in het skigebied Super-Châtel, te midden van Les Portes du Soleil. Het park met rails, kickers, slideboxes en boarder cross is zowel voor beginners als profs een must. Tevens kunt u zich in de "Chill Zone" van het park lekker ontspannen en er is ook een hut te midden van het park waar regelmatig wordt gefeest.

Overzicht snowpark Châtel
Klik de snowparkkaart aan om deze te vergroten.

Is het skigebied Châtel niet helemaal wat je zoekt? Kijk dan eens naar: skigebieden Frankrijk

Beoordelingsrapport van experts Châtel

Het testrapport Châtel is samengesteld uit de categorieën top-beoordelingscriteria, beoordelingscriteria voor bijzondere belangen en andere beoordelingscriteria, die het resultaat met de desbetreffende wegingsfactor beïnvloeden.

Totaalcijfer in de beoordeling

(4,3 van 5 sterren)

Top-beoordelingscriteria
Deze beoordeling wordt dubbel berekend in het resultaat.

Liften & banen
Sneeuwzekerheid

Beoordelingscriteria voor bijzondere belangen

Families & kinderen
Beginners
Gevorderden & freeriders
Snowparks
Langlaufen & loipes

Verdere beoordelingscriteria

Après-ski
Oriëntatie (pistekaart, informatieborden & wegwijzers)
Restaurants, bars & horeca
Aankomst & parkeermogelijkheden

Accommodaties in Châtel

Kaart vergroten

Zoeken…

: Skigebied Châtel

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen beschikbaar.
  • Sorteren op:
  • Sterren
  • Aanbeveling
  • Prijs