Gelieve de leeftijd van het kind bij reisbegin aan te geven
  • Value is required and can't be empty
Klantbeoordeling

Valmorel

100 Aantal beoordelingen:

93 % Aanbeveling:

Plaats 8,5
Skigebied 8,4

Skigebied Le Grand Domaine

Informatie over het skigebied
Het hoogste punt: 2.550 m Gondelbaan: 3
Het laagste punt: 1.250 m Pistes in totaal: 165 km
Hoogte skioord: 1.400 m
Pistes:
115 km
Liften in totaal: 52
Pistes:
35 km
Sleepliften: 32
Pistes:
15 km
Stoeltjesliften: 17 Skiroutes: 7 km

Skigebied Le Grand Domaine

Met de skipas 'Le Grand Domaine' heb je de keuze uit 165 km pistes van verschillende categorieën met een hoogteverschil van 1.300 m. Het skigebied ligt onder de Col de la Madeleine tussen het massief du Cheval Noir en het massief de la Lauzière. Dankzij de verbinding met het skigebied van Val Morel en St. François-Longchamp is een aantrekkelijk skicircus met in totaal 52 liftvoorzieningen ontstaan. Het uitgestrekte skigebied (1.250 - 2.550 m) en de gezellige skihutten nodigen tot dagtours en ontspannen uit.

De 165 pistekilometer zijn vooral van middelzwaar niveau, er zijn echter ook vele uitdagende afdalingen, buckelpistes en talrijke diepsneeuwvarianten. De moeilijkste afdaling van het skigebied is Valmorel is de 3 km lange "Le Mottet" met 600 m hoogteverschil. In Valmorel vind je het funpark “Snow Zone” met tables, slides, jumps, halfpipe en boardercrossgedeelte. Het grote beginnersterrein "Cheval Blanc" is voorbeeldig. Dankzij de goede ligging en de talrijke sneeuwinstallaties is Valmorel tot midden april sneeuwzeker.
Klik op het pisteoverzicht om het te vergroten.

Après-ski Valmorel

Tijdens de middagpauze of onderweg in het dal loont het even in de gezellige hutten van Valmorel te stoppen. In het centrum aangekomen, zijn er talrijke cafés met zonneterras om van de namiddagzon te genieten.

´s Avonds nodigen verschillende authentieke bars en een disco tot feesten uit. Wij raden u in ieder geval aan een bezoek te brengen aan één van de talrijke kleine restaurants. Daar kunt u genieten van Savoyse en internationale specialiteiten.

Ter plaatse wordt een gevarieerd sport-, spel- en showprogramma aangeboden. Verdere activiteiten zijn rodelen, schaatsen, ijsklimmen, wandelen (ca. 60 km wandelpaden) en sneeuwscooter- en paardensleetochten.

Snowpark: Snow Zone Snowpark Valmorel

In het skigebied „Grand Domaine“ bevindt zich het funpark „Snow Zone“, direct bij het sleeplift „Le Gollet“. Beginners en gevorderden kunnen hier op tables, slides, boxes en kickers hun tricks oefenen en verbeteren. Speedjunkies kunnen verder gebruik maken van een boardercoss parcours. Profs kunnen zich op de 120 m lange halfpipe helemaal uitleven. Wie nog meer freestyle-avonturen wil beleven, vindt in St. Francois-Longchamp direct naast de lift "Le Rocher Blanc" nog een ander snowpark. Bovendien bevindt zich onder de stoeltjeslift "La Lune Bleue" nog een boardercross parcours.

Is het skigebied Le Grand Domaine niet helemaal wat je zoekt? Kijk dan eens naar: skigebieden Frankrijk

Beoordelingsrapport van experts Le Grand Domaine

Het testrapport Le Grand Domaine is samengesteld uit de categorieën top-beoordelingscriteria, beoordelingscriteria voor bijzondere belangen en andere beoordelingscriteria, die het resultaat met de desbetreffende wegingsfactor beïnvloeden.

Totaalcijfer in de beoordeling

(4,3 van 5 sterren)

Top-beoordelingscriteria
Deze beoordeling wordt dubbel berekend in het resultaat.

Liften & banen
Sneeuwzekerheid

Beoordelingscriteria voor bijzondere belangen

Families & kinderen
Beginners
Gevorderden & freeriders
Snowparks

Verdere beoordelingscriteria

Après-ski

Accommodaties in Valmorel

Kaart vergroten

Zoeken…

: Skigebied Valmorel

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen beschikbaar.
  • Sorteren op:
  • Sterren
  • Aanbeveling
  • Prijs