Gelieve de leeftijd van het kind bij reisbegin aan te geven
  • Value is required and can't be empty
Klantbeoordeling

Corvara

14 Aantal beoordelingen:

100 % Aanbeveling:

Plaats 10,0
Skigebied 10,0
Informatie over het skigebied
Alta Badia
Het hoogste punt: 2.550 m
Het laagste punt: 1.324 m
Hoogte skioord: 1.568 m
Liften in totaal: 53
Sleepliften: 11
Stoeltjesliften: 30
Gondelbaan: 12
Pistes in totaal: 130 km
Pistes:
70 km
Pistes:
52 km
Pistes:
8 km

Skigebied Alta Badia

Skigebied Alta Badia

Met de skipas "Alta Badia" heeft u toegang tot rond 130 pistekilometers. Het gebied bevindt zich op een hoogte tussen 1.324 tot 2.550 m en hoort bij de bekende en populaire Dolomiti Superski. Op de plateaus Piz Sorega, Piz La Villa, Pralongià en Cherz vindt u voornamelijk makkelijke blauwe pistes als de "Col Alto", "Arlara" en "Boè" waarop u weer Corvara bereikt. Hier staat ook de oudste stoeltjeslift van Italië. Toen werden er 163 personen per uur getransporteerd, tegenwoordig zijn dit 2.400 gasten. Met in totaal 53 liften en rond 130 km afdalingen is er voor iedereen wat wils. Populaire zwarte pistes zijn de 2,5 km lange "Gran Rise" in La Villa en de "Vallon" in Corvara. De handige pisteplan geeft duidelijk de levels van de pistes aan, zodat zowel beginners alsook gevorderden direct hun favoriete afdalingen kunnen vinden.

Via de Alta Badia bereikt u ook de Sellaronda. U kunt tijdens een skidag een rondje om het Sella massief skiën. De ronde is een van de meest geliefde skischakel van het gebied. Door liften heeft u zo op een dag de mogelijkheid het hele gebied te verkennen. U kunt vanuit 4 dalen aan de tour beginnen: Gröden (Val Gardena), Gadertal (Val Badia), Arabba (Fodom) en Fassatal (Val di Fassa). U kunt in het hele gebied van de "Dolomiti Superski" (zie skiregio) skiën indien u de skipasuitbreiding voor de skipas "Alta Badia" boekt.

Gedragsregels op de piste in Italië

Om de veiligheid op de skipistes in Italië te waarborgen, zullen vanaf 2022 nieuwe veiligheidsvoorschriften geïntroduceerd worden. Om gebruik te kunnen maken van de skigebieden moet iedereen een aansprakelijkheidsverzekering hebben afgesloten die schade aan derden dekt. Deze verzekering kunnen reizigers ook ter plaatse afsluiten voor de dagen dat ze op vakantie zijn. Dronken skiën is verboden en wordt bestraft met hoge boetes. Maximaal 0,5 mg alcohol per liter bloed is toegestaan. Daarnaast is het dragen van een helm verplicht voor alle minderjarigen tijdens het skiën, snowboarden of rodelen om het risico op verwondingen te beperken.
Klik op het pisteoverzicht om het te vergroten.

Après-ski Corvara

In Alta Badia viert men après-ski met "dolce vita". Genieten kunt u in talrijke hutjes en bars zoals de "Aperobar" of de klassieke "Tiroler Stuben". Goed eten in combinatie met een goede wijn en gezellige sfeer!

Veel bars en pubs vindt u ook in Corvara en de nabije dorpen. Een relaxte bar is het "Underground" met biljarttafels. De après-ski bars "L'Murin" en "Posta Zirm" zijn gezellige feestjes te vinden. Tot 21 uur is er elke avond een après-ski feest met een leuke sfeer.

Snowpark: Alta Badia Snowpark Corvara

Het plateau van de Piz Sorega bevindt zich het Snowpark Alta Badia. De area beschikt over 40 obstacles, waaronder verschillende kickers, rails, boxes en jibs.

In dit premium-park zijn er veel public shootings en wedstrijden, onder meer het "La Freestyla", dat deel uitmaakt van de populaire QParks tour.

Het skigebied Alta Badia is niet het passende voor u? Kijkt u eens naar: skigebieden Italië

Beoordelingsrapport van experts Alta Badia

Het testrapport Alta Badia is samengesteld uit de categorieën top-beoordelingscriteria, beoordelingscriteria voor bijzondere belangen en andere beoordelingscriteria, die het resultaat met de desbetreffende wegingsfactor beïnvloeden.

Totaalcijfer in de beoordeling

(4,3 van 5 sterren)

Top-beoordelingscriteria
Deze beoordeling wordt dubbel berekend in het resultaat.

Liften & banen
Sneeuwzekerheid

Beoordelingscriteria voor bijzondere belangen

Families & kinderen
Beginners
Gevorderden & freeriders
Snowparks
Langlaufen & loipes

Verdere beoordelingscriteria

Après-ski
Oriëntatie (pisteplan, uithangborden & bewegwijzering)
Restaurants, bars & horeca
Aankomst & parkeermogelijkheden

Accommodaties in Corvara

Kaart vergroten

Zoeken…

: Skigebied Corvara

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen beschikbaar.
  • Sorteren op:
  • Sterren
  • Aanbeveling
  • Prijs