Gelieve de leeftijd van het kind bij reisbegin aan te geven
  • Value is required and can't be empty
Klantbeoordeling

Innichen

31 Aantal beoordelingen:

100 % Aanbeveling:

Plaats 9,7
Skigebied 8,7

Skigebied Drei Zinnen Dolomiten

Informatie over het skigebied
Het hoogste punt: 2.200 m Gondelbaan: 6
Het laagste punt: 1.130 m Pistes in totaal: 115 km
Hoogte skioord: 1.175 m
Pistes:
48 km
Liften in totaal: 31
Pistes:
55 km
Sleepliften: 19
Pistes:
12 km
Stoeltjesliften: 6

Skigebied Drei Zinnen Dolomiten

Met de skipas 'Drei Zinnen Dolomiten' kun je op 115 pistekilometers skiën en 31 liften gebruiken. Het Hochpustertal biedt tussen de plaatsen Sexten, Innichen en Toblach verschillende kleine en gezellige skigebieden met een grote verscheidenheid: zachte pistes voor beginners en families, veeleisende afdalingen zowel voor gevorderden als ook voor genieters en extreme uitdagingen voor experts die op de pistes Raut en Holzriese hun kunsten kunnen tonen.

In Innichen zelf staan je 8,5 pistekilometers in het skigebied Haunold ter beschikking. Het skigebied Helm dat via Sexten en via Vierschach te bereiken is, biedt je met ongeveer 75 km de grootste keuze aan pistes. Maar ook het skigebied Rotwand belooft afwisseling onder de rotswanden van de Rotwandspitze. Onder de Rotwandspitze zijn er bijzonder moeilijke pistes, bijvoorbeeld de Holzriese 2, een van de steilste pistes van Italië. De route heeft een verval van 71% met een hoogteverschil van 700 m over een lengte van 300 m. Op de Rotwandwiesen is er een racetraject waar je de tijd kunt laten meten. Indien je een keer door het hele dal wilt skiën kan dat op de "Giro Delle Come". De dagtour gaat via 5 bergen en rond 30 km pistes met rond 9.700 m hoogteverschil.

Voor freestylers en snowboarders zijn er snowparken met tables, slides en jumps bij de stoeltjeslift Helm net als bij de Rienzliften in Toblach.

Gedragsregels op de piste in Italië

Om de veiligheid op de skipistes in Italië te waarborgen, zullen vanaf 2022 nieuwe veiligheidsvoorschriften geïntroduceerd worden. Om gebruik te kunnen maken van de skigebieden moet iedereen een aansprakelijkheidsverzekering hebben afgesloten die schade aan derden dekt. Deze verzekering kunnen reizigers ook ter plaatse afsluiten voor de dagen dat ze op vakantie zijn. Dronken skiën is verboden en wordt bestraft met hoge boetes. Maximaal 0,5 mg alcohol per liter bloed is toegestaan. Daarnaast is het dragen van een helm verplicht voor alle minderjarigen tijdens het skiën, snowboarden of rodelen om het risico op verwondingen te beperken.
Klik op het pisteoverzicht om het te vergroten.

Nachtskiën Innichen

In Italië zijn er enkele skigebieden waarin sommige pistes voor het nachtskiën worden verlicht. Zo kunnen wintersporters ook in de avond van het skiplezier genieten. Het skigebied Drei Zinnen Dolomiten is een dergelijk nachtskigebied, waarin u kunt nachtskiën. In Innichen wordt elke dinsdag en vrijdag de piste bij de Haunold voor het nachtelijke skiën geopend. Nachtskiërs kunnen hier tussen 19 en 22 uur op ongeveer 3 km piste nog een paar nachtelijke rondjes maken. Ook nachtrodelen is bij de Haunold mogelijk. Wie na het nachtskiën nog een kleine versterking nodig heeft, kan terecht in de Riese-Haunold-Hütte voor een maaltijd met regionale specialiteiten en drankjes.

Après-ski Innichen

Na het skiën gaat het er in dit familieskigebied rustig aan toe. Natuurlijk kunt u de dag in de authentieke hutten of typische restaurants en cafés gezellig laten eindigen. Voor iedereen die na het skiën graag nog actief is, zijn er verschillende schaatsbanen en rodelbanen in de omgeving.

Iets rustiger is het op de winterwandelwegen, waarop u rustig van een heerlijk uitzicht op de Dolomieten kunt genieten. Een andere optie is het sneeuwschoenwandelen, dat u ook als rondleiding kan meemaken. Een paardensledetocht is daarentegen gezelliger.

Bovendien biedt het belevenisbad “Acquafun” in de nabijgelegen plaats Innichen naast ontspanning na een lange skidag ook plezier voor jong en oud.

Snowpark: Drei Zinnen snowpark Innichen

Het skigebied Sextner Dolomiten maakt zijn naam waar met maar liefst drie snowparks: het snowpark Drei Zinnen in Helm, het snowpark Pragser Tal en het Shaka Snowpark, beide in Toblach.

Het snowpark Drei Zinnen is het grootste van de drie en is in twee zones opgedeeld: het KIDS learn park en het easy/medium park. Met name voor beginners is dit park dus echt perfect. In het KIDS park leven de toekomstige freestyle-profs zich uit op drie kickers en een kleine whoops-line. Het easy/medium park biedt u acht kickers, meerdere boxen en een uitdagend jib-gedeelte.

In Toblach kunnen freestylers hun tricks laten zien op de enige big airbag in het Pustertal: een perfect obstacle om jumps op te oefenen. In het 200 m lange funpark Rienz bevinden zich zes jumps en tien rails.

Het freestyle-aanbod is helemaal compleet met het Kids Skicross park in het skigebied Haunold. Op deze legendarische skicross-wereldbeker-piste met steile bochten, twaalf waves en vier kickers kunnen ook de leken de afdaling wagen.

Is het skigebied Drei Zinnen Dolomiten niet helemaal wat je zoekt? Kijk dan eens naar: skigebieden Italië

Beoordelingsrapport van experts Drei Zinnen Dolomiten

Het testrapport Drei Zinnen Dolomiten is samengesteld uit de categorieën top-beoordelingscriteria, beoordelingscriteria voor bijzondere belangen en andere beoordelingscriteria, die het resultaat met de desbetreffende wegingsfactor beïnvloeden.

Totaalcijfer in de beoordeling

(3,8 van 5 sterren)

Top-beoordelingscriteria
Deze beoordeling wordt dubbel berekend in het resultaat.

Liften & banen
Sneeuwzekerheid

Beoordelingscriteria voor bijzondere belangen

Families & kinderen
Beginners
Gevorderden & freeriders
Snowparks
Langlaufen & loipes

Verdere beoordelingscriteria

Après-ski
Oriëntatie (pistekaart, informatieborden & wegwijzers)
Restaurants, bars & horeca
Aankomst & parkeermogelijkheden

Accommodaties in Innichen

Kaart vergroten

Zoeken…

: Skigebied Innichen

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen beschikbaar.
  • Sorteren op:
  • Sterren
  • Aanbeveling
  • Prijs