Gelieve de leeftijd van het kind bij reisbegin aan te geven
  • Value is required and can't be empty
Klantbeoordeling

Moena

11 Aantal beoordelingen:

90 % Aanbeveling:

Plaats 9,5
Skigebied 9,8
Informatie over het skigebied
Alpe Lusia - San Pellegrino
Het hoogste punt: 2.513 m
Het laagste punt: 1.190 m
Hoogte skioord: 1.184 m
Liften in totaal: 28
Sleepliften: 10
Stoeltjesliften: 12
Gondelbaan: 6
Pistes in totaal: 95 km
Pistes:
33 km
Pistes:
49 km
Pistes:
13 km
Skiroutes: 1 km

Skigebied Alpe Lusia - San Pellegrino

Skigebied Alpe Lusia - San Pellegrino

Met de skipas “Alpe Lusia - San Pellegrino” heeft u toegang tot 95 pistekilometers, verbonden met 23 liften en gelegen op een hoogte tussen 1.190 en 2.513 m. Tot dit verbond horen Alpe di Lusia/Bellamonte, de San Pellegrino-Pass en de Valle di Biois. Vanuit Moena zijn deze plaatsen eenvoudig met de skibus te bereiken. Hier vindt u voornamelijk makkelijke tot middelzware pistes. De echte skicracks kunnen voor een adrenalinekick echter ook naar de zwarte pistes.

Het hoofdskigebied van Moena is de Alpe di Lusia – een uitstekend familieskigebied met 27 km aan piste, dat ook voor de professionals een ware trekpleister is. Het veelzijdige skigebied heeft veel te bieden, zoals mooie panoramapistes die over een brede bergpas lopen, FIS-pistes en een funpark met een halfpipe. Voor de kleine kinderen is er een opvang in de “Baby Club”.

De in het seizoen 2017/2018 heropende 10-persoonsgondelbaan in Castelir brengt u gemakkelijk naar het bergstation Morea, met een tussenstop in Fassane. En het aanbod bij de Col Margherita is uitgebreid met de nieuwe piste La Volata. Deze zwarte piste voor gevorderde skiërs loopt naar beneden in de richting van Passo San Pellegrino en biedt met steile hellingen van bijna 50% een voortdurende uitdaging.

Gedragsregels op de piste in Italië

Om de veiligheid op de skipistes in Italië te waarborgen, zullen vanaf 2022 nieuwe veiligheidsvoorschriften geïntroduceerd worden. Om gebruik te kunnen maken van de skigebieden moet iedereen een aansprakelijkheidsverzekering hebben afgesloten die schade aan derden dekt. Deze verzekering kunnen reizigers ook ter plaatse afsluiten voor de dagen dat ze op vakantie zijn. Dronken skiën is verboden en wordt bestraft met hoge boetes. Maximaal 0,5 mg alcohol per liter bloed is toegestaan. Daarnaast is het dragen van een helm verplicht voor alle minderjarigen tijdens het skiën, snowboarden of rodelen om het risico op verwondingen te beperken.
Klik op het pisteoverzicht om het te vergroten.

Après-ski Moena

Naast het skiën heeft het Fassatal een grote hoeveelheid activiteiten te bieden: paragliding, deltavliegen, rodelen, ijshockey, schaatsen, bowlen, squashen of - als je meer van romantiek houdt - paardenkoetstochten en winterwandelingen door een betoverend winterlandschap. Op in totaal elf lange wandelpaden kunt u de heerlijke omgeving van Moena te voet of op sneeuwschoenen ontdekken.

In het dorp zelf nodigen veel cafés u uit voor een espresso of een kop warme chocolademelk. In de kleine winkeltjes in de oude straten kunt u geweldig uw inkopen doen. 's Avonds worden de straten door duizenden lichtjes verlicht, zodat er een knusse sfeer ontstaat. Wandel in de avondschemering door de steegjes en geniet van de rust van dit romantische dorp. Proef tijdens het diner de traditionele keuken in de restaurants of proost in de kleine bars en gezellige pubs op een geslaagde skidag.

Snowpark: Dolomiti Park, Morea Snowpark, Snowpark Lusia Moena

Het skigebied "Val di Fassa-Carezza" is een paradijs voor freestylers. U heeft de keuze tussen 3 funparks. Het Dolomiti-park ligt inmidden het skigebied Belvedere. 3 verschillende kickerlines - voor alle niveaus, evenals een jibbling area met boxes, rails en corners, een slopestyle-afdaling en een big airpark staan u ter beschikking. Bij het Karerpas kunnen freestylers terecht in het Christomannos Snowpark. Highlight van dit park is het uitzicht op Latemar en Rosengarten. Er zijn enkele boxes en rails aanwezig.

In het TreVille zijn er ook nog eens 3 funparks. Bij de San Pellegrino-pas is het "Sanpe-Park" met 600 m en 14 obstacles voor beginners en gevorderden te vinden. Het aanbod is laatst verbreed met een easy line en een 1,5 m hoge jump voor beginners. Het park wordt dagelijks geprepareerd. Op de zuidzijde van de Lusia Alm is het "Snowpark Lusia" te vinden, met 800 m het grootste in het TreVille en met zijn "Boardercross Lusia" een van de beste van de Dolomieten. Voor beginners is er ook nog het beginnerspark "Le Buse" bij de Campo Scuola lift. Met 200 m en enkele rails en boxes perfect voor het oefenen van de eerste trucjes.

Het skigebied Alpe Lusia - San Pellegrino is niet het passende voor u? Kijkt u eens naar: skigebieden Italië

Beoordelingsrapport van experts Alpe Lusia - San Pellegrino

Het testrapport Alpe Lusia - San Pellegrino is samengesteld uit de categorieën top-beoordelingscriteria, beoordelingscriteria voor bijzondere belangen en andere beoordelingscriteria, die het resultaat met de desbetreffende wegingsfactor beïnvloeden.

Totaalcijfer in de beoordeling

(4 van 5 sterren)

Top-beoordelingscriteria
Deze beoordeling wordt dubbel berekend in het resultaat.

Liften & banen
Sneeuwzekerheid

Beoordelingscriteria voor bijzondere belangen

Families & kinderen
Beginners
Gevorderden & freeriders
Snowparks
Langlaufen & loipes

Verdere beoordelingscriteria

Après-ski
Oriëntatie (pisteplan, uithangborden & bewegwijzering)
Restaurants, bars & horeca
Aankomst & parkeermogelijkheden

Accommodaties in Moena

Kaart vergroten

Zoeken…

: Skigebied Moena

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen beschikbaar.
  • Sorteren op:
  • Sterren
  • Aanbeveling
  • Prijs