Gelieve de leeftijd van het kind bij reisbegin aan te geven
  • Value is required and can't be empty
Klantbeoordeling

Moena

11 Aantal beoordelingen:

90 % Aanbeveling:

Plaats 9,5
Skigebied 9,8
Pistekaart
Alpe Lusia - San Pellegrino
Informatie over het skigebied
Alpe Lusia - San Pellegrino
Het hoogste punt: 2.513 m
Het laagste punt: 1.190 m
Hoogte skioord: 1.184 m
Liften in totaal: 28
Sleepliften: 10
Stoeltjesliften: 12
Gondelbaan: 6
Pistes in totaal: 95 km
Pistes:
33 km
Pistes:
49 km
Pistes:
13 km
Skiroutes: 1 km

Wintersportvakantie Moena - de fee van de Dolomieten

Moena

Het zonnige Moena telt 2.680 inwoners en is daarmee de grootste plaats in het Val di Fassa. Moena ligt direct aan de ingang van het dal op een hoogte van ongeveer 1.184 m en wordt daarom ook wel de "poort tot het Val di Fassa" genoemd. De echte bijnaam van het plaatsje is echter "fee van de Dolomieten". Deze bijnaam heeft het plaatsje te danken aan vertellingen over een oeroude tovenaar.

Het in eer houden van de tradities en de lange geschiedenis van het bergdorpje zijn in vele aspecten merkbaar. De inheemsen spreken het bijna uitgestorven dialect Ladinisch. De oude kerk St. Vigil met de gotische klokkentoren drukt een stempel op de middeleeuwse scène. De schilderijen en schilderingen van de kunstenaar Valentino Rovisi, de beroemdste zoon van de stad, zijn overal aanwezig. De diep gewortelde cultuur en lange traditie weerspiegelt zich ook in de Ladinische keuken. Er worden vele culinaire festivals, waar men regionale specialiteiten kan proberen, gehouden. Moena staat bijvoorbeeld vooral bekend om de hartige bergkaas Puzzone di Moena.

Vanuit Moena heeft u een prachtig uitzicht op de omliggende bergwereld met onder andere de Rosengarten (3.004 m), de Latemargroep (2.842 m), de Rotwand en de majestueuze bergtoppen van de Pala-groep (3.192). Deze prachtige natuur maakt Moena zowel milieubewust als gastvriendelijk: het centrum is autovrij en vooral de vrijetijdsmogelijkheden voor gezinnen met kinderen zijn uitstekend.

Val di Fassa

Val di Fassa bevindt zich in het zuidwestelijke deel van de Dolomieten in Trentino en grenst aan Zuid-Tirol. Het idyllische dal wordt overschaduwd door enkele van de beroemdste Dolomietentoppen, zoals de Rosengarten (3.004 m), de Langkogel (3.181m), de machtige Sella-groep en de indrukwekkende Marmolada-gletsjer (3.342 m). De kleine rivier Avisio slingert zich door het drietalige dal (Duits, Italiaans, Ladinisch (Reto-Romaans)) en langs haar geliefde plaatsjes.

Met rond 114 km skipistes en 59 liftvoorzieningen is het één van de grootste skigebieden van het Dolomiti Superski-areaal. Bovendien biedt het dal aansluiting op de wereldbekende Sellaronda. Val di Fassa, waarvan de belangrijkste inkomstenbron het toerisme is, biedt zijn gasten naast een eersteklas skigebied een gevarieerd vrijetijdsaanbod met ontelbare mogelijkheden voor sport en ontspanning, traditie en cultuur, gastvrijheid en natuurlijk de kookkunst.

Vervoer Moena

  • Trein: Bozen (ca. 45 km), Trente (ca. 85 km)
  • Vliegtuig: Innsbruck (ca. 160 km), Venetië (ca. 170 km)

Accommodaties in Moena

Kaart vergroten

Zoeken…

: Wintersportvakantie Moena

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen beschikbaar.
  • Sorteren op:
  • Sterren
  • Aanbeveling
  • Prijs