Gelieve de leeftijd van het kind bij reisbegin aan te geven
  • Value is required and can't be empty
Klantbeoordeling

Ridnaun

NIEUW!

Nog geen beoordeling gegeven.

Skigebied Rosskopf

Informatie over het skigebied
Het hoogste punt: 2.120 m Gondelbaan: 2
Het laagste punt: 948 m Pistes in totaal: 20 km
Hoogte skioord: 1.342 m
Pistes:
6 km
Liften in totaal: 5
Pistes:
13 km
Sleepliften: 2
Pistes:
1 km
Stoeltjesliften: 1

Skigebied Rosskopf

De Rosskopf is de zonovergoten huisberg van Sterzing, die ongeveer 15 km bij Ridnaun vandaan ligt. Via een 6-persoonsgondelbaan bereikt u op een eenvoudige manier het skigebied, dat zich uitstrekt op een hoogte van 948 m - 2.120 m en een prachtige panorama tot aan de Dolomieten mogelijk maakt. Twee stoeltjesliften en een tovertapijt brengen u en de kinderen op de pistes onder de Rosskopf (2.189 m) waar ongeveer 20 km pisteplezier op u staat te wachten.

Het skigebied is met voornamelijk eenvoudige en gemiddeld moeilijke pistes vooral populair onder genietende skiërs. De meestal onder de boomgrens lopende afdalingen zijn meestal aangenaam breed. Gezinnen waarderen de met het keurmerk Gold bekroonde kinderskischool. Bovendien loopt door het skigebied de met 9,6 km langste besneeuwde rodelbaan van Italië. Deze start bij het gasthof onder de 3-persoonsstoeltjeslift en loopt naar het dalstation van de gondelbaan.

Gedragsregels op de piste in Italië

Om de veiligheid op de skipistes in Italië te waarborgen, zullen vanaf 2022 nieuwe veiligheidsvoorschriften geïntroduceerd worden. Om gebruik te kunnen maken van de skigebieden moet iedereen een aansprakelijkheidsverzekering hebben afgesloten die schade aan derden dekt. Deze verzekering kunnen reizigers ook ter plaatse afsluiten voor de dagen dat ze op vakantie zijn. Dronken skiën is verboden en wordt bestraft met hoge boetes. Maximaal 0,5 mg alcohol per liter bloed is toegestaan. Daarnaast is het dragen van een helm verplicht voor alle minderjarigen tijdens het skiën, snowboarden of rodelen om het risico op verwondingen te beperken.
Klik op het pisteoverzicht om het te vergroten.

Après-ski Ridnaun

De après-ski in Ridnaun en de omgeving is vooral gezellig. Bij het dalstation van de Rosskopf-gondelbaan nodigt de Biwak-bar uit tot een afzakkertje na de skidag. In Ridnaun zelf is het eerder rustig en beschouwelijk. Naast het skiën worden hier echter veel activiteiten aangeboden, zodat er ook in de namiddag en vroege avond geen verveling hoeft te zijn. Bezienswaardig en een mooie bestemming voor kinderen is de te bezichtigen mijn Schneeberg, waar bezoekers meer over de 800-jarige geschiedenis van de zilver-, lood- en zinkmijnbouw in de regio leren.

Voor een leuke namiddag op de rodelslee heeft u binnen de gemeente de keuze uit twee natuurrodelbanen. De ene bevindt zich bij de Stadlalm en is 1,5 km lang, de andere ligt bij de Zunderspitzhütte en is 6,4 km lang. In het skigebied Rosskopf ligt bovendien een 9,6 km lange rodelafdaling, die te boek staat als de langste besneeuwde rodelbaan van Italië. Twee ker per week wordt deze in de avond verlicht.

Onder de Rosskopf lopen meerdere winterwandelroutes, die geschikt zijn voor (sneeuwschoen)wandelaars. Als u liever rustig onderweg bent, kunt u de omgeving tijdens een mooie rit met een koets of op de rug van een paard door het Ridnauntal leren kennen.

Snowpark: Funpark Ridnaun

In het skigebied Rosskopf is helaas geen snowpark. Maar slechts enkele kilometers verderop ligt al het skigebied Ratschings-Jaufen, waar het funpark Ratschings uitnodigt tot shredplezier. Het gebied ligt naast de 4-persoonsstoeltjeslift Enzian en staat bekend als sportief hoogtepunt in het skigebied. De gecertificeerde obstacles zijn door een gerenommeerd QParks-team ontworpen en bieden een set-up voor elk niveau. In totaal staan er 17 verschillende elementen op beginners en professionals te wachten.

Is het skigebied Rosskopf niet helemaal wat je zoekt? Kijk dan eens naar: skigebieden Italië

Beoordelingsrapport van experts Rosskopf

Het testrapport Rosskopf is samengesteld uit de categorieën top-beoordelingscriteria, beoordelingscriteria voor bijzondere belangen en andere beoordelingscriteria, die het resultaat met de desbetreffende wegingsfactor beïnvloeden.

Totaalcijfer in de beoordeling

(3 van 5 sterren)

Top-beoordelingscriteria
Deze beoordeling wordt dubbel berekend in het resultaat.

Liften & banen
Sneeuwzekerheid

Beoordelingscriteria voor bijzondere belangen

Families & kinderen
Beginners
Gevorderden & freeriders
Snowparks
Langlaufen & loipes

Verdere beoordelingscriteria

Après-ski
Oriëntatie (pistekaart, informatieborden & wegwijzers)
Restaurants, bars & horeca
Aankomst & parkeermogelijkheden

Accommodaties in Ridnaun

Kaart vergroten

Zoeken…

: Skigebied Ridnaun

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen beschikbaar.
  • Sorteren op:
  • Sterren
  • Aanbeveling
  • Prijs