Gelieve de leeftijd van het kind bij reisbegin aan te geven
Klantbeoordeling

Schluderns

25 Aantal beoordelingen:

100 % Aanbeveling:

Plaats 9,3
Skigebied 9,4
Informatie over het skigebied
Watles - Mals
Het hoogste punt: 2.520 m
Het laagste punt: 1.750 m
Hoogte skioord: 921 m
Liften in totaal: 4
Sleepliften: 2
Stoeltjesliften: 2
Gondelbaan: 0
Pistes in totaal: 10 km
Pistes:
4 km
Pistes:
5 km
Pistes:
1 km
Skiroutes: 4 km

Wintersport Schluderns – zonnig ankerpunt in de Vinschgau!

Schluderns

In de Obervinschgau, tussen het Matschdal en de Ötztaler Alpen, ligt de gemeente Schluderns (it. Sluderno) op 921 m hoogte. Het zonnige dorp getuigt van zijn rijke geschiedenis als traditioneel bergdorp met zijn beschilderde huisgevels en de gotische St. Catharinakerk. De cultuurregio Vinschgau wordt sowieso gekenmerkt door een verregaande cultuurgeschiedenis en vele historische getuigenissen, zodat ook Zuid-Tiroolse gebruiken in Schluderns in het Vintschger Museum in permanente en reizende tentoonstellingen worden overgebracht. Boven het pittoreske dorpje torent zijn herkenningspunt, de Churburg (it. Castel Coira), een imposant vestinggebouw uit de 13e eeuw. In de verte rijst de Ortler op en rondom het dorp nodigen de besneeuwde alpenweiden uit tot wandelen, sleeën en skiën.

Schluderns ligt niet alleen dicht bij de natuur tussen glooiende berghellingen, maar is ook geografisch zeer gunstig voor het ontdekken van verschillende skigebieden. Privébusmaatschappijen bieden transfers aan naar verschillende skigebieden in de omgeving. Hier kun je kiezen uit twee uitgebreide skitochten, waarbij iedereen zijn favoriete skiparadijs kan vinden.

Ortlergebied

Midden in het natuurpark Stilfserjoch gelegen, omringd door 14 drieduizender ligt het Ortlergebied. Zijn naam komt van de 3.905 m hoge en bekende gletsjer van de Oostalpen. Het natuur rond Ortler trekt in de zomer en winter veel toeristen. Rond het Ortlermassief kunt u tussen november en mei genieten van de sneeuw - inclusief het indrukwekkende panorama op Ortler, Cevedale en Gran Zebrú.

Vervoer Schluderns

  • Trein: Mals (ca. 5 km), Marling (ca. 50 km)
  • Vliegtuig: Innsbruck (ca. 145 km)

Accommodaties in Schluderns

Kaart vergroten

Zoeken…

: Wintersportvakantie Schluderns

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen beschikbaar.
  • Sorteren op:
  • Sterren
  • Aanbeveling
  • Prijs