Gelieve de leeftijd van het kind bij reisbegin aan te geven
  • Value is required and can't be empty
Klantbeoordeling

Abtenau

403 Aantal beoordelingen:

90 % Aanbeveling:

Plaats 8,7
Skigebied 8,2
Informatie over het skigebied
Dachstein-West
Het hoogste punt: 2.100 m
Het laagste punt: 780 m
Hoogte skioord: 714 m
Liften in totaal: 44
Sleepliften: 22
Stoeltjesliften: 11
Gondelbaan: 11
Pistes in totaal: 131 km
Pistes:
44 km
Pistes:
80 km
Pistes:
7 km
Skiroutes: 44 km

Skigebied Dachstein-West

Skigebied Dachstein-West

Met de skipas van de regio "Dachstein West" heeft u in het skigebied Dachstein West met Gosau, Russbach en Annaberg alsmede de Freesports Arena Dachstein Krippenstein en de overige gebieden Feuerkogel, Karkogel, St. Martin, Lungötz en Dürrnberg toegang tot in totaal 131 kilometer aan pistes met 44 bergliften. Het kleine maar fijne skigebied Karkogel met de uitdagende David-Zwilling- en Alexandra-Meissnitzer-piste ligt meteen voor de deur en ook het skigebied Postalm ligt in de directe omgeving.

Vanuit Russbach, dat ca. 9 km bij Abtenau vandaan ligt, kunt u de samenhangende skiregio Dachstein-West makkelijk instappen. Met de skipas van de regio hebt u toegang tot verschillende skigebieden, die door skibussen met elkaar verbonden zijn. Vooral beginners komen hier aan hun trekken, maar ook gevorderden vinden hier de perfecte piste. Een hoogtepunt zijn ook de zogenaamde "gaudipisten" met slalom, tijdmeting, snowcross, golven en buckelpistes. Wie nog meer wil, kan bij de Ötscherlift ook nog eens gaan nachtskiën.

Beginners kunnen op de brede en perfect geprepareerde pistes prima hun eerste stappen in de sneeuw ondernemen. Verder is de regio vanwege het grote aanbod skipeutertuinen en skicamps ideaal voor families.

In de verschillende funparks kunnen skiërs en snowboarders zich uitleven. Het Snowpark Dachstein West in het gebied Russback is het grootste en meest afwisselende en biedt jumps, rails en tables. Freeriders kunnen bij de Freesports Arena Krippenstein terecht.

De panorama route "Panoronda" met in totaal 44 km is een gevarieerde tour met perfect geprepareerde pistes. Gezellige hutjes en zonneterrassen nodigen uit om tijdens een pauze te genieten van het uitzicht.

U wilt uw indrukken met uw vrienden en familie delen? Dat kan! In totaal vindt u in het skigebied Dachstein-West 13 Wi-Fi hotspots bij funparken, hutten en liftstations.
Klik op het pisteoverzicht om het te vergroten.

Nachtskiën Abtenau

De nacht tot dag maken: dat kunnen wintersporters ook in het skigebied Dachstein West. Want aan de dalzijde van Gosau bevindt zich een klein nachtskigebied, dat uitnodigt tot skiplezier na de officiële sluiting van de liften. Het onderste gedeelte van de dalafdaling bij de Ötscherlift wordt één keer per week voor het nachtskiën verlicht. De nachtskipiste is ongeveer 1 km lang en daagt als rode piste ook de gevorderde skiërs uit. Bij het nachtski-aanbod hoort ook de oefenpiste in Brumsiland, in de buurt van het dalstation van de Hornspitzbahn. Op beide pistes gelden elke vrijdag langere openingstijden van 18:30 tot 20:30 uur. De Hornspitzbar bij de dalfadaling staat klaar om na te genieten van het skiën in de avond.

Après-ski Abtenau

Na een lange dag op de piste komen de wintersporters in de hutten en schermbars samen. Populair is de Knittlhütte op de Karkogel, of een van de bars of discotheken in het centrum. Bovendien kunt u in de talrijke restaurants van regionale lekkernijen of internationale keuken genieten.

Hier kunt u niet alleen van culinaire hoogtepunten maar ook van leuke wellnessaanbiedingen genieten. Ontspan bijvoorbeeld in Aqua Salza Golling, het thermaalbad Bad Vigaun of het thermaalbad Amadé, die alle in de directe omgeving van Abtenau liggen.

Wie ook tijdens de vakantie actief wil zijn, kan de prachtige natuur tijdens een (begeleide) gratis winterwandeling verkennen. In totaal staan u in de regio 50 km aan wandelpaden ter beschikking. Op de verlichte 3 km lange rodelbaan bij de Karkogel kan je zelfs 's nachts skiën. Verder kunt u hier airboarden of schaatsen.

Snowpark: Snowpark Dachstein West Abtenau

De skiregio "Dachstein West" beschikt in totaal over vier verschillende funparken en is perfect voor freestylers!

Iedereen die van adrenaline niet genoeg kan krijgen moet eens het gevarieerde snowpark "Dachstein West" bezoeken! Hier hebben boarders de keuze uit verschillende obstacles zoals een 7 m lange curved box en verschillende medium kickers en een jib box, een pro kicker met 10 m table en een wallride. Dat vindt u iets te moeilijk? Geen probleem, voor beginners zijn er ook voldoende mogelijkheden zoals een rainbow-butter-, klinkes-butter- en wave-butter box. Professionele shapers zorgen voor eersteklas "shred-sessions" en maken van het park een must voor alle voor die de gemarkeerde pistes gewoon niet meer de nodige kick bieden. Een gratis Wi-Fi hotspot zorgt ervoor dat u altijd "up-to-date" bent en dat u uw succes op de piste direct met anderen kunt delen.

Wie liever niet direct samen met de freestyle profs wil oefenen, die kan terecht op drie plekken: het Ötscher Kids Park in Gosau, het youngsters freestyle park in Annaberg en het Rookie Park in Russbach. Kleine golven, steile bochten, jumps, boxen en rails zijn hier ideaal om te oefenen.
Klik de snowparkkaart aan om deze te vergroten.

Het skigebied Dachstein-West is niet het passende voor u? Kijkt u eens naar: skigebieden Oostenrijk

Beoordelingsrapport van experts Dachstein-West

Het testrapport Dachstein-West is samengesteld uit de categorieën top-beoordelingscriteria, beoordelingscriteria voor bijzondere belangen en andere beoordelingscriteria, die het resultaat met de desbetreffende wegingsfactor beïnvloeden.

Totaalcijfer in de beoordeling

(4 van 5 sterren)

Top-beoordelingscriteria
Deze beoordeling wordt dubbel berekend in het resultaat.

Liften & banen
Sneeuwzekerheid

Beoordelingscriteria voor bijzondere belangen

Families & kinderen
Beginners
Gevorderden & freeriders
Snowparks
Langlaufen & loipes

Verdere beoordelingscriteria

Après-ski
Oriëntatie (pisteplan, uithangborden & bewegwijzering)
Restaurants, bars & horeca
Aankomst & parkeermogelijkheden

Accommodaties in Abtenau

Kaart vergroten

Zoeken…

: Skigebied Abtenau

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen beschikbaar.
  • Sorteren op:
  • Sterren
  • Aanbeveling
  • Prijs