Gelieve de leeftijd van het kind bij reisbegin aan te geven
  • Value is required and can't be empty
Klantbeoordeling

Damüls

108 Aantal beoordelingen:

100 % Aanbeveling:

Plaats 9,1
Skigebied 9,2
Informatie over het skigebied
Damüls-Mellau
Het hoogste punt: 2.050 m
Het laagste punt: 690 m
Hoogte skioord: 1.430 m
Liften in totaal: 19
Sleepliften: 4
Stoeltjesliften: 13
Gondelbaan: 2
Pistes in totaal: 69 km
Pistes:
22 km
Pistes:
40 km
Pistes:
7 km
Skiroutes: 19 km

Skigebied Damüls-Mellau

Skigebied Damüls-Mellau

Met de "3 Täler Pass" heeft u toegang tot in totaal meer dan 327 km piste in 32 verschillende skigebieden in het Bregenzerwald, het grote Walsertal, het Tiroolse Lechtal, Rheintal, Laternsertal en Klostertal (zie skiregio)!

In het Alpinistische gedeelte van het Bregenzerwald ligt het gebied Damüls-Mellau, deze wordt door de Mittagsspitze gedeelt. Aan de ene kant ligt het voormalige wereldbekerplaatsje Mellau, aan de andere kant het beschutte dorpje Damüls. De skigebieden zijn door een lift met elkaar verbonden. Rond 88 km piste (incl. skiroutes) worden verbonden door in totaal 19 liften. Hierdoor ontstaat er een skigebied voor genieters, maar ook voor sportieve avonturiers.

De kindveilige lift beschikt over een beugel en stoelverwarming. Sinds de winter 15/16 is er tevens een nieuwe verbinding in Melaau. De Mellaubahn brengt u met glazen 10-persoonsgondels op 2 km naar het skigebied. Bovendien beschikt Damüls sinds de winter 14/15 over een moderne 6-persoons-stoeltjeslift, de Sunnegg-lift die tevens kindveilig is en een stoelverwarming heeft.

Echt spannend wordt het aan de noordzijde van de stoeltjeslift Sunnegg en op de "Suttis Steilhang" - bewijs wat u kunt en geniet van de brede pistes of probeer de 8 km lange dalafdaling tot in het dal van Mellau.

Snowboarders hebben een immense keuze aan brede afdalingen en ook voor freeriders zijn er ideale stukken te vinden. Voor de snowboarders die graag tijd doorbrengen in een snowpark staat het Burton snowpark garant voor plezier, het is een grote speelplaats.
Klik op het pisteoverzicht om het te vergroten.

Nachtskiën Damüls

Nachtskiën in centraal Vorarlberg is vooral geconcentreerd in het skigebied Faschina-Fontanella, dat op ongeveer 3 km van Damüls ligt. Voor het nachtelijke skiplezier kent de aanwezige Gugernülli-lift aan de rand van Faschina (1.486 m) in de winter verlengde openingstijden. Van december tot maart vindt hier elke donderdag van 18 tot 21 uur nachtskiën voor groot en klein plaats. Alle bezitters van een geldige skipas kunnen dan gratis op de verlichte piste skiën. Op de piste wordt bovendien sfeervolle muziek gedraag, zodat het nachtskiën zeer gezellig wordt. Met de gratis skibus is de nachtskipiste vanuit Damüls, Mellau en Au goed bereikbaar.

Après-ski Damüls

In het skigebied heeft u de keuze tussen talrijke gasthuizen met grote zonneterrassen en gezellige sneeuwbars! Maar ook na de afdaling gaat het in het dal verder: de "Scharfe Eck" en de daarboven liggende "Kuhstall" zijn leuke tentjes voor de feestvierende skiër of snowboarden. Natuurlijk kunt u bij een van de schirmbars ook goed terecht. Wie de avond liever rustig ten einde brengt kan goed terecht in een van de vele restaurants.

We nog liever in de frisse lucht bezig is, kan genieten van een mooie wandeling door het winterlandschap. In totaal is er 22,5 km aan wandelpaden te vinden. Natuurlijk kunt u ook rodelen op de 3,5 km lange natuur rodelbaan Uga, deze wordt in de avond ook nog eens verlicht!

Snowpark: Burton Snowpark Damüls

Damüls dat samen met het skigebied Mellau als het grootste skigebied in het Bregenzerwald geldt, noemt zichzelf het "meest sneeuwzekere dorp van de wereld". Om die reden mogen freestylers en diepsneeuw liefhebbers dit gebied niet missen! Veilige poedersneeuw afdalingen en freeride pistes lokken vooral de boarders uit de omliggende plaatsen naar de regio.

In het "Burton Snowpark Damüls" kan men zijn moves verbeteren. Dit freestyle paradijs wordt verzorgd door een ervaren crew en beschikt over een breed scala van obstakels en is vooral bij jongeren populair. Het park is zonnig gelegen bij de Walisgadenlift en beschikt over 30 verschillende rails en boxes zoals kinked-, softbow-, rainbow- en butter boxes of straight-, kinked- en double kinked rails. Verder is er een leuke Chillout Area met muziek. Degenen die altijd al wilden concurreren met de "crème de la crème" van de scène moeten begin maart naar het park komen, want dan vindt het hoogtepunt van het jaar plaats: de "Austrian Rookie Challenge".

Sinds de winter 14/15 is het Small Park bij het bergstation Uga. Er zijn een drievoudige kicker line, een drievoudige jib-tube line, diverse banks en waves aanwezig. Beide parks zijn met elkaar verbonden en vormen samen de nieuwe "All Mountain Line" vanaf het Uga bergstation tot aan het Walisgaden-dalstation.
Klik de snowparkkaart aan om deze te vergroten.

Het skigebied Damüls-Mellau is niet het passende voor u? Kijkt u eens naar: skigebieden Oostenrijk

Beoordelingsrapport van experts Damüls-Mellau

Het testrapport Damüls-Mellau is samengesteld uit de categorieën top-beoordelingscriteria, beoordelingscriteria voor bijzondere belangen en andere beoordelingscriteria, die het resultaat met de desbetreffende wegingsfactor beïnvloeden.

Totaalcijfer in de beoordeling

(4,2 van 5 sterren)

Top-beoordelingscriteria
Deze beoordeling wordt dubbel berekend in het resultaat.

Liften & banen
Sneeuwzekerheid

Beoordelingscriteria voor bijzondere belangen

Families & kinderen
Beginners
Gevorderden & freeriders
Snowparks
Langlaufen & loipes

Verdere beoordelingscriteria

Après-ski
Oriëntatie (pisteplan, uithangborden & bewegwijzering)
Restaurants, bars & horeca
Aankomst & parkeermogelijkheden

Accommodaties in Damüls

Kaart vergroten

Zoeken…

: Skigebied Damüls

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen beschikbaar.
  • Sorteren op:
  • Sterren
  • Aanbeveling
  • Prijs