Gelieve de leeftijd van het kind bij reisbegin aan te geven
  • Value is required and can't be empty
Informatie over het skigebied
Großarltal-Dorfgastein
Het hoogste punt: 2.033 m
Het laagste punt: 850 m
Hoogte skioord: 924 m
Liften in totaal: 17
Sleepliften: 4
Stoeltjesliften: 8
Gondelbaan: 5
Pistes in totaal: 63 km
Pistes:
27 km
Pistes:
34 km
Pistes:
2 km
Skiroutes: 10 km
Klantbeoordeling

Naturhotel Der Alpenhof

NIEUW!

Nog geen beoordeling gegeven.

Skigebied Großarltal-Dorfgastein

Skigebied Großarltal-Dorfgastein

Met de skipas "Ski Amadé" heeft u toegang tot 760 pistekilometers en 270 liften. De wintersportoorden Großarl en Dorfgastein zijn midden in het centrum van "Ski Amadé" gelegen en bieden dus ideale voorwaarden voor een perfecte skivakantie.

In het skigebied "Großarltal-Dorfgastein" vindt u 73 pistekilometers (incl. 10 km skiroutes) met 17 liften. De gratis skibus brengt u naar het dalstation, maar ook de nabije skigebieden van "Ski Amadé" zoals St. Johann. Het skigebied bij Großarl heeft talrijke brede familieafdalingen en veel horecagelegenheden. Ook gevorderden vinden hier de passende pistes, bijvoorbeeld de "Kühhageralm" of de rode piste bij het bergstation van de Wengerhochalmbahn. Een uitdaging is bijvoorbeeld de afdaling "Finstergrube" of de rond 7 km lange dalafadaling.

Voor kinderen is er een kindergedeelte met sleeplift bij de Kreuzhöhe. Hier bevindt zich een afdaling met golven, een sneeuwtunnel en een schans. Freestylers kunnen terecht bij de snowpark bij het bergstation van de Sonnenbahn.

Talrijke Wi-Fi hotspots bieden u de mogelijkheid om de thuisblijvers met nieuws vanuit de piste jaloers te maken. Ontspannen kunt u op meerdere "Ruhe Platzl", kleine plekken met ligstoelen voor wintersporters.
Klik op het pisteoverzicht om het te vergroten.

Après-ski Großarl

Gezellige hutjes bieden u in het skigebied de mogelijkheid voor uitgebreide pauzes en ontspanning. Aan het eind van de dag kunt u verder genieten van gezelligheid, bijvoorbeeld in de Auhoff-Treff. Daarna kunt u nog het "Piccolo", "Rauchkuhl" of "Das Pub" verkennen. Een ander mogelijkheid is de dag in een van de talrijke restaurants af te sluiten.

Sportieve activiteiten biedt Großarl niet alleen op de piste. Er is bijvoorbeeld een 3 km lange rodelbaan bij Hotel Lammwirt. Op rond 35 km aan wandelwegen kunt u de sneeuwrijke natuur verkennen. Er worden ook begeleide sneeuwschoenwandelingen aangeboden, waarbij u op plaatsen terecht komt die gewone wandelaars niet zullen vinden. Bij het vrijetijdscentrum heeft u op meerdere ijsbanen de mogelijkheid tot ijsstokschieten.

Wie de avond graag in rustige sferen afsluit kan in Bad Gastein of Bad Hofgastein (ca. 45 tot 60 minuten met de auto) talrijke wellnessmogelijkheden verkennen.

Snowpark: Snowpark & Funslope Grossarltal Großarl

Aan de Großarl-kant van de skischakel, bij het bergstation van de Sonnenbahn is er een goed snowpark. Het park is rond 300 m lang en voorzien van rails, slides, golvenbanen, wallride en boardercross. Ook beginners kunnen hier op een speciale easy line oefenen. Direct daarnaast bevindt zich de funslope met tunnels en bochten, die u via een sleeplift bereikt. Bij de populaire afdaling vindt u tevens een SkiMovie-route. Voor een pauze kunt u naar de Chill Area. Al met al een zeer geslaagd park.
Klik de snowparkkaart aan om deze te vergroten.

Het skigebied Großarltal-Dorfgastein is niet het passende voor u? Kijkt u eens naar: skigebieden Oostenrijk

Beoordelingsrapport van experts Großarltal-Dorfgastein

Het testrapport Großarltal-Dorfgastein is samengesteld uit de categorieën top-beoordelingscriteria, beoordelingscriteria voor bijzondere belangen en andere beoordelingscriteria, die het resultaat met de desbetreffende wegingsfactor beïnvloeden.

Totaalcijfer in de beoordeling

(4,1 van 5 sterren)

Top-beoordelingscriteria
Deze beoordeling wordt dubbel berekend in het resultaat.

Liften & banen
Sneeuwzekerheid

Beoordelingscriteria voor bijzondere belangen

Families & kinderen
Beginners
Gevorderden & freeriders
Snowparks
Langlaufen & loipes

Verdere beoordelingscriteria

Après-ski
Oriëntatie (pisteplan, uithangborden & bewegwijzering)
Restaurants, bars & horeca
Aankomst & parkeermogelijkheden