Gelieve de leeftijd van het kind bij reisbegin aan te geven
  • Value is required and can't be empty
Klantbeoordeling

Scheffau

85 Aantal beoordelingen:

95 % Aanbeveling:

Plaats 8,9
Skigebied 9,3
Informatie over het skigebied
SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental
Het hoogste punt: 1.957 m
Het laagste punt: 620 m
Hoogte skioord: 754 m
Liften in totaal: 90
Sleepliften: 39
Stoeltjesliften: 35
Gondelbaan: 16
Pistes in totaal: 288 km
Pistes:
126 km
Pistes:
127 km
Pistes:
35 km

Skigebied SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental

Skigebied SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental

Met de skipas SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental heb je toegang tot een van de grootste en modernste skigebieden ter wereld! De SkiWelt werd al meermaals tot een van de beste skigebieden ter wereld gekroond! 90 moderne bergliften, 288 km pistes evenals 3 snowparken garanderen pret zonder grenzen. Jong, oud, beginner of gevorderde - hier zal iedereen zich vermaken.

Via de huisberg Brandstadl is Scheffau direct verbonden met SkiWelt Wilder - Kaiser-Brixental. Een 6- of 8-persoons-gondelbaan brengt je gemakkelijk naar het station op 1.650 m hoogte, van waaruit zich nog meer mogelijkheden aanbieden. Via een makkelijke en een wat moeilijkere dalafdaling kom je weer terug naar Scheffau.

Op de Salvista-afdaling is voor freeriders gezorgd en freestylers kunnen zich in het Snowpark Söll uitleven. Westendorf en Ellmau beschikken eveneens over snowparks met andere uitdagende elementen. In de 80 ruststations die zich in het skigebied bevinden, kun je heerlijk genieten.

Een andere bijzonderheid in Scheffau is de BMW skimovie-route, waar alles wordt gefilmd en de tijd wordt gemeten. Hier wordt de complete route van begin tot einde gefilmd en aansluitend kunt jij jouw skivideo downloaden, bekijken en nogmaals van de run genieten.

Mocht je met kinderen op vakantie zijn of zelf een sprookjes liefhebber bent, dan is de belevenis 10-persoonsgondelbaan in SkiWelt Söll een must. Er valt veel te ontdekken rondom het thema gelukkige Hans!

Met de opwaardering van de skipas "Super Ski Card" he je de keuze uit 2.750 pistekilometers en 937 liften in 22 skiregio's.
Klik op het pisteoverzicht om het te vergroten.

Nachtskiën Scheffau

Net zoals veel skigebieden in Oostenrijk bezit ook de SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental een aanzienlijk aanbod voor nachtskiërs. Het skiën in de avond is maar liefst in drie gebieden mogelijk: in Söll, Brixen en in Westendorf. In de SkiWelt Söll ligt zelfs het grootste nachtskigebied van Oostenrijk! Drie dagen per week staan hier 10 km pistes tot in de nacht ter beschikking. De vijf afdalingen bij de gondelbaan Hochsöll en bij de stoeltjesliften Keat en Hexen6er worden van woensdag tot zaterdag tot 21:30 uur verlicht. Naast de normale afdalingen wordt ook de fun-arena "Hans im Glück" bij de 4-persoonsstoeltjeslift verlicht. Ook de nachtrodelbaan bij de Hochsöll-gondelbaan en de skihutten bij de pistes zijn op deze avonden geopend. Voor het nachtskiën in Söll moet een losse skipas worden gekocht.

Daarnaast wordt in Westendorf elke dinsdag de 500 m lange piste bij de 4-persoonsstoeltjeslift tot 21:00 uur verlicht. Bij de Schusterbühel-lift in Brixen ligt bovendien een 300 m lange blauwe nachtskipiste die doorlopend tot 19 uur wordt verlicht. Ook in Westendorf en Brixen ontstaan kosten voor het nachtelijke skiplezier.

Après-ski Scheffau

Talrijke aantrekkelijk gelegen en rustieke hutten en bergstations, bars en cafés in het skigebied of in het dal, nodigen naar ieders smaak uit tot après-ski. Een goed adres is bijvoorbeeld de ‘Sternbar’ aan het dalstation Brandstadl. In ieder geval mag je het nachtrodelen op de verlichte rodelbaan van Ellmau/Going of Söll, die vertier voor groot en klein biedt, niet aan je voorbij laten gaan. Voor de fans van het ijsstokschieten is een wedstrijd op een van de twee Scheffauer ijsstokbanen een must. Of geniet van het idyllische en fascinerende winterlandschap rondom Scheffau, tijdens een romantische winterwandeling, het sneeuwschoenwandelen of een ontspannen paardensleetocht.

’s Avonds wachten er talrijke restaurants en gaststuben met inheemse en internationale specialiteiten. Tot de late uren kan je je op het levendige nachtleven van de buurplaatsen Söll en Ellmau storten. Wie van meer exclusiviteit houdt, kan het legendarische Kitzbühel 's avonds bezoeken.

Snowpark: Intersport Kaiserpark Scheffau

In de skiregio SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental heb je de keuze uit meerdere superleuke snowparken. Het "Intersport Kaiserpark" bij de Tanzbodenbahn op de Hartkaiser bereik je best vanaf Scheffau. Op de "Easy Line" kunnen beginners op verschillende boxes en tubes de eerste trucjes oefenen. Voor gevorderden en experts bieden zowel de medium- als de pro line vele obstakels zoals boxen, rails en jib-elementen. Bovendien ligt er in het park een kickerline met 5 m kicker en 8 m roller. In de chill area van het park kan je een pauze nemen of na een dagje freestylen lekker ontspannen.

Wie niet genoeg kan krijgen, vindt in de regio nog 2 heel bijzondere snowparks. In het "Crazy Kangaroo Park" is er dankzij de verlichting 4 keer per week een night session en in de "Big Playground" bij Westendorf staan veel spannende hindernissen voor alle niveaus klaar. Met de Mini Playground op de oefenweide bij Westendorf en het skiparcours Hans im Glück bij de gondelbaan "Hans im Glück" bij Söll is er ook voor beginners een breed aanbod!

Het skigebied SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental is niet het passende voor u? Kijkt u eens naar: skigebieden Oostenrijk

Beoordelingsrapport van experts SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental

Het testrapport SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental is samengesteld uit de categorieën top-beoordelingscriteria, beoordelingscriteria voor bijzondere belangen en andere beoordelingscriteria, die het resultaat met de desbetreffende wegingsfactor beïnvloeden.

Totaalcijfer in de beoordeling

(4,7 van 5 sterren)

Top-beoordelingscriteria
Deze beoordeling wordt dubbel berekend in het resultaat.

Liften & banen
Sneeuwzekerheid

Beoordelingscriteria voor bijzondere belangen

Families & kinderen
Beginners
Gevorderden & freeriders
Snowparks
Langlaufen & loipes

Verdere beoordelingscriteria

Après-ski
Oriëntatie (pisteplan, uithangborden & bewegwijzering)
Restaurants, bars & horeca
Aankomst & parkeermogelijkheden

Accommodaties in Scheffau

Kaart vergroten

Zoeken…

: Skigebied Scheffau

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen beschikbaar.
  • Sorteren op:
  • Sterren
  • Aanbeveling
  • Prijs